top of page

KPL nollasi IPV:n – Latvalalle 700. tehopiste


KPL oli tyly vieras torstaina Imatralla. Tiivis ulkopeli oli voiton takeena, kun KPL haki kolme pistettä 0–2 (0–2, 0–2) voitolla. Matti Latvala ylitti 33. pelaajana 700 tehopisteen rajan pääsarjassa.

– Mun mielestä molemmat pelasi tosi hyvää ulkopeliä. Sisällä oltiin vähäsen parempia ja saatiin muutama juoksu, mitkä riitti molemmilla jaksoilla suht koht niukkaan voittoon. Latvalalle ja Laaksolle saatiin tilannetta. Hartikainen ja Hacklin tekivät tilanteita noille lyöjille. Ulkopeli tosi hyvää, sisäpeli riittävä. Täällä ei huonolla pelillä taatusti pärjää, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen pohti.

Laakso löi avausjakson ratkaisut

IPV rakensi saman tien ensimmäisen aloittavalla kärjestä palottoman ajolähdön, mutta KPL:n ulkokenttä ei ollut yllätettävissä. KPL aloitti ottelun hitaasti, mutta hyvän toisen ulkovuoron jälkeen nähtiin avausjuoksu. Toni Laakson sopiva näpäys juoksutti kotiin Matti Saukon ja KPL siirtyi 0–1-johtoon.

KPL teristi jatkossa ulkopeliään ja IPV:n pelinrakentelu yski. Kolmannen tasoittavalla Laakso iski uudestaan. Komea kumura väliin ja Ville Pesu viiletti 0–2:een. IPV sai vielä neljännen aloittavalla tilanteen, mutta Antti Hartikainen nappasi kolmannen palon kolmoselta ennen juoksua.

– IPV pelasi hyvin ulkona ja oli vähän nihkeää saada tilannetta ja kotiutuksia. Onneksi saatiin pari pinnaa. Mukava on pelata, vaikka pääsin tai jouduin etukentälle, Laakso naurahti.

Latvala huolehti toisesta jaksosta

Toisella jaksolla ulkopelin juhla jatkui. Jakson avausjuoksu nähtiin vasta kolmannen aloittavalla, kun Matti Latvala löi palloa väliin ja Ville Pesu toi 0–1:een. Juoksun myötä Latvala nousi kaikkien aikojen tehotilastossa 33. pelaajana 700 tehopisteen rajalle (345 lyötyä + 355 tuotua).

Latvala jatkoi juoksuntekoa neljännen aloittavalla, kun kierteinen näpäys ykkösrajaan kiidätti Matti Saukon kotiin. Kun ulkona Kopla ei antanut armoa, matkasivat kaikki pisteet Kouvolaan nollapelin päätteeksi.

– Peli on korkeammalla tasolla ja viimeksi oli vähän vaisua henkisestikin. Ihan pirtsakkaa tekemistä, päät ei horjuneet, Laakso pohti edellisen Imatran vierailun eroavaisuuksia.

Sarja jatkuu sunnuntaina KSS Energia Areenalla Kiteen Palloa vastaan kello 17.00. Osta liput täältä!

Comments


bottom of page