top of page

KPL kampesi sillasta voittoon


Sasu Toikka pelasi vahvasti


KPL jatkaa ilman jaksotappiota, kun se kävi hakemassa arvokkaat sarjapisteet Joensuusta 0–1 (1–1, 2–3) voitolla. Koplan ratkaisijaksi nousivat kunnarin lyönyt Sasu Toikka ja voittojuoksun lyönyt Juho Hacklin. Jobinpostia KPL:lle tuli Tommi Mäentaustan ikävän loukkaantumisen myötä.

– Tiukka vääntö. Lopussa saatiin ratkaisu, tyytyväinen täytyy olla nousuun. Maukas voitto. Ollaan noustu aiemminkin rinnalle ja ohi. Se osoittaa joukkueen vahvuuden. Alkukauteen pitää olla tyytyväinen, kehitettäviä asioita löytyy ulkopelistä. Sisäpelissä meillä on laaja rintama ja joka ukolla osuu keppiin hyvin, KPL:n parhaana palkittu Sasu Toikka kertoi.

Ottelun ratkaisut

Avausjaksolla hyvin tilannetta rakentaneet joukkueet avasivat juoksuhanat vasta toisen tasoittavalla, kun Aleksi Rautiainen kotiutti nuoren Samuel Tirkkosen. KPL rakenteli kolmeen ensimmäiseen vuoroon ajolähdöt, mutta ainoastaan Sasu Toikan vapaa kumura osui kohdalleen, kun Tommi Mäentausta eteni kolmannen aloittavalla hyvin kotipesään. JoMa sai vielä palottoman ajolähdön neljännen tasoittavalla, mutta etenkin Matti Latvalan räpylä kesti paineen.

KPL tuli vahvasti toiselle jaksolle ja jätti JoMan aloittavalla ilman kolmostilannetta. Tasoittavalla KPL:n hyvin pelannut kärki saatteli Tommi Mäentaustan kolmospesälle, mutta Mäentausta loukkasi jalkaansa syöksyessään pesään ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois pelistä. JoMa osoitti herrasmiesmäisyyttä, kun Mäentaustan annettiin hölkötellä kopin aikana kotipesään. Mäentaustan tilalle kärkeen tuli Matti Saukko ja Roope Koskelainen meni kopparin paikalle.

Toisen aloittavalla JoMa iski, kun vaihtotilanteessa Lauri Kivisen kakkosrajaleikkuri painui läpi ja tilanne vaihtui 1–0:aan. Juha Puhtimäki sivalsi seuraavalla pallon merkistä väliin ja Tuomas Jussila toi 2–0. Sasu Toikka toi Koplan peliin mukaan kolmannen tasoittavalla. Laittoman jälkeinen vapaa lyönti painui kakkosluukusta maisemiin ja Toikka kiersi kunnarilla 2–1. Edellä edennyt Antti Hartikainen paloi kotipesän kynnykselle. Matti Iivarinen jätti kotiutuspaikan jokeri Santeri Löppöselle, joka ei jättänyt paikkaa käyttämättä. Viimeisellä pystäri upposi väliin ja Toikka toi tuplajuoksulla 2–2.

KPL nollasi neljännessä vuorossa JoMan ja pääsi yrittämään jokereiksi vaihdettujen Anssi Lammilan ja Antti Hartikaisen siivittämänä voittojuoksua. Palotonta ajoa purkamaan tullut Juho Hacklin ei erehtynyt, vaan niisti pallon tyylikkästi kakkossauman läpi ja KPL pääsi juhlimaan voittoa.

– Perinteinen kärkimatsi, tiukkaa ulkopeliä. Ekalla jaksolla saatiin hyvin tilannetta, mutta kotiutukset tökki. Mäentaustan loukkaantuminen vähän lamautti, mutta osoitti että ollaan sitkeä joukkue. Todella tärkeät kaksi pistettä ja kaveri jäi nollille. Pystyttiin parantaman peliä ja JoMa ei. Oma lataus oli hyvä ja hienoa, että onnistuin, etukentällä useamman kovan polton tehnyt Valtteri Luoma fiilisteli.

Sarja jatkuu sunnuntaina Kiteellä.

Comments


bottom of page