top of page

KPL kohtaa poikien Superpesiksen finaalissa Sotkamon Jymyn - finaalit vauhtiin maanantaina!


Poikien Superpesiksen kausi huipentuu tulevalla viikolla, kun sarjan kaksi joukkuetta iskevät loppuotteluissa yhteen. Kotiedulla sarjaan pääsevä KPL on voittanut poikien SM-kultaa viimeksi kaudella 2016. SM-hopealle KPL ylsi 2017 ja viime kaudella KPL nappasi SM-pronssia. Vastustajajoukkue Sotkamon Jymy on hallitseva poikien Suomen mestari, Jymyläiset ovat päässeet huuhtomaan kultaa kausina 2020 ja 2021.


  • Liput 10 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Kioskit palvelevat!


-Odottavaiset on fiilikset. Itselle tää on unelmafinaali, molemmat joukkueet ovat tuttuja. Sarjan kaksi parasta joukkuetta ovat vastakkain. Meille haaste on kova, kaveri on voittanut edelliset mestaruudet. Luotto on kuitenkin meihin kova, toki hyvin pitää pelata, pelinjohtaja Jere Pelkonen kertoo.


KPL eteni runkosarjan voittajana finaaleihin kukistamalla ensin puolivälierissä SMJ:n 2-0. Välierissä Veteli Pesis tarjosi tiukan vastuksen, mutta KPL selätti VePen voitoin 2-0. Jymy oli toisen lohkon voittaja, joka sai puolivälierissä vastaansa Haminan Palloilijat. Jymy selvitti sarjan 2-0 voitoin. Välierissä Jymy pelasi tiukasti Hyvinkään Tahkoa vastaan ja selvisi finaaleihin otteluvoitoin 2-1.


- Jos ennusmerkit pitää paikkansa, niin luvassa on vähäjuoksuiset pelit. Ulkopelit ovat molemmilla hyviä ja se ratkaisee kumpi lyö paremmin yksittäisiä juoksuja. Vastakkain on myös sarjan kaksi parasta lukkaria, se tuo haasteita kaarelle, Pelkonen miettii ja viittaa KPL:n Elias Pitkäsen ja Jymyn Aapo Komulaisen kaksintaisteluun.


KPL:n joukkueen runko muodostuu tällä kaudella Ykköspesistä pelanneista pojista. Jymyn pelaajalistasta voi poimia Superpesistä tahkonneista pelaajista Komulaisen lisäksi Iivari Vihannon, Aleksanteri Huotarin ja Jere Heikkisen.


- Kyllä meillä on selkeät säveleet peliin. Nyt vaan nautitaan ja pelataan.


Finaalisarjan ottelut:

Ma 19.9. klo 16.00 KPL - SoJy, KSS Energia Areena

La 24.9. klo 13.00 SoJy - KPL, Marjex-stadion

Su 25.9. KPL - SoJy (tarvittaessa)


Maanantain ottelu nähdään myös Ruudun Fanikamerasta.

Comments


bottom of page