top of page

KPL nousi voittoon - Patrik Wahlsten rikkoi 400 lyödyn rajan!

Kouvolan Pallonlyöjät oli Seinäjoella varsinkin avausjaksolla vakuuttava. Toisella jaksolla JymyJussit kiusasi Koplaa tosissaan, mutta Valtteri Luoman kunnarilla Kopla saalisti arvokkaat kolme pistettä 0-2 (2-5, 6-8) voitolla. Voiton myötä KPL nousi sarjassa kolmanneksi, kun sillä on kaksi kotiottelua runkosarjaa jäljellä.

Ensimmäisellä jaksolla KPL jätti JymyJussit kahteen kolmostilanteeseen ja rallatteli peräti 16 kertaa miehen kolmoselle. Jakson ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta neljännen aloittavalla, kun Arttu Ruuska ja Luoma löivät jakson päätöslukemat 2-5.

JymyJussit tuli toiselle jaksolle terävästi ja kahdella välilyönnillä se siirtyi 2-0 karkumatkalle. KPL nousi kuitenkin tasoihin Patrik Wahlstenin ja Ruuskan kotiutuksilla. Toisessa vuoroparissa kirjoitettiin pesäpallohistoriaa, kun Wahlstenin laakavedolla Valtteri Luoma syöksyi kotiin. Lyöty juoksu oli Wahlstenin uran 400. kotiutus historian viidenneksi nuorimpana pelaajana. Wahlsten nousi myös toisen tilaston kärkipaikoille, kun 155. ottelu tuotti 400 kotiutusta. Ainoastaan Perttu Ruuska on pystynyt kotiuttamaan nopeimmin rajan rikki, Ruuskalla 400 kotiutukseen meni 154 ottelua. KPL siirtyi Wahlstenin lyönnillä 2-4-johtoon.

Kolmannen aloittavalla Kopla avitti osittain JymyJussit peliin mukaan, kun heitot karkailivat kovassa paineessa. Kotijoukkue siirtyi 6-4-johtoon, mutta kolmannen tasoittavalla Wahlsten iski ensin kavennuksen ja jatkuneesta ajosta Valtteri Luoman kumura karkasi kunnarin arvoisesti takaa läpi. Kopla siirtyi 6-8-johtoon ja piti neljännen aloittavalla JymyJussit nollilla.

KPL:n ottelut jatkuvat torstaina KSS Energia Areenalla IPV:n kanssa klo 18.00. Muistathan käyttää avoimet pääsyliput runkosarjassa!