top of page

KPL:n sisäpeli tukehtui JoMan vahvaan ulkopeliinJoensuun Maila otti ansaitusti 2-0 (2-0, 4-1) voiton Kouvolan Pallonlyöjistä sunnuntai-iltana Joensuussa Halli-SM-ottelussa. 687-päinen kotiyleisö sai nauttia isäntien vahvasta ulkopelistä ja tehokkaasta sisäpelistä. KPL:n onnistujia olivat kärkenä hyvin kentälle mennyt Patrik Vartama (5/7) ja Matti Latvala, joka sivalsi myös KPL:n ainokaisen juoksun. Ulkokentällä lukkarina pelannut Elias Pitkänen sotki osaltaan JoMan sisäpeliä taidokkaasti.

- Nuhaista oli sisäpeli. Siellä ei saatu oikein mitään aikaan. Ulkopelivirheet tulivat sitten mukaan ja ne katkaisivat voiton tavoittelun, ykköspalkittu Vartama pohti.


Molemmat joukkueet esittivät avausjaksolla näyttävää ulkopeliä. KPL:stä lukkarina pelannut Elias Pitkänen nappasi kolmannessa vuorossa komeat palot ja JoMan etukentällä Iiro Kuosan käsi oli totutun tehokas.

JoMan jokeri Patrik Wahlsten avasi pellit 1-0:aan ja lisää tuli Topi Hurskaisen kierteisellä pompulla. KPL:n sisäpeli ei auennut jakson aikana, eikä loppukiriä nähty. Kolmostilanteet JoMalle 7-3.


- Aluksi pelaaminen oli varovaista. Jaksotauolla puhuttiin, että haastetaan enemmän ja saatiin sitä kautta peliä hieman auki. Ekalla jaksolla siirrettiin liikaa vastuuta ja peli ei pyörinyt, Vartama pohti.


Matti Latvala sivalsi KPL:n ainokaisen puhkaisulla


Toiselle jaksolle JoMa tuli vahvasti peliin, osittain KPL:n ulkokentän avustamana. Elmeri Lieto löi painuvalla takakentän lyönnillä 1-0. Toisessa juoksussa palautusheitto ei aivan pysynyt Pitkäsen hallussa ja 3-0 sivalsi Hurskainen polttolinjasta.


KPL:n jokerina pelannut Matti Saukko otti joukkuetta reppuselkään ja vei hyvin toisella jaksolla kentälle menneen Patrik Vartaman kahdella siirrolla suoraan kolmospesälle. Matti Latvalan painuva kumura upposi takaa läpi ja Vartama kiiruhti 3-1:een.


Wahlsten illan kolmannella kotiutuksella JoMa karkasi 4-1-johtoon, eikä KPL enää kyennyt vastaamaan JoMan iskuun.


- JoMa teki tänään vähemmän virheitä ja olivat varsinkin ulkopelissä parempia. Kumpikaan ei ollut ihan parhaimmillaan tänään, Vartama kertoi.


KPL:n Halli-SM taival jatkuu lauantaina 19. helmikuuta klo 17.00 Imatralla Kiteen Palloa vastaan.Comments


bottom of page