top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

KPL kuritti Haminaa toistamiseen

KPL kohtasi Haminan Palloilijat toistamiseen tämän kauden runkosarjassa, eikä Kaakon herrasta jäänyt epäselvyyttä. Ensimmäinen kohtaaminen Haminassa päättyi kesäkuussa Koplan 0-2 voittoon ja saman lukemat saatiin nyt lukea tulostaululta toisin päin, kun pelattiin Kouvolassa.


Kuva: Vesa Sailio


Haminan Palloilijoiden pelinjohtaja Pulliainen totesi, että mahdollisuuksia on pelissä aina, mutta HP tiesi, että vastassa on äärettömän hyvä ulkopelijoukkue ja laadukas sisäpelijoukkue. Näin ollen Haminan olisi pitänyt pystyä käyttämään etsikkoaikansa armotta, kun sellainen hetkellisestikin oli tarjolla. Tähän HP ei tänään pystynyt.


"Ei oltu tänään riittävän hyviä. Onnittelut Kouvolalle tänään hienosta pelistä. Valitettavasti me ei ihan parhaimmillaan oltu ja Kouvola riisui meidät aseista", totesi Pulliainen.


KPL:n Iiro Haimi totesi, että lukemat olivat melko selkeät. Ensimmäisellä jaksolla oli ainekset siihenkin, että pelistä tulee tiukka. Toinen jakso oli Haimin mielestä pelillisesti selkeämpi.


"Kaksi annettua juoksua pelissä, niin mun mielestä se on hyvä ja sillä pitää pelit voittaa", Haimi totesi. Hän jatkoi, että montakin asiaa on, joita täytyy perjantain peliin parantaa, jotta Tampereelta voitto kairataan matkaan. "Aina tulee vastattua, että on mahis parantaa ja pitääkin parantaa, niin vastaan sen saman nyt", Haimi ilmoitti.


Haimilta kysyttiin päivän kakkoskärjestä. Tähän hän totesi, että kakkoskärki on ollut koko kauden erinomaisen hyvä ja tämä on ratkaissut Koplalle monta pistettä. "Tänäänkin pelasivat todella hyvin. Tärkeitä juoksuja meille ja tärkeä juttu, että pystytään pelaamaan molemmista kärjistä. Tänään aikalailla tasapuolisestikin ja se on selkeä lisäarvo meille", Haimi kommentoi.


Lopuksi Iiro Haimilta kysyttiin vielä, kumpi lukkareista on perjantaina lautasen äärellä, kun KPL kohtaa Manse PP:n. (Janne Kivipelto vapautuu karanteenista.) Haimi totesi diplomaattisesti, että sitä katsotaan perjantaina.


Itse pelissä KPL aloitti vahvasti ja rakensi heti ensimmäiseen sisävuoroon palottoman ajolähdön ykköskärjestä. Ossi Meriläinen kumautti Tommi Mäentaustan kotiin ja tilanne oli heti pelin aluksi 1-0 Koplalle. Kakkoskärki rakenteli toistamiseen ajolähtötilanteen. Paloja oli taululla kaksi, mutta se ei Jasperi Luomaa haitannut. Hän sivalsi pallon kolmosjatkeelle kotiuttaen juuri kahden vuoden jatkosopimuksen KPL:n kanssa solmineen Ville Pesun. Tilanteessa 2-0 päästettin HP pelaamaan ensimmäistä sisävuoroaan.


HP sai rakennettua palottoman ajolähdön, kun Koplan pelaajilla pallo ottelun ensimmäisessä sisävuorossa hieman poltteli kädessä. Kimmo Lukkari tuli lyömään, mutta Matti Saukko haki loistavasti pallon kakkosrajasta ja poltti etenijän kotiin. Ajolähtö jatkui, mutta Sasu Toikka ei kotiutuksessa onnistunut. Sasu Toikan paluu entiselle kotikentälleen ei muutenkaan varmasti sujunut aivan, kuten mies olisi toivonut, kun kärkilyönnit onnistuivat vain 20-prosenttisesti (1/5). Tilanne kuihtui tämän jälkeen kasaan, eikä HP saanut juoksutiliään avattua.


Toisessa vuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut juoksutiliään kartutettua. Kolmannessa vuorossa KPL karkasi Haminalta, kun Arttu Ruuska toi ensin lukemiksi 3-0. Lyömässä oli Juho Hacklin, joka sai hieman apuja Haminan ulkokentältä kotipesään suuntautuneen heiton mennessä auttamattomasti ohi lukkari Elias Lahden räpylästä. Seuraavan juoksun Elias Lahti lahjoitti kahdella väärällä Ville Pesulle Ossi Meriläisen lyöntivuorolla. Tästä pisteet KPL:n kaarelle, joka oli tilanteessa hienosti hereillä. Viides juoksu syntyi, kun Elias Pitkänen joutui kurkottamaan umpiväärään syöttöön ja sai kuin saikin aikaiseksi pienen näpyn etukentälle. Pallo poltteli ulkokentän räpylässä ja Tommi Mäentausta toi tilanteeksi jo 5-0. Matti Latvala toi vielä tilanteeksi 6-0, kun loistavaa sisäpeliä pelannut Iiro Nokkala kiskaisi palloa vastustamattomasti kenttään.


