top of page

KPL jäi pisteittä Vimpelin edessä - KSS Energia Areenalla kauden ennätysyleisö!

Vimpelin Veto oli liian vahva vastus Koplalle – hallitseva mestari kävi hakemassa kolmen pisteen voiton KSS Energia Areenalta 0-2 (2-4, 1-2). Vierasjoukkueen sankari oli neljästi kotiuttanut Jukka-Pekka Vainionpää. Paikan päällä KSS Energia Areenalla oli kauden ennätysyleisö peräti 2686 katsojaa!

Ensimmäinen jakso alkoi Vimpelin Vedon komennossa. Vahvaa peliä läpi ottelun niin sisällä kuin ulkona esittänyt Veto meni johtoon heti ensimmäisessä vuorossa, kun huippuvireinen Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti Jere Saukon. Koplan ottelun vahvin hetki osui samaan vuoroon, kun Vedon takakenttä ei saanut kokoonpanoon palanneen Valtteri Luoman kumuraa kuriin, ja IPV:n paidassa aiemmin viikolla vakuuttanut Luoma ennätti kiertää kentän kunnarin arvoisesti. Kun vielä samalla lyönnillä Eemeli Laine ehti kotiin, Kopla oli yhtäkkiä siirtynyt 2-1-johtoon. Tämä oli kuitenkin kotiyleisön kannalta laiha lohtu, sillä jatkossa sarjajohtaja ViVen rutiini oli liikaa Pallonlyöjille. Kolmannessa vuoroparissa Vimpeli kotiutