top of page

KPL matkustaa Jäämeren tuplalle - kovat pelit Kempeleessä ja Pattijoella


Kopla lähti jo torstaina kauden pisimmälle reissulle, kun se kohtaa perjantaina Kempeleen Kirin ja lauantaina Pattijoen Urheilijat. Kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut KPL lähtee hakemaan paluuta voittojen tielle Matti Saukon mukaan omaan peliinsä luottaen.


-JoMa-pelissä oli jo eka jaksolla paljon hyvää. Sisäpelissä pitää saada viimeiset lukot auki ja raikkautta siihen. Ulkopelissä on paljon hyviä elementtejä ja Janne (Kivipelto) pelasi lukkarina hyvin. Se auttoi paljon ulkopeliä, Saukko kertoo.


Perjantaina KPL on kovan haasteen edessä, kun kotijoukkue Kempeleen Kiri iskee kiilaa Koplan peliin. KeKi on sarjassa kuudentena ja se on esittänyt kahdella edellisellä kierroksella melkoista lyöntipeliä. KeKi iski KossUa ja KiPaa vastaan peräti 37 juoksua. KPL on tappio-otteluissa jäänyt alakynteen, josta se ei ole noussut. Jakson avausjuoksun tekeminen on helpottanut pelaamista ja viikonloppuna se korostuu.


-Avausjuoksun lyöminen on tärkeää. Sisäpeli on lopulta henkilökohtaisista onnistumista kiinni. Jokaisen pitää nostaa tasoa. Tosi hyvin on saatu viime peleissä tilannetta. Kahden keulan pelaaminen sopii meille, meillä on laadukkaita etenijöitä ja vaihtajia.


-KeKillä on laadukas keula. Onni Määttä on pelannut mahtavan kauden ja Saastamoinen (Aatu) on ollut siinä hyvä. ”Möykky” (Antti Korhonen) on lyönyt pelaajia kovalla prosentilla kotiin. Meidän ulkopelille kova tasonmittaus ja KeKi on parantanut paljon viime vuosina. Takakenttä on heikoin lenkki heidän paketissa. Meidän vapaiden ja merkkilyöntien kotiutusten pitää olla kovemmalla tasolla.


Lauantaina revanssin paikka


KPL koki viikko sitten Pattijoen Urheilijoiden vireen KSS Energia Areenalla kauden kenties erikoisemmassa ottelussa. KPL nousi 0-6 tappioasemasta 9-6-johtoon, mutta PattU vei jakson lopulta 9-12. Kopla-voiton jälkeen PattU on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen.


-Se on meille selkeä revanssin paikka. Tuskin mitään yllättävää on luvassa, kun juuri on pelattu vastakkain. Me tiedetään paremmin lukkari Still, joka onnistui vähän sotkemaan meidän peliä. Hanskavirheet pitää saada minimiin. Kaikkiaan molemmissa peleissä tehdään varmasti riittävästi tilanteita, juoksujen lyöminen korostuu, Saukko päättää.


Pe 29.7. klo 18.00 KeKi - KPL

La 30.7. klo 16.00 PattU - KPL


Ottelut Ruudun Fanikamerasta.

Comments


bottom of page