top of page

KPL napsi täydet pisteet Ankkureilta

KPL otti Talvisuperissa ensimmäisen kolmen pisteen voiton, kun se kukisti sunnuntaina Seinäjoella Alajärven Ankkurit 0-2 (0-7, 4-5).

KPL hallitsi avausjaksoa mielin määrin ja heti avausvuorossa Kopla iski täydet tulet. Teemu Nikkanen, Jasperi Luoma ja Valtteri Hämäläinen sivalsivat KPL:n 0-3-johtoon, eikä KPL antanut ulkopelissä Ankkureille siimaa. Patrik Wahlstenin kahdella lyönnillä KPL siirtyi jo 0-5 karkumatkalle ja kolmannen tasoittavalla Nikkanen sekä Jasperi Luoma onnistuivat toistamiseen. Kolmostilanteet KPL hurjasteli 1-11.

Myös toisen jakson alku oli KPL:ltä väkevä. Jokerina pelannut Elias Pitkänen löi alkutahdit, Aapo Kinnunen ja Valtteri Luoma lisäsivät 0-3:een. Ankkurit tuli kuitenkin peliin mukaan toisen tasoittavalla, kun jokerit Juho Ihamäki sekä Petteri Kortelainen onnistuivat kaventamaan 2-3:een. Kolmannen tasoittavalla Ankkurit selvisi pahasta paikasta ja sai tilanteen Kortelaiselle, jonka painuva lyönti meni takarajan tuntumasta läpi kahden juoksun arvoisesti.

Neljännen aloittavalla KPL:n oli tehtävä vähintään yksi juoksu ja se tulikin nopeasti. Hyvin pelannut KPL:n kärki rakensi ykkös-kolmostilanteen Pitkäselle, joka täräytti pallon tylysti ohi Ankkureiden karvauksen. Jakson voittojuoksuksi jäi Wahlstenin komea siivu ja KPL ei antanut tasoittavalla enää Ankkureiden yllättää.

Voiton myötä KPL nousi Talvisuperin lohkossa B toiseksi. Seuraavan kerran KPL pelaa sunnuntaina 3. maaliskuuta Tampereella Haminan Palloilijoita vastaan klo 14.30.