top of page

KPL kohtaa Kiteen Pallon maanantaina 19.7.


KPL kohtaa maanantaina KiPan Kiteen Rantakentällä klo 18 alkavassa ottelussa. Kopla lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, porskuttaahan joukkue 12 ottelun voittoputkessa sarjataulukon kärkisijalla. Kiteen Pallo on pelannut runkosarjassa tähän mennessä 15 ottelua. Niistä se on voittanut kuusi ja hävinnyt yhdeksän. Sarjataulukossa Kitee pitää tällä hetkellä hallussaan 11. sijaa. Suoria voittoja KPL on ottanut 9, kun Kitee on kolmen pisteen voittoon yltänyt kaksi kertaa.


KPL on tehnyt pelaamissaan 13 ottelussa toistaiseksi 9,1 juoksua / ottelu. Kiteen vastaava lukema on 7,3. Kolmostilanteita joukkueet ovat luoneet melko samalla tahdilla; KPL 17,5/ottelu ja Kitee 16,3/ottelu. Kärkilyönneissäkään ei ole valtavaa eroa (KPL 41,3 / ottelu, Kitee 39,5 / ottelu).


Lyöjätilasto kertoo, että Kiteen kotiuttajista tehokkain on ollut tähän mennessä Sami Mikkolanaho, jolla lyötyjä juoksuja on 2+22. KPL:n vastaavaa tilastoa johtaa Ossi Meriläinen, lyödyt 2+32. Toista sijaa Kiteen lyöjätilastossa pitää Koplastakin tuttu Valentin Ikonen (2+11) ja kolmatta Hannes Pekkinen (2+9). KPL:n lyöjätilaston toisena on Janne Kivipelto (3+18) ja kolmantena Matti Latvala (3+16).


Eniten juoksuja Kiteen joukkueesta on tuonut KPL-kasvatti, lukkari Jesse Eskelinen (20 tuotua). Häntä tilastossa seuraavat Elmeri Purmonen (19) ja Samu-Kalle Varonen (18). KPL:n tuotujen tilaston kärjessä komeilee Matti Saukko (24), perässään Ville Pesu (16) ja Tommi Mäentausta (15). Saukolla on tilillään myös eniten kärkilyöntejä (69/65%). Toiseksi eniten kärkkäreitä on lyönyt Mäentausta (64/68%) ja saman määrän on lyönyt myös Juho Hacklin (64/67%). Kiteen kärkilyöntitilastoa johtaa Jesse Eskelinen (81/62%). Tässä tilastossa toisena on Valentin Ikonen (66/60%) ja kolmantena Samu-Kalle Varonen (63/60%).


Tilastojen valossa KPL ei välttämättä ole niin suuri ennakkosuosikki kuin 12 ottelun voittoputki antaa ymmärtää. Valmistautumisen täytyy jälleen onnistua ja pelissä asioiden loksahtaa kohdalleen sekä sisä- että ulkopelin osalta, jotta voitto ottelusta Kouvolaan matkaa. Kiteen etukenttä on tunnetusti yksi Suomen parhaita, joten sisäpelissä erityisesti lyhyiden lyöntien laatu korostuu Rantakentän ottelussa. Lisäksi KPL:n voittoputki alkaa olla sen mittainen, että jokainen vastustaja varmasti haaveilee sen katkaisemisesta ja sarjakärjen päänahasta. Pieneenkään löysäilyyn ei siis ole varaa.


Ottelua voi seurata Ruutu+ -palvelun välityksellä. Koska kyseessä on maanantaipeli, Ruutu+ näyttää ottelun studio-osuuden kera ns. Supermaantai-lähetyksenä, joka alkaa klo 17.30. Itse ottelu Rantakentällä alkaa klo 18.00.


KPL pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina 23.7. klo 18 KSS Energia Areenalla. Tuolloin vastassa on viime vuosien kestomenestyjä Joensuun Maila. Tuohon otteluun liput tästä. Otteluisäntänä toimii tuolloin urheilulääkäri Jouko Leppänen.

Comments


bottom of page