top of page

KPL:n hallitus jatkaa samassa kokoonpanossa - ”Seuran tulevaisuus näyttää hyvältä”

Kouvolan Pallonlyöjien vuosikokous valitsi Harri Lehdon jatkamaan puheenjohtajana myös vuodelle 2022. Myös hallitus jatkaa tutulla kokoonpanolla, kun Stefan Sburatura (vpj.), Reijo Haka, Jyrki Hyttinen, Sari Kade, Seppo Kalenius, Jari Vesanen ja Teemu Vinnikka jatkavat.


Toiminnallisesti kausi 2021 oli menestyksekäs. Miesten Superpesiksen SM-hopean lisäksi poikien Superpesis kurotti SM-pronssiin ja kakkosjoukkue nousi Ykköspesikseen. Myös junioripuolella KPL jatkoi vahvasti. Taloudellisesti kausi tuotti yli 139 000 euron tuloksen.

- Vuosi oli edelleen hyvin haasteellinen niin pelillisesti kuin taloudellisestikin. Covid-pandemiasta johtuen yleisömäärät pysyivät edelleen normaalia alhaisempina. KPL kuitenkin onnistui ennakoimaan asioita hyvin ja toiminnalliset ratkaisut olivat omiaan auttamaan sitä, että vuosi päättyi kuitenkin taloudellisesti hyvin. Lisäksi pelillisesti kentällä edustusjoukkue ylitti kaikki odotukset. Kun myös junioritoiminnassa asiat menivät hyvin, voidaan todeta vuoden olleen hyvinkin onnistuneen, koronan tuomista haasteista huolimatta, puheenjohtaja Harri Lehto kommentoi.


Puheenjohtaja Lehto näkee tulevaisuuden KPL:n osalta kirkkaana, vaikka maailmalla jatkuva pandemia luo varjoa auringon eteen.


- Seuran tulevaisuus näyttää hyvältä. Se tiedetään, että haasteet jatkuvat, mutta seurajohdon asenne on, että haasteet kuuluvat kilpaurheiluun, joten niiden kanssa pitää vain pärjätä. Edustusjoukkue on vahvistunut viime vuodesta kahden selkeän täsmähankinnan myötä ja odotukset ovat sitä myöten korkealla. Myös vuoden 2023 joukkueen rakentaminen on edennyt jo erinomaisen hyvin ja seuran tulevaisuus näyttää hyvältä. KPL:llä on selkeästi tällä hetkellä vetovoimaa.


- Taloudellisesti seura joutuu pitämään tiukkaa talouskuria edelleenkin, mutta usko on vahva, että myös siltä osin pärjätään töitä tekemällä, Lehto jatkaa.


Lehto muistuttaa, että viime kauden hyvän tuloksen takana on monta tekijää. Hyvä myynti ja markkinointi lisättynä sopeuttamistoimiin ja loistavaan pelilliseen tulokseen toivat reilusti plussamerkkisen tuloksen. KPL:n kumppaneilla ja kumppanimyynnillä oli merkittävä vaikutus KPL:n menestykseen, sillä markkinointiyhteistyö kasvoi yli 100 000 euroa.


- Viime vuoden lukujen osalta totean sen, että vertaaminen esimerkiksi edelliseen vuoteen on harjaanjohtavaa, koska edellinen vuosi oli täysin poikkeuksellinen. Silloin oli Covid-sulkuja ja muita vielä huomattavasti enemmän, kun viime vuotena. Mutta kumpaakaan vuotta ei voida pitää niin sanotusti normaalina vuotena. Toiminnallinen tulos oli monen eri osatekijän summa. Mutta kuten todettua, haasteet tulevat todennäköisesti jatkumaan, joten edelleen on syytä varautua hyvinkin haasteelliseen kauteen. Seura on kuitenkin nettovelaton, mikä antaa hieman paremman mahdollisuuden pärjätä haasteellisinakin aikoina.


Comentários


bottom of page