top of page

KPL:n Ykköspesis-joukkue on valmis – ”Nuorista pojista odotetaan taas uusia vastuunkantajia”

Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesis-joukkue kaudelle 2023 on pelaajiston osalta valmis. Viimeisimpänä pelaajana joukkueeseen liittyy Kiteen Pallosta 20-vuotias Miika Timonen. Timonen on pelannut Superpesistä Kiteen paidassa 22 ottelussa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät myös lyöjäjokeri Jani Hoteila ja Kempeleen Kiristä siirtyneet B-ikäiset Julius ja Aleksi Haatainen.


-Kopparia ja lyöjäjokeria etsittiin viime vuoden tapaan ja ne saatiin. Timosen viime kausi meni intissä ja Kiteella suomensarjaa pelatessa. Hyvä, että saatiin Miika meille pelaamaan. Jani on ollut muutaman kauden muualla, mutta tekee nyt paluun. Pitää nostaa myös pitkän loukkaantumisen jälkeen Jiri Joukaisen paluu joukkueen mukaan, pelinjohtaja Juuso Ilander kertoo.


Ykköskoplan päätavoite on kasvattaa pelaajia kohti kovempia otteluita. Viime kauden päätteeksi tuo tavoite täyttyi, kun viime kesän sensaatiojoukkueesta Superpesikseeen siirtyivät Atte Brandt (IPV), Matias Rauhala (KoU) ja KPL:n Superin vahvuuteen Elias Pitkänen, Aapo Kinnunen ja Eemeli Laine. Lopputalvesta joukkueeseen liittynyt Kristian Malikine pelaa ensi kesän Puijossa. Karo ja Santeri Soininen lopettivat pelaajauransa.


-Ykköspesis on ensi kesänä entistä tasaisempi ja hyvätasoinen sarja. Kiri ja SMJ ovat uusina joukkueina mielenkiintoisia, Kiri pyrkii varmasti ylöspäin jollain aikajänteellä. Meillä on joukkueessa paljon nuoria pelaajia, heistä odotetaan taas vastuunkantajia, Ilander miettii.

Ykköskopla pelaa harjoitusotteluita 27. tammikuuta Imatralla IPV:n kanssa ja 29. tammikuuta Kotkassa HP:n ja Kirin kanssa.


Ykköskoplan harjoitusryhmä:

Aaron Honkanen, Verneri Niilo-Rämä, Julius Haatainen, Aleksi Haatainen, Toni Tossavainen, Joni Tamminen, Jali Hyttinen, Lauri Suorsa, Matias Lindfors, Samuel Kortesluoma, Lauri Saaristo, Aleksi Niinivuori, Jani Hoteila, Akseli Pitkänen, Aleksi Pihkala, Onni Kauppinen, Leo Gardemeister, Aleksi Vainio, Carlo Toivari, Ville Holmi, Miika Timonen, Elias Sauvala, Jiri Joukainen, Timi Joukainen, Roope Lukander, Santeri Pasi, Miki Likander

Valmennus

Juuso Ilander pj, valmentajat Eero Pitkänen, Mika Halonen, Jere Pelkonen, Joni Haatainen, Ari Pakarinen, Lassi Reinikainen

Joukkueenjohto ja huolto

Ira Pasi, Jani Lankila, Jouko Kauppinen ja Jyri Honkanen

Comments


bottom of page