top of page

KPL matkustaa JoMan vieraaksi


20.7.2020 / HL

Hienosti kauden aloittanut KPL matkustaa tiistaina Joensuuhun hallitsevan mestarin Joensuun Mailan vieraaksi. KPL on voittanut tähän mennessä kaikki ottelunsa, JoMan kausi ei ole vielä tuloksellisesti lähtenyt niin laukalle kuin odotettiin. Joukkue majailee seitsemäntenä vasta kuusi ottelua pelanneena.

Kahden huippujoukkueen kohtaaminen on yksi alkukesän odotetuimmista otteluista. Loppuunmyyty Kerubi Stadion on varmasti kutkuttavan kamppailun edessä. Ottelu näytetään myös Ruudun päälähetyksenä.

Matti Latvala on aloittanut kauden odotetun vahvasti. Kakkosvahdin tontilla kaikki ottelut uurastanut Latvala odottaa kovaa peliä. JoMa vahvisti täksi kaudeksi rivejään Topi Hurskaisella, Antti Hartikaisella ja Simo Vainikaisella. Menopuolella olivat Tuomas Jussila ja Juha Niemi. Uutena pelinjohtajana viuhkaan tarttui Mikko Korhonen.

– Vastaan tulee kova joukkue, kuinkas muutenkaan. Pikkuisen muutoksia on kokenut viime vuodesta, kovia jätkiä lähtenyt ja saaneet toisia kovia tilalle. Heillä on varmaan vielä prosessi vaiheessa, miten pelaavat ja mikä on Joensuu 2020. Hyvä ja kova joukkue, joka nojaa voimakkaasti ulkopeliin. Siinä on meille huomiselle pähkinää, 0+11 kotiutusta iskenyt Latvala tuumaa.

Juho Hacklin pelaa kopparina isoa tonttia


Latvalan mukaan KPL:n alkukausi on onnistunut, vaikka parannettavaa luonnollisesti joukkueen otteista myös löytyy.

– Pisteitä ja voittoja pitää kerätä. Siinä on onnistuttu alusta, hyvä startti ollaan saatu kauteen. Ei koko ajan ihan priimaa, mutta riittävän hyvää. Noustu takaa hyvin ja pystytty puristamaan sisällä ja ulkona. Meillä on laaja ja tasainen materiaali sisäpelissä, kaikki ovat päässeet hyvin peliin mukaan. Kukaan ei ole jäänyt siinä paitsioon, Latvala huomauttaa KPL:n tasaisuudesta.

KPL urakoi viime viikolla kolme kotiottelua. JoMa reissasi viikonloppuna perjantain ja lauantain pohjoisen kiertueella, josta se saalisti kaksi niukkaa voittoa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin ladanneet varmasti akkunsa tähän otteluun.

– Pelitahti on kova, mukava kun välissä on niin sanottuja kärkipäähän veikattuja joukkueita. Niitä odottaa vähän enemmän ja päästään mittaamaan omaa tasoa ja tekemistä. Samalla nähdään kaverin kunto. Ei näillä syksyä varten äärettömän isoa merkitystä ole. Aina halutaan tietysti voittaa ja ottaa sieltä se asema, että ollaan parempi joukkue. Peli muiden joukossa, vaikkakin niin sanotusti hieman isompi peli, Latvala kertoo.

Tilastokärjet:

Lyöjätilasto:

1. Jere Dahlström 0+27 2. Sasu Toikka 1+10 3. Matti Latvala 0+11

1. Aleksi Rautiainen 1+22 2. Juha Puhtimäki 0+13 3. Henri Litmanen 1+9

Etenijätilasto:

1. Tommi Mäentausta 16 2. Santeri Löppönen 11 3. Anssi Lammila 11

1. Konsta Kettunen 12 2. Konsta Piironen ja Topi Hurskainen 9

Kärkilyöntilasto:

1. Sasu Toikka ja Juho Hacklin 43 2. Anssi Lammila ja Matti Saukko 38

1. Juha Puhtimäki ja Topi Hurskainen 34 3. Aleksi Rautiainen 33

kuvat: Markku Lintula

Comments


bottom of page