top of page

KPL:n kausi päättyi pettymykseen - Tahko jatkoon!

Hyvinkään Tahko pudotti KPL:n kotiutuslyöntikisaan venyneessä taistelussa ulos mitalipeleistä. Koplan kausi päättyi puolivälieriin. Torstaina Tahko oli lopulta vahvempi 2-1k (3-6, 3-1, 0-0, 3-2) tuloksella.

Ensimmäisen jakson alku oli molemmilta joukkueilta hermostunutta peliä, eikä kumpikaan saanut aikaan kunnon tilanteita. Ensimmäinen juoksu nähtiin toisen vuoron aloittavalla, kun Janne Kivipellon lyönti ei pysynyt Tahkon ulkopelaajan räpylässä, ja Matti Saukko kiirehti kotiin. Jakson hahmo oli kesken sarjan mukaan hypännyt Koplan Iiro Nokkala, joka tälläsi kolmannen aloittavalla pallon muuntajalle ja kiersi kunnarin. Kotiin lyönnillä ehtivät Tommi Mäentausta sekä Saukko, tilanne jo 0-4. Myös kotijoukkue pääsi juhlimaan kunnaria, kun tasoittavalla vuorolla Tahkon Santtu Patova löi kolmospesän päältä maisemaan ja kiersi kolmoselle. Kotiin lyönnillä juoksi Lauri Vierimaa, näin tilanne 2-4. Kopla otti taas kaulaa neljännen aloittavalla, kun ensin vahvasti esiintynyt Juho Hacklin löi Arttu Ruuskan kotiin ja perään Ossi Meriläinen kotiutti Valtteri Hämäläisen. Tahkon kiri tuotti yhden juoksun (lyöjänä Valentin Ikonen ja tuojana Teemu Nurmio), mutta KPL kesti hyökkäyksen ja vei jakson lukemin 3-6.

Toinen jakso oli Tahkon: kotijoukkue paineli heti avausvuorossa kahden juoksun johtoon Juha Niemen ja Petteri Alasen lyönneillä. Juha Korhonen lisäsi Tahkon johtoa toisen aloittavalla kotiuttaessaan Eero Kuitusen. Kopla kavensi kolmannen lopettavalla, kun Kivipellon lyönnillä Tommi Mäentausta viiletti kotipesään, mutta tämä jäi jakson viimeiseksi juoksuksi, joten siirryttiin supervuoroon.

Supervuorossa Koplan hyökkäys tyssäsi muutamaan nopeaan paloon. KPL onnistui kuitenkin nollaamaan Tahkon tarkalla ulkopelillään, joten vuorossa oli kotiutuskisa. Niissä KPL sai kaksi juoksua, mutta Tahko vastasi kolmella ja etenee näin välieriin Mansea vastaan.