top of page

KPL kunnaroi Tahkon kumoon puolivälierien avauksessa

Kunnarit ratkaisivat voiton Koplalle puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa. Matti Latvalalle kaksi kunnaria ja Valtteri Luomalle uran ensimmäinen pudotuspelikunnari paahteisella KSS Energia Areenalla. KPL juhli 1-0 (5-2, 6-6) voittoa ja piti kotiedun hallussaan.

Pesäpallokauden herkullisin vaihe pääsi käyntiin Kouvolassakin, kun Kopla kohtasi Hyvinkään Tahkon puolivälierien ensimmäisessä ottelussa KSS Energia Areenalla. Ensimmäisen jakson alku oli tasaista ja tarkkaa pelaamista, mutta toisessa vuoroparissa alkoi tapahtua: Tahkon ulkokenttä ei saanut haltuunsa Juho Hacklinin nostamaa koppilyöntiä, ja aiheutuneen sekaannuksen turvin Tommi Mäentausta toi tilanteeksi 1-0. Hetkeä myöhemmin kentän hahmo Matti Latvala riemastutti kotiyleisöä lyömällä kuuluisalla kumuralyönnillään läpi kolmospuolelta. Kotiin ennättivät Patrik Vartama ja Hacklin, ja Latvala itse pääsi tuulettamaan illan ensimmäistä kunnariaan.

-Hyvä keli, kimmoisa kenttä ja myötätuuli auttamassa lyöjiä, kertasi Latvala suotuisia lyöntiolosuhteita taiston päätyttyä. Ottelussa nähtiin neljä kunniajuoksua, kolme niistä merkittiin kotijoukkueelle.

Tahkon lyöjämörssäri Juha Niemi kotiutti Lauri Vierimaan toisen tasoittavalla, mutta Kopla paineli jälleen neljän juoksun karkumatkalle kolmannen aloittavalla, kun Janne Kivipelto löi Tommi Mäentaustan kotiin. Niemin illan toinen lyöty kolmannessa vuorossa oli silkkaa kosmetiikkaa, sillä tarkkaa ulkopeliä esittänyt Kopla paineli 5-2 -jaksovoittoon.

Latvala iski illan toisen kunnarin - Patova toi Tahkon tasoihin!

Latvala jatkoi vahvoja otteitaan toisella jaksolla, kun hänen illan toinen kunnarinsa siirsi Koplan 2-0 -johtoon ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla. Lisää oli luvassa vielä samalla lyöntivuorolla: ensin kotiuttamisessa onnistuivat Arttu Ruuska ja Matti Saukko, ja Koplan lyönti-ilottelun kruunasi Valtteri Luoma, joka kiersi hänkin kentän kunniajuoksun arvoisesti. Tilanne oli Koplalle tylysti 5-0. Tästä eteenpäin selvässä johtoasemassa pelanneen kotijoukkueen pelissä alkoi näkyä huolimattomuuden merkkejä. Neljännen aloittavalle lähdettiin tilanteessa 6-1, mutta ensin Juha Korhonen kotiutti Jere Vikströmin ja perään Santtu Patova löi keskeltä läpi. Kenttä rullasi, ja yhtäkkiä tilanne olikin jo 6-6. Tämän enempää juoksuja Tahko ei kuitenkaan onnistunut tekemään, ja näin ensimmäinen osaottelu merkittiin KPL:lle lukemin 1-0 (5-2, 6-6).

”Valtaosa pelistä oli tosi hyvää, kommentoi KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi ottelun päätyttyä. Hän näki kuitenkin myös parantamisen varaa.

-Vähän lopussa jäi semmoinen olo että ei saada siihen tarvittavaa sykettä.

Taistelu jatkuu Hyvinkäällä sunnuntaina 21.8. kello 17.00. KSS Energia Areenalle palataan tiistaina 23.8. klo 17.30 kolmas puolivälierä!