top of page

KPL kaatui Kiteellä läpilyönteihin - tiistaina panoksena Sotkamossa kolmossija

Koplalle tappio Kiteeltä supervuoron jälkeen 2-1s (1-4, 10-5, 3-0). Läpilyönnit koituivat kohtaloksi, sillä Kitee iski ottelussa peräti neljä kunnaria. Ennen ottelun alkua kunnioitettiin KPL:n paidassakin esiintynyttä Sami ”Eko” Partasta, joka pelasi viimeisen runkosarjapelinsä Kiteellä. 18-vuotias Eemeli Laine debytoi Superpesiksessä ja pokkasi saman tien KPL:n kakkospalkinnon.

Ensimmäinen jakso oli Koplalta vahvaa suorittamista. Ulkopelissä terävät suoritukset pitivät kotijoukkueen aisoissa, ja sisäpelissä tulosta syntyi tarkoilla välilyönneillä. Arttu Ruuskan, Matti Saukon, Teemu Nikkasen ja Ossi Meriläisen sivalluksilla Kopla karkasi jaksolla jo 0-4 -karkumatkalle. Kiteen Matias Litmanen kotiutti vielä neljännen lopettavalla Elmeri Purmosen, mutta kun enempää juoksuja ei nähty, jakso merkittiin Koplalle lukemin 1-4.

KiPa tuli toiselle jaksolle vahvasti ja otti pelin haltuunsa useilla kentän puhkaisseilla lyönneillä. Heti ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue siirtyi 2-0 -johtoon Hannes Pekkisen kahden kotiutuksen turvin. Kopla taisteli tasoihin tasoittavalla vuorolla, lyöjinä Janne Kivipelto ja Meriläinen. Kotijoukkue siirtyi uudelleen kuskin paikalle kolmannen aloittavalla, kun Matias Litmanen iski komean kunnarin kolmosrajasta. KPL venyi tälläkin kertaa tasoihin, nyt lyöjinä Meriläinen ja Saukko. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä neljännen aloittavalla Samu-Kalle Varonen löi läpi ajolähtötilanteessa ja kiersi kunnarin. Tilanne oli tässä vaiheessa Kiteelle jo 8-4. Jakson kunnarit eivät jääneet tähän, sillä Lassi Vasarainen kotiutti Samu-Kalle Varosen ja kiersi vielä itse kolmoselle. Näin jakso hienoa lyöntipeliä esittäneelle KiPalle lukemin 10-4.

Supervuorossa Koplalla oli paikkansa tehdä juoksu ajolähdöstä, mutta Saukko lähti kolmoselta hieman liian myöhään ja paloi niukasti kotipesään. Kitee torjui myös loput kotiutusyritykset ja pääsi pelaamaan otteluvoitosta. Voittolyönti oli sekin kunnari: Samu Vainikainen puhkaisi komeasti kentän kakkospuolelta, näin supervuoro isännille lukemin 3-0 ja koko ottelu 2-1 (1-4, 10-4, 3-0).

KPL:n runkosarja päättyy tiistaina 16.8. vieraspelillä Sotkamon Jymyä vastaan klo 17.30. Pudotuspelit alkavat Koplan osalta lauantaina 20.8. klo 16.00. Puhtaalla voitolla Sotkamosta KPL nousee runkosarjan kolmossijalle.