top of page

KPL nousi kolmen pisteen voittoon


KPL jatkaa voittojen tiellä myös perjantain jälkeen. Avausjaksolla hurjastellut KPL joutui toisella jaksolla Kankaanpään Mailaa vastaan tiukan tilanteen eteen, mutta onnistui nousemaan jaksovoittoon viimeisellä mahdollisella hetkellä. Lopputuloksena 2–0 (9–2, 5–4) voitto. Kolmen pisteen voiton varmisti krampeista kärsinyt Matti Saukko, joka uitti pallon vastustamattomasti väliin viimeisenä lyöjänä.

– Eka vuoro oli huikea. Ulkona oltiin fiksuja koko ajan. Toinen jakso oli tasaista vääntöä, peli ei ihan pyörinyt siinä. Se oli normaalimpaa pesispeliä. Lopussa oltiin vahvoja, maltettiin olla rauhallisia. Osoittaa varmaan jonkinlaista kovuutta, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi.

Väkevästi otteluun tullut iski avausvuoroparissa luun kurkkuun vierasjoukkueelle. Komeilla lyönneillä peräti seitsemän juoksua niitannut KPL marssi selkeään jaksovoittoon. Kotijoukkueen sankareita olivat 0+4 lyönyt jokeri Jere Dahlström ja joukkueen kärjessä pelanneet Tommi Mäentausta (3 tuotua) ja Matti Saukko (2).

– Siinä oli paljon erittäin hyviä lyöntejä. Kaikki ei ollut meidän huonoutta. Parannettiin jakson edetessä, KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen kertasi.

Toisella jaksolla KPL oli marssimassa täyteen pistepottiin, kun Juho Hacklin ja Dahlström iskivät kolmannen tasoittavalla tilanteeksi 3–1. KaMa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jokerikaksikko Miikka Riikonen ja Petteri Kortelainen nostivat KaMan 3–4-johtoon.

Tasoittavalla KPL vaihtoi Anssi Lammilan jokeripaitaan ja rakenteli kärjestä palottoman ajolähdön Dahlströmille, joka ei kuitenkaan onnistunut illan kuudennessa kotiutuksessaan. Kun Sasu Toikan ajon purkamisen jälkeen taululle tuli toinen palo, oli Matti Latvalan pakko onnistua. Latvala iskikin tasoituksen ulkokentän avustuksella ja Lammila kiiruhti tasoituksen 4–4:ään.

Ottelun voittojuoksu syntyi jännittävien vaiheiden jälkeen. Tyhjälle kentälle edennyt Santeri Löppönen pääsi Hacklinin pompulla kakkoselle. Viimeisenä lyöjänä kovalyöntinen Matti Saukko astui estradille. Kakkostilanteen purku onnistui komeasti pompulla. Saukko osoitti kylmäpäisyytensä iskemällä kumuran kakkosjatkeelle ja Löppönen syöksyi voittojuoksun.

Joukkueet kohtaavat uudestaan sunnuntaina Kankaanpäässä. KPL pelaa seuraavan kerran KSS Energia Areenalla tiistaina 14.7. klo 18.00 Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

Comentários


bottom of page