top of page

KPL:n vahva ulkopeli pehmensi Jymyn

Kouvolan Pallonlyöjät jatkoi voitokkaana perjantaina Sotkamon Jymyä vastaan 2-0 (4-0, 2-1) tuloksella. KPL pelasi läpi ottelun tiivistä ulkopeliä ja se hyydytti Jymyn sisäpelin.

Ottelu aloitettiin minuutin hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitettiin tiistaina menehtyneen KPL-vaikuttajan Juhani ”Jussi” Pitkäsen muistoa.

- Meidän ulkopeli, jota Kossu-peliin tarkennettiin, sai hyvää jatkumoa tänään. Pystyttiin sitä kautta vaikeuttamaan kaverin sisäpeliä, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi iloitsi.

Ottelun ratkaisi Koplan terävyys ratkaisuhetkillä sekä etenkin rautainen ulkopeli, jonka murtamiseen Jymy ei löytänyt eväitä. Vieraiden kolmostilanteet jäivätkin ottelussa kahdeksaan (KPL 13).

Ensimmäisellä jaksolla Koplan lyönneistä vastasivat Ossi Meriläinen sekä Janne Kivipelto (2). Avausjuoksun KPL sai vapaataipaleen turvin.

Toisella jaksolla KPL jatkoi vahvaa ulkopeliään, ja hyvässä lyöntivireessä oleva Meriläinen löi jaksovoittoon oikeuttavat kaksi juoksua. Jymy taisteli loppuun asti. Neljännessä vuoroparissa lyöntitilastoa johtava Roope Korhonen kotiutti Niko Korhosen kaventaen tilanteeksi 2-1. Tasoitukseen vierailijat eivät kuitenkaan yltäneet, sillä ottelun päätti kopparin paikalle palanneen Juho Hacklinin komea polttoheitto, jolla Iivari Vihanto paloi kotipesään.

KPL:n parhaana palkittiin vahvasti niin sisällä kuin ulkona esiintynyt Patrik Vartama. Jymyn parhaaksi valittiin lukkarina hyvän ottelun pelannut Aapo Komulainen.

KPL:n ottelut jatkuvat maanantaina Kiteen Palloa vastaan vieraskentällä. Ottelu on Ruudun Supermaanantain päälähetys. Seuraava Koplan kotiottelu pelataan perjantaina 3.6.2022 klo 18.00. Tuolloin vastaan asettuu hallitseva mestari Manse PP.