top of page

KPL:n 85-vuotista taivalta juhlitaan runsaan oheisohjelman kera

Kouvolan Pallonlyöjät on kerran kaudessa järjestänyt yhden ottelun, jossa ottelutapahtumaan on panostettu laajemmaltikin. Tänä vuonna markkinamaisissa tunnelmissa pesispeliä ihmetellään perjantain 85-vuotisottelussa.

Päivä käyntiin alumniottelulla Päivä alkaa jo kello 15:00, kun entisistä KPL-pelimiehistä koostuva KPL-alumni kohtaa B/C-poikien haastajajoukkueen. Kentällä nähdään mm. Sami Karjala, Jaakko Kuoppa, Jari Mäkelä ja Antti Järvinen. Saattaapa kokoonpanosta löytyä joku vanhempikin KPL-jermu!

Terassi Myös VMP-terassi avaa luukkunsa jo kello 15:00. Tämän lisäksi kokeillaan Itä-Länttä silmällä pitäen toista terassia, joka sijaitsee kolmospuolen betonikatsomon lipan alla. Betonikatsomon terassi avataan kello 17:00. VMP-terassilla voi tutustua taikuri Aatu Itkosen temppurepertoaariin kello 17:20 alkaen.

Lettuja! Jäähallin lipan alla paistetaan lettuja. Ensimmäisenä sisään tulleet saavat hakea itselleen letun kermavaahdolla ja/tai hillolla aivan ilmaiseksi. Lettuja jaetaan niin kauan kuin taikinaa riittää. Alustavasti räiskäleitä pitäisi riittää 500:lle hengelle.

Jaossa ilmaisia tuotteita Myös porteilla pääsee herkuttelemaan mennen ja tullen, kun Kaslink Foodsin väki jakaa yleisölle uutuuksiaan: Sisurahkajuomaa (otteluun tullessa) ja Sisujukurttirahkaa (ottelusta poistuessa). Lapsille jaetaan myös suklaista herkkua, Sisumaitojuomaa. Viimeksi mainittua on jaossa junioreille myös hupialueella.

Hupialue Hupialue löytyy jäähallin vierestä koriskentältä. Mikäli sää sallii, niin laitetaan pomppulinna pystyyn kello 16:00 ja siinä saa touhuta aina jaksotauon päättymiseen saakka. Pesisväki voi käydä myös mittaamassa voimiaan lyöntitutkan kanssa. Joensuun Mailan Juha Niemi löi viime viikolla tutkaan 189km/h. Siinä on tavoitetta. Jaksotauolla hupialueelle tulee esiintymään taikuri Aatu Itkonen. Tule ja hämmästy!

Hupialueelta voi bongata myös Tykkimäeltä tutut Kustin ja Kertun, joille seuraa pitää vanha kunnon Mangusti.

Arpavoitot on kohdillaan KPL-juniorit kiertelevät myymässä arpoja, joilla voi voittaa iPadin, frisbeegolf-setin tai kutsuvieraspaketin Itä-Länteen kahdelle hengelle (näitä arvotaan 2 kpl). Bongaa KPL:n D-juniori arpojen kera ja osta voittava kuponki yhteen neljästä palkinnosta!

Hauskuuden lisäksi luvassa on myös arvokkuutta 85-vuotisottelu on muutakin kuin pelkkää hupia. Ennen ottelua järjestetään juhlaseremonia, jossa KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen avaa tilaisuuden ja Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen kertoo KPL:stä ulkopaikkakuntalaisen silmin. Juhlallisuuksien yhteydessä tapahtuu myös yksi palkitseminen pitkästä työstä KPL:n ja pesäpalloilun hyväksi. Ottelun alla kajahtaa ilmoille Suomen kaunein maakuntalaulu, Kymenlaakson laulu, Tero Heikarin esittämänä.

Ottelun tauollakin jatketaan juhlallisissa merkeissä. KPL avaa 85-vuotisen historiansa kunniaksi juhlarahaston, jolla ei tueta entisiä pelaajia, vaan tulevia. Kouvolan POPS-klubi (POPS = Pesis On Peleistä Suomalaisin) ja lukuisat paikalliset yritykset ovat osallistuneet rahaston alkupääoman keräämiseen. Lisää tästä rahastosta kuullaan siis ottelun tauolla.

Kättä pystyyn katsomossa Itse ottelun aikana yleisön joukkoon jaetaan tuttuun tapaan Kouvolan Lakritsia, Arnold’sin lahjakortteja ja hyvinsyöntipaikka Olén pippuripihvi (lahjakorttina) sekä tällä kertaa myös lähestyvään Itä-Länteen liittyviä yllätyksiä. Parhaiten teet itsesi huomioiduksi nostamalla räpylän pystyyn siinä vaiheessa, kun tavaraa lähtee jakoon!

Taas kerran sammakkomiehet ovat uhanneet meitä sateella, mutta ei anneta sen häiritä! Otetaan sadetakit mukaan ja napataan porteilta tai katsomoiden luota Kouvolan Lakritsin istuinaluset pitämään pöksyt kuivana.

Vastustajaksi asettuu 101-vuotias Hyvinkään Tahko Iltahan huipentuu tietysti Superpesis-matsiin Hyvinkään Tahkoa vastaan. Harjoituskaudella molemmat ottelut voittanut Tahko kohdataan tällä kaudella neljä kertaa, joten Etelä-Suomen herruuden ratkaisevat ottelut tulevat olemaan tärkeässä osassa runkosarjasijoituksemme määrittämisessä. Otteluennakko julkaistaan myöhemmin illalla tai viimeistään huomenna aamusta.

Eläkeläiset, pesiskoululaiset ja kyläpesisväki ilmaiseksi sisään Tähän kyseiseen otteluun on myyty yrityksille ennakkoon nelinumeroinen summa lippuja jaettavaksi. Sen lisäksi päästämme 85-vuotisen taipaleen kunniaksi kaikki eläkeläiset ilmaiseksi sisään. Myös pesiskoululaiset, kyläpesiksen osallistujat ja kyläpesiksen osallistujien vanhemmat pääsevät sisään ilmaiseksi. KPL:llä on pitkä ja maineikas historia – tervetuloa matsiin myös tulevaisuus!

Jos tällä kattauksella ei SINUA saa pesispeliin, niin emme varmaan tapaa ikinä – ainakaan pesiksen merkeissä.

Ystävällisin terveisin, Simo Pyöriä KPL:n ottelutapahtumavastaava

viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comments


bottom of page