top of page

KPL kompastui Joensuussa - viikko päätökseen tappiolla

Joensuun Maila oli sunnuntaina tyly isäntä Kouvolan Pallonlyöjille. KPL sai kokea JoMan kovuuden 2-0 (5-1, 5-2) tappioon päättyneessä ottelussa.

Aapo Kinnunen avasi juoksujen teon. Ensin Kinnunen vaihtoi Tommi Mäentaustan vapaalla kakkosjatkelyönnillä kolmoselle ja viimeisellä sama paikka löytyi uudestaan. KPL:n sisäpeli pyörähti heti avausvuoron jälkeen heikosti liikkeelle, kun lyönnit jäivät loppujakson ajan Matti Latvalaan.

JoMa tuli toisen tasoittavalla tasoihin, kun Juho Toivolan pussinpohjalyönti riitti nopealle Konsta Piiroselle. Lisää tuli, kun Elmeri Liedon tarkka kumura osui aivan kakkoskulmaan kahden juoksun arvoisesti. Iiro Nokkala lisäsi tarkalla lyönnillä johdon jo 4-1:een. Jakson päätöslukemat 5-1:een löi kolmannen tasoittavalla Henri Litmanen.

Koplan sieppari Arttu Ruuska joutui jättämään pelin kesken jo toisessa vuorossa, kun miehen jalkaa petti kesken vastaantulon. Matti Saukko tuli jokeripaidasta peliin mukaan ja Patrik Vartama liikkui vaihtotilanteissa etukentälle.

Patrik Vartama tilastoi kärkilyönnit 7/8

JoMa avasi juoksulla toisen jakson toisen aloittavalla, kun Henri Litmasen kova kolmosluukkulyönti painui ajolähdössä läpi. Jykevä puu kuitenkin esti pahimmat tuhot. KPL kimmersi kuitenkin Valtteri Luoman kumuralla tasoihin.

Lieto kiskaisi JoMan johtoon vapaalla välilyönnillä ja 3-1:een JoMa sai helpohkosti harhaheitolla. KPL:n iskut jäivät sisäpelissä vaisuiksi ja JoMa kasvatti neljännen aloittavalla johdon jo 5-1:een. Patrik Wahlsten kaunisteli lukemat neljännen tasoittavalla 5-2:een.

KPL:n sisäpeli pysyi tukkoisena pelin loppuun saakka ja JoMa pääsi tuulettamaan ansaittua 2-0 (5-1, 5-2) voittoa.

KPL:n ottelut jatkuvat keskiviikkona Alajärvellä ja kotikentällä KPL pelaa perjantaina 9. kesäkuuta Hyvinkään Tahkoa vastaan.