top of page

KPL murskasi IPV:n ja eteni lopputurnaukseen

KPL oli päättänyt ottaa Halli-SM-lopputurnauspaikan ja sen se nappasi hienon ottelun jälkeen voitolla IPV:stä 2–0 (9–1, 4–3). Viimeksi KPL on selvinnyt lopputurnaukseen kaudella 2012.

Sunnuntaina KPL:n riveistä löytyi paljon onnistujia. Tahtipuikkoa eniten heiluttivat kuusi kotiutusta iskenyt Juha Korhonen. Matti Latvala säesti neljällä lyödyllä. Etenijäosastolla Teemu Nurmio ja Anssi Lammila toivat molemmat neljä juoksua. Lammila säkenöi myös mailan varressa tilastoimalla 11/12 kärkilyönnit.

Kapteeni Lammila oli tyytyväinen KPL:n ilmeeseen ja tekemiseen.

– Saatiin sopiva panos ja haluttiin lopputurnaukseen. Sopiva pöhinä oli ennen peliä, IPV:lle olisi riittänyt jaksovoitto. Latauduttiin sillä, että tämä on meille ensimmäinen tiukka paikka. Lähtökohtana pakko oli voittaa ja jaksoakaan ei saa hävitä. Vastaus siihen oli huima. Tehtiin tilanteita yhtenä tattina ja toisaalta ulkopelissä kaverin kaikki lyödyt oli hienoja, Lammila iloitsi.

Vahva isku alkuun

KPL aloitti ottelun sisävuorolla räväkästi. Juha Korhosen ja Matti Latvalan ajot tuottivat heti tulosta. Valtteri Luoma jatkoi välilyöntien sarjaa omalla upotuksellaan ja KPL rynnisti 3–0 karkumatkalle. IPV:n sisäpeli oli läpi jakson tukkoista, eikä se saanut peräkkäisiä onnistumisia. Sisäpelissä KPL käytti IPV:n etukenttää lyhyillä lyönneillä hyödykseen ja nopeat etenijät hoitivat oman hommansa mallikkaasti.

Neljännen alussa KPL hurmosteli viisi lisäjuoksua Matti Latvalan kolmen kotiutuksen voimalla. IPV:n ainokaisen löi Jarkko Matikka.

Matti Latvala onnistui neljästi


Korhosen maila oli kuumana

Toisella jaksolla KPL:n selkä ei suoristunut. IPV:llä oli mahdollisuus aloittavalla lähteä peliin mukaan, mutta etenemisvirheet ja laittomat sotkivat suunnitelmat. KPL tuli tasoittavalle vahvasti. Lammilan ja Korhosen lyöntivuoroilla KPL karkasti 2–0:aan. IPV sai Lauri Rönkön lyömään ajoa vasta kolmannen aloittavalla ja Rönkkö osoitti saman tien vaarallisuutensa. Kaksi kotiutusta toivat IPV:n 3–2:een. Ottelussa maukkaita saumapuhkaisuja viljellyt Juha Korhonen siivitti Koplan 4–2:een, eikä Rönkön lyömä kavennus enää auttanut.

Ottelun kolmostilanteissa KPL hallitsi lukemin 27–8 (avausjaksolla 15–3). KPL:n kokoonpanosta sivussa olivat pientä vaivaa hoivannut Toni Laakso ja poskiontelotulehduksen vuoksi Konsta Hyötyläinen.

Hallilopputurnaus pelataan Seinäjoella 18.–19.3. Tiensä lopputurnaukseen ovat selvittäneet KPL:n lisäksi Joensuun Maila, Vimpelin Veto ja Hyvinkään Tahko.

コメント


bottom of page