top of page

KPL kaatoi Mansen komealla esityksellä

Kouvolan Pallonlyöjät palasi voittojen tielle kaatamalla KSS Energia Areenalla perjantaina pelatussa ottelussa hallitsevan Suomen mestarin Manse PP:n komeasti lukemin 2-0 (5-0, 4-2). Ottelun voimasuhteista kertovat kolmostilanteet, jotka KPL otti nimiinsä lukemin 19-10.

KPL:n pelinjohtajan Iiro Haimin mukaan kotijoukkueen vahvaa suoritusta selitti hyvä valmistautuminen. Taktisten asioiden sijasta keskiössä oli asenne.

- Tänään päätettiin, että laitetaan kaikki niin henkisesti kuin fyysisesti likoon ja halutaan voittaa tää peli. Sen mun mielestä näkyi tuossa, ja se monesti siivittää myös hyviin suorituksiin.

KPL otti tukevan otteen pelistä heti ensimmäisestä vuoroparista lähtien. Joukkueen tasaisesta suorittamisesta kertoo, että avausjakson viidellä juoksulla oli viisi eri lyöjää sekä viisi eri tuojaa. Koplan rautainen ulkopeli tylsytti Manse PP:n lyöntipelin, ja haparoivan alkukauden pelannut mestarijoukkue jäikin ensimmäisellä jaksolla vaille juoksuja.

- He [KPL] saivat varmaan semmoisen peliin lähdön kun ajateltiin että yrittävät ja itse halusivat, ja sitä kautta eka jakso jäi kyllä ihan telineisiin, kommentoi Manse PP:n pelinjohtaja Juhani Lehtimäki ottelun ensimmäistä jaksoa.

Toiselle jaksolle kentälle asteli sisuuntunut Manse PP. Lyöntijärjestystä muuttanut vierasjoukkue siirtyi heti ensimmäisessä vuoroparissa 0-2-johtoon, kun Perttu Ruuska kotiutti ensin Timo Torpan ja perään Tuomas Jussilan. KPL ei kuitenkaan lannistunut: tasoittavalla vuorolla Ossi Meriläinen kotiutti Ville Pesun kaventaen tilanteeksi 1-2.

Koplan ulkopeli jämäköityi nopeasti ensimmäisen jakson tasolle, ja Mansen juoksut jäivät lopulta kahteen. Kolmannessa vuoroparissa KPL paineli rinnalle ja ohi Matti Latvalan ja Matti Saukon lyönneillä sekä harhaheiton turvin. Näin toinen jaksoi päättyi kotijoukkueen 4-2 -voittoon.

KPL:n parhaana pelaajana palkittiin kaksi juoksua tuonut ja ulkona tärkeitä paloja tehtaillut Patrik Vartama. Vieraiden parhaana palkittiin lukkari Juha Puhtimäki.

KPL kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Kankaanpään Mailan sunnuntaina 5.6. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 9.6. klo 18.00. Tuolloin KSS Energia Areenalla vastaan asettuu Joensuun Maila.