top of page

KPL:n kotitaika säilyy puhtaana!


Kouvolan Pallonlyöjät–Joensuun Maila 2–0 (5–3, 3–1)

Kouvolan Pallonlyöjät jatkaa iloisissa tunnelmissa KSS Energia Areenalla. Matti Latvalan (3 lyötyä) johtamana KPL nappasi arvokkaan 2–0 (5–3, 3–1) voiton Joensuun Mailasta. KPL  oli viimeksi voittanut JoMan kotikentällä kolme vuotta sitten. Vahvasti lautasta hallinnut lukkari Jesse Eskelinen löi ja toi ottelussa uransa avausjuoksut.

– Tärkeät kolme pistettä. Ulkopeli oli meiltä varmaan kauden parasta. Nuoret miehet komppasi kokeneita hyvin ja kaveri jäi 14 kolmostilanteeseen, pelinjohtaja Eero Pitkänen kertoi tyytyväisenä.

– Jesselle paras peli, mutta kyllä hän pystyy vielä parantamaan. Olimme rohkeita tänään. Tyytyväinen olen siihen, että tuli kaksi kärkkymispaloa. Niitä pitää välillä tulla. Ei ollut puolivillaista tekemistä, Pitkänen jatkoi.

Jesse Eskelinen sai tuulettaa

Jesse Eskelinen sai tuulettaa


Avausjaksolla JoMa meni johtoon toisen tasoittavalla Juha Niemen pompulla, joka ei pysynyt Sasu Toikan hyppysissä. KPL:n vastaus oli vakuuttava. Kolmannen aloittavalla Mika Väisäsen yliheitto kakkospesästä oli kulminaatiopiste Koplan iskulle. Matti Latvala sivalsi heti pallon väliin ja Tommi Mäentausta kiiruhti 1–1:een. Lisää tuli Toikan kumuralla ja ajo jatkui Valentin Ikosen saateltua Matti Saukon kolmoselle. Jesse Eskelisen uran ensimmäinen lyöty juoksu oli taidokas. Mainio näpäys ja nopea Saukko ehti jo 3–1:een. Lyöntikierros jatkui pitkään ja Mäentaustan onnekkaalla pörriäisellä 4–1 ja Latvalan kumuralla 5–1.

– Harhaheiton jälkeen pääsin lyömään vapaata ja sillä saimme juoksutilin auki. Kyllä jokainen oli pannut merkille, että voittojen tielle olisi hyvä palata. Hyvä meininki oli koko ajan. Muiden pitää kantaa vastuuta, kun Laakso on poissa, ykköspalkittu Matti Latvala sanoi.

JoMa sai vielä aikaan painetta KPL:n ulkokentälle, mutta Niemen kaksi kotiutusta olivat laiha lohtu. Kolmostilanteet 11–8 avausjaksolla.

Valentin Ikonen luuti etukenttää

Valentin Ikonen luuti etukenttää


Toisella jaksolla KPL tiivisti ulkopeliään entisestään ja vaihtoi Juho Hacklinin sekä Latvalan numeroita. KPL sai JoMan kärkeä kuriin ja ainoastaan Lauri Kivisen pompuilla pelissä mukana elänyt JoMa joutui pettymään kerta toisensa jälkeen. KPL aloitti juoksujen lyönnin heti avausvuorossa, kun Toikan saumalyönti meni koppareille saakka.

Niemellä oli paikka tasoittaa toisen aloittavalla, mutta Eskelisen paha syöttö vei mehut Niemen lyönnistä. Toisen tasoittavalla Latvala sivalsi jälleen pallon väliin ja KPL johtoon 2–0. Kolmannen aloittavalla JoMa oli saada juoksun Jonne Kemppaisen lyönnillä, mutta kotiutus tuomittiin tarkastuksen jälkeen laittomaksi. Ossi Meriläinen sai juoksusaldonsa auki tärkeässä paikassa kolmannen tasoittavalla. Komea kumura koppari Teemu Juntusen eteen ja KPL pääsi 3–0:aan.

JoMa sai pientä balsamia haavoihinsa Aleksi Rautiaisen onnistuttua kotiutuksessa neljännen aloittavalla, mutta paloton ajo vaihtui nopeasti KPL:n voitonjuhliin muiden kotiutusten noustua taivaalle.

KPL:ltä onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Ykköskärjen vaihtajat Anssi Lammila ja Hacklin tekivät jälleen varmaa työtä. Myös kakkoskärki Matti Saukon, Joni Rytkösen ja Valentin Ikosen toimesta sai tärkeitä onnistumisia. JoMan paras oli Lauri Kivinen (9/10 kärkilyönnit). Muuten ykköskärkeen paukkuja laittanut JoMa oli yllättävän ponneton kotiutuspaikoissa. Koko ottelun kolmostilanteet KPL:lle 17–14.

KPL:n ottelut jatkuvat KSS Energia Areenalla sunnuntaina Kempeleen Kiriä vastaan kello 17.00. Silloin on takaisinmaksun paikka! Alle 18-vuotiaat myös siihen otteluun ilmaiseksi!


Comments


bottom of page