Kolmannen tasoittavalla HP sai tilanteen päälle, mutta kotitukset jäivät haaveeksi. Valtteri Luoma sekä Matti Saukko polttivat komeasti etenijät kotipesään ja kolmas palo syntyi Sasu Toikan laittomasta lyönnistä. KPL:n neljäs sisävuoro oli niin ikään tulokseton. Iiro Nokkala saatiin kertaalleen kolmospesälle, mutta yritys tyrehtyi siihen. 6-0 johtolukemat toki olivat turvallisen tuntuiset neljännen tasoittavalle vuorolle lähdettäessä. Tasoittavalla vuorolla Haminan Henri Heikkilä pelasi vakuuttavaa sisäpeliä, kuten läpi koko ottelun (kärkilyönnit 8/8). Hän sai väärien syöttöjen ansiosta vapaataipaleen kolmoselta kotipesään ja näin Hamina sai ensimmäisen jakson lopuksi yhden lohtujuoksun. Jakso päättyi Koplan 6-1 voittoon.


Toisella jaksolla Juho Hacklin korvasi Valtteri Hämäläisen koppariosastolla. Pelinjohtaja Haimin mukaan tähän ratkaisuun päädyttiin varotoimenpiteenä, koska Hämäläisellä oli jalassaan pieniä tuntemuksia. Ensimmäisessä ulkovuorossa Luoman veljekset hoitelivat palot taululle, eikä HP saanut juoksuja aikaan. KPL:n toisen jakson juoksutilin avasi Ville Pesu, joka kirmasi kotipesään Elias Pitkäsen lyötyä komeasti palloa väliin.


Toisen vuoroparin aloittavalta mainittakoon Valtteri Luoman komea haku ykkösrajasta ja palo kolmospesälle kovaa etenevästä Teemu Rouhiaisesta. KPL:n tasoittavalla sisävuorolla Juho Hacklin täytti pesät ja kun Latvalan kotiutuslyönnissä vielä pallo tippui Haminan ulkokentän räpylästä, Tommi Mäentaustalla oli helppo työ tuoda tilanteeksi 2-0. Kolmannen juoksun toi Pesu Meriläisen lyötyä varsinaisen maanuoliaisen, jota ei Haminan ulkokenttä kiinni saanut. Ossi Meriläisen ollessa ykkös-kakkospesävälillä, HP:n pelinjohto pelasi upporikasta ja rutiköyhää pudottaen kopin kenttään. Arttu Ruuska käytti tilaisuuden hyväkseen ja vaihtoi Meriläisen kolmospesälle. Meriläinen toi lopulta luvuiksi 4-0, kun Jasperi Luoma hänet komealla lyönnillä kotiutti. Valtteri Luoma kotiutti vielä Iiro Nokkalan.


Kolmannella sisävuorollaan HP pääsi yrittämään kotiutusta kertaalleen. Tätä ennen Elias Pitkänen oli hakenut palon kakkoselta sännättyään lyhyen lyönnin perään mainiosti. Toisen palon oli taululle järjestänyt myöskin hyvällä ulkokentän liikkeellä Matti Saukko. Kolmannesta palosta, tällä kertaa kotipesään, vastasi Juho Hacklin, joka näytti, että heittokäsi toimii edelleen. KPL rakensi vielä ajolähtötilanteen kolmanteen sisävuoroonsa, mutta lisäjuoksuja ei enää syntynyt.


Myös toisella jaksolla Hamina sai aikaiseksi yhden juoksun. Se oli Nino Muuruvirran käsialaa. Hyvällä lyönnillä kotiutettiin Jani Ahonen. Toinen jakso päättyi lukemiin 5-1 ja KPL vei ottelun jaksoin 2-0.


Kouvolan Pallonlyöjät - Haminan Palloilijat 2-0 (6-1, 5-1)


Ottelun tilastot voit katsoa täältä.


Voittonsa ansiosta KPL säilytti sarjataulukossa kärkipaikkansa. Kopla on voittanut nyt pelaamistaan 12 ottelusta 11 peräkkäin. Ainut tappio on edelleen sarjan avauskierrokselta Siilinjärveltä. Seuraavan ottelunsa Kopla pelaa perjantaina Tampereella klo 18. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa perjantaina 23.7. Tuolloin KSS Energia Areenalle saapuu vieraaksi Joensuun Maila. Tuohon otteluun liput tästä.bottom of page