top of page

KPL kohtaa sunnuntaina halli-SM-alkusarjassa IPV:n


Halli-SM käynnistyy KPL:n osalta toden teolla sunnuntaina, kun se saa Imatralla vastaansa IPV:n. Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten harjoitusottelussa, jonka IPV voitti puhtaasti 2–0 (1–0, 3–0).

– Meiltä oli viimeksi huono esitys, vaikka odotusarvot olivat silloinkin kovat. Tälläkin kertaa odotukset ovat pelin suhteen korkealla ja toivottavasti saadaan nyt parempi esitys. Vastus on kova ja pelaa omalla kotikentällään. Meille tosi hyvä haaste tähän kohtaan. Isoin parannus on peli-ilme, ei oltu viimeksi innostuneita siihen asiaan. Siihen pitää saada isoin muutos ja siitä tulee muitakin asioita mukaan, pelinjohtaja Matti Iivarinen kertoo.

Myös Matti Latvala on hakenut lisävirtaa heikosta avauspelistä. Latvalan mukaan Koplan pelaajille jäi paljon hampaankoloon ensimmäisestä pelistä.

– Ei näitä hallipelejä niin paljoa ole, että niitä kannattaa tuhlata. Se tuo pienen lisän latautumiseen, kun pelillä on merkitystä. Kun harjoituskausi on mahdottoman pitkä, niin mielenkiinto hallipelejä kohtaan on kasvanut. Tänä vuonna hallipeleillä on meille merkitystä. Nyt on paikka harjoitella uusia juttuja, Latvala miettii.

D-lohkossa luvassa tasaista

KPL:n ja IPV:n lisäksi lopputurnauspaikasta taistelevat D-lohkossa KaMa ja Tahko. KPL kohtaa kahden viikon päästä lohkon kaksi muuta joukkuetta peräkkäisinä päivinä.

– Eri lohkoissa ei ole hirveästi eroja. Vaihtuvuutta on tapahtunut monessa joukkueessa ja on mahdollista, että se on tasoittanut voimasuhteita. Odotettavissa on kireitä pelejä. Juoksuja tuskin tulee paljoa Imatralla ja kyllähän meidän lohko on tasainen, Iivarinen uskoo.

Matti Latvala oli viime kaudella mailan varressa Superpesiksen paras kotiuttaja ulkopelaajista


Latvala pitää IPV:tä mielenkiintoisena joukkueena, joka teki hyvät hankinnat. KPL:n viime kauden joukkueesta Teemu Nurmio ja Konsta Hyötyläinen olivat isossa roolissa heti talvikauden avauksessa.

– Sieltä on nousemassa nuoria miehiä ja pari kokenutta konnaa kenen harteille on mukava rakentaa touhua, Latvala pohtii.

Iivarinen löytää sunnuntain pelin ratkaisupaikat perusasioista. KPL:n kokoonpanosta poissa ovat vaivojaan parantelevat Sasu Toikka ja Matti Saukko. Ville Pesu nousee Toikan paikalle sieppariksi ja Jasperi Luoma Saukon tilalle.

– Perusasiat ovat arvossaan. Kokoonpano ei ole sellainen, mitä ennalta on ajateltu. Mutta me ollaan pystytty tähän valmistautumaan, joten mietitään peliä sillä repertuaarilla, mikä on käytettävissä, Iivarinen myöntää.

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä maksullisesta Ruutu-palvelusta.

Alustava kokoonpano:

Comments


bottom of page