top of page

KPL nappasi täydet pisteet Pihkalasta!

KPL oli tyly vieras torstaina Hyvinkäällä. Ottelua hallinnut KPL ratkaisi jakson viime tipassa. Toisella jaksolla KPL löysi ratkaisut Tahkon etukentältä, josta se otti kaikki juoksut. Lopputulos 0-2 (4-6, 2-3). Ulkokentällä KPL oli hyvässä iskussa, sillä lyöjätilaston kakkonen Juha Niemi ei onnistunut kertaakaan. Kolmostilanteet 10-15 KPL:lle.

Tahko aloitti ottelun hermostuneesti, kun ensin se lahjoitti KPL:lle kolmostilanteen, jota Kopla ei jättänyt käyttämättä. Ossi Meriläisen lyönti poltteli polttolinjassa sen verran, että Arttu Ruuska eteni 0-1;een. Valtteri Luoman kierteinen näpy ykkösrajaan yllätti Tahkon ja täydellistä pomppupeliä läpi jakson pelannut jokeri Juho Hacklin toi 0-2.

Toisen tasoittavalla Tahko tuli tasoihin harhaheitolla, kun varma palo kolmospesältä vaihtui kahteen juoksuun. Kolmannen aloittavalla pelinjohtaja Iiro Haimin yllätysotto osui mainioon paikkaan. Elias Pitkäsen kakkosrajanäpystä Ruuskan oli helppo tuoda 2-3.

Kolmannen tasoittavalla KPL kesti Tahkon jokereiden pommit, mutta Konsta Lehtolan painuva kolmosjatkelyönti karkasi ulottumattomiin ja Tahko siirtyi 4-3-johtoon. KPL ei tästä lannistunut, vaan kärki rakensi ajolähdön Meriläiselle. Viimeisellä pallo maihin ja Patrik Vartama toi 4-4:ään. Ruuska jatkoi ajoa ja pallo poltteli polttolinjassa sen verran, että Ville Pesu karkasi 4-5:een. Kärkenä pelannut Tommi Mäentausta iski jaksolle sinettiä, kun kolmosrajalyönti painui kauas ja Mäentausta sai tuulettaa kauden avauskunnariaan.

Kolmostilanteet avausjaksolla KPL:lle 5-9.

Toisella jaksolla juoksuja piti odottaa kolmannen aloittavalle. Juha Korhosen kopinnostosta tuli sen verran velmu, että se tippui väliin ja Teemu Nurmio karkasi 1-0:aan. Kolmannen tasoittavalla Matti Latvalan ovela näpy yllätti Tahkon ulkokentän ja Tommi Mäentausta toi 1-1:een. Kun näpyt upposivat, niitä jatkettiin. Ossi Meriläisen kahdella identtisellä näpyllä Vartama ja Matti Saukko toivat tilanteeksi yhtäkkiä 1-3.

Juha Korhonen kaunisteli lukemat kumuralla neljännen aloittavalla 2-3:een, mutta KPL ei antanut ulkokentällä enempää siimaa. Puhtaalla voitolla KPL nousi sarjassa kakkoseksi. Ottelut jatkuvat tiistaina Tampereen Kaupissa. Seuraavan kerran KPL oli KSS Energia Areenalla torstaina 7.7. klo 18.00 jolloin vastaan tulee Tahko.