top of page

KPL kohtaa Tahkon sunnuntaina - voitolla lopputurnaukseen!

Päivitetty: 5. maalisk. 2023


Kouvolan Pallonlyöjät kohtaa sunnuntaina Imatralla klo 17.00 Hyvinkään Tahkon Halli-SM alkusarjan päätösottelussa. Voitolla KPL varmistaa lopputurnauspaikan Joensuuhun 18.-19.3.2023. Ottelu suorana Ruudusta.


KPL avasi halli-SM karkelot 1-0 (2-1, 1-1) voitolla Manse PP:sta. Tahko taasen hävisi Manselle 2-0 (3-0, 6-5), joten Manse on tällä hetkellä lohkon kärjessä.


- Meillä voitto kiiluu silmissä, se on ainoa tavoite sunnuntain pelissä, Patrik Vartama kertoo.


Vartama oli Manse-ottelussa jokeripaidassa ja toipuu hiljalleen täyteen pelikuntoon. KPL:n kärjessä Aapo Kinnunen on paikannut hyvin Vartamaa numerolla kaksi.


- Käsi alkaa olla heittokunnossa, olen pystynyt jo heittämään kovaa. Vielä ei ole varmuutta pelaanko sunnuntaina ulkopelissä, mutta viimeistään sitten lopputurnauksessa, Vartama jatkaa.


Tahko tiputti viime kaudella KPL:n puolivälierissä ja joukkueet pelasivat kiihkeästi pitkin kesää. Tahkon kokoonpanossa tapahtui viime kauden jälkeen muutoksia, kun Jere Vikström, Lauri Vierimaa ja Miikka Matikka siirtyivät sivuun. Tilalle Tahko hankki KPL-kasvatti Jesse Eskelisen ja Riku Niemen. Pelinjohtajaksi Tahko pestasi Raimo Braggen.

Talvikaudella Tahko on voittanut Vimpelin ja Mansen harjoitusotteluissa. Kokoonpanossa ei vielä ole ollut Kalle-Tapio Huusko, mutta Tahko on osoittanut vaarallisuutensa voittamalla molemmat viime kauden finalistit.


- Tahko on todella hyvä joukkue. Viime kaudella pelattiin kovia vääntöjä, eiköhän sieltä samanlaista ole luvassa nytkin. Meidän peli on ollut ihan hyvää, yksinkertaisia virheitä pitää saada pois. Esimerkiksi eteneminen edellisessä pelissä oli heikkoa meidän tasoon nähden, sitä voidaan parantaa. Se auttaa sitten meitä todennäköisesti menestymään paremmin, Vartama miettii.


Koplan kokoonpanosta sunnuntaina varmuudella on poissa loukkaantumisesta toipuva Ville Pesu.


Ennakkovideossa haastattelussa Valtteri LuomaHalli-SM alkusarjan A lohkon tilanne

  1. Manse PP, 2 ottelua, 3 pistettä (11-8)

  2. KPL, 1 ottelu, 2 pistettä (3-2)

  3. Tahko, 1 ottelu, 0 pistettä (5-9)


Tasatilanteessa ja lohkovoittajia vertaillessa joukkueiden paremmuus ratkaistaan seuraavasti:

  1. Pisteet ottelua kohden

  2. Voitetut ottelut ottelua kohden

  3. 3 pisteen voitot ottelua kohden

  4. Kaikkien otteluiden jaksoero ottelua kohden, voitetut-hävityt

  5. Kaikkien otteluiden juoksuero

  6. Voitettujen jaksojen määrä ottelua kohden

  7. Kaikissa otteluissa tehdyt juoksut

Commentaires


bottom of page