top of page

KPL nappasi makoisan voiton

Kouvolan Pallonlyöjät–Seinäjoen JymyJussit

2–1s (6–1, 4–6, 1–0)

KPL kimmersi voittoon Seinäjoen JymyJusseista supervuoron jälkeen. Avausjaksolla KPL oli pitelemätön, mutta toisella jaksolla vieraat nappasivat pisteen mukaansa. Supervuorossa KPL nollasi ensin JymyJussit ja sai voittojuoksun harhaheiton lentäessä ohi kolmospesän.

– Voitosta olen tyytyväinen. Enemmän meillä oli tänään pelissä hyvää kuin huonoa. Kolmostilanteessa oltiin mailassa heikkoja, pari juoksua jäi ottamatta. Jesse (Eskelinen) pelasi ekalla jaksolla varmaan kauden parhaan pelinsä, pelinjohtaja Eero Pitkänen kertasi.

Voitolla juhannustauolle

Voitolla juhannustauolle


KPL onnistui avausvuorossa viimeisellä hetkellä rakentamaan mehevän etumatkan. Kahden palon tilanteessa Jesse Eskelisen lyönti sirvahti JymyJussien Atte Kontiolta ja suoraan omalla lyönnillään kakkoselle edennyt Matti Saukko toi 1–0. Lisää tuli Ossi Meriläisen siirrellessä Eskelisen ykköspesältä aina kotipesän turvaan. Sasu Toikka ja Saukko onnistuivat vielä kotituksessa ja KPL marssi 4–0-johtoon.

JymyJussit olivat KPL:n ulkokentän edessä voimattomia avausjaksolla. Joukkue sai yhteensä viisi kolmostilannetta ja ainokaisen löi Jukka-Pekka Vainionpää kumuralla. Jaksoluvut 6–1:een löivät Juho Hacklin ja Toikka.

– Mukava on purkaa  kakkostilannetta, kun Tommi (Mäentausta) ja Teemu (Nurmio) kulkevat helvatun kovaa, KPL:n ykköspalkittu Juho Hacklin antoi kehuja etenijöille.

Toisen jakson alussa Hacklin ei nähnyt Ville Viidan lyöntiä ja pallo karkasi kolmosjatkeelta kauas. Nopea palautus poltti Tuomas Raunion kotipesään, mutta Viita ehti itse kiertää kunnarin. Lisää tuli Miika Anttilan välilyönnillä. KPL sai hengen päälle Anssi Lammilan lyönnillä, joka yllätti JymyJussien koppariparin. Pallo poltteli koppareilla ja Lammila kiersi kunnarin, Mäentaustan tuodessa juoksun kotiin. 2–2-tilanteessa Toni Marjamäki säikäytti 1457 katsojan kotiyleisöä vaihtotilanteessa, mutta Mäentaustan  hieno katkaisu lyönnistä synnytti vain palottoman ajolähdön. Vainionpään tyly niitti  viimeisellä keskelle kenttää vei JymyJussit 2–3:een. Kahden palon ajossa Jani Pylkän lyönti oli mennä suoraan Matti Saukolle, mutta Saukko kadotti pallon näköpiiristä ja tilanne 2–4:ään.

Anssi Lammila jatkaa vahvaa kauttaan

Anssi Lammila jatkaa vahvaa kauttaan


Matti Latvala toi KPL:n juoksun päähän, mutta JymyJussit onnistuivat vielä Vainionpään ja Markus Hallasuon kotiutuksilla tilanteeksi 3–6. KPL petasi palottoman ajon Latvalalle, mutta tuloksena kaksi paloa. Toikka onnistui vielä kaventamaan 4–6:een, mutta Meriläisen lyöntivuoro ei tuonut tulosta ja edessä oli supervuoropari.

Supervuoroparissa Vainionpää rakensi kolmostilanteen kahdella palolla Hallasuolle, mutta Ikonen poimi näpystä palon kotiin. Tasoittavalla KPL:n hyvin kulkenut kärki Mäentausta–Lammila tekivät etutilanteen Hacklinille. JymyJussien Elmeri Lieto lähti yrittämään polttoa turhaan. Kun heitto vielä karkasi, Mäentausta juoksi suoraan kotipesään ja KPL sai aloittaa voitonjuhlat!

Sisäpelissä KPL rakensi 27 kolmostilannetta JymyJussien 19 vastaan. Mäentausta toi 4 juoksua, Lammila löi 12/12 kärkilyönnit ja Hacklin tilastoi lyödyn, kaksi tuotua ja 9/10 kärkilyönnit. Vierasjoukkueen paras oli Jani Pylkkä. Myös JymyJussien kärki toimi kelvollisesti. Tuomas Raunio meni kentälle 6/7 kertaa, Ville Viita tilastoi 9/13 kärkilyönnit ja Toni Marjamäki 7/9 kärkilyönnit.

KPL lähtee juhannustauolle sijalta 6. Pisteitä joukkue on kerännyt 23. Seuraavan kerran KPL on tulessa ti 28.6. Kankaanpään Mailaa vastaan klo 18.00. Seuraava kotiottelu on vasta ke 13.7. Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Comments


bottom of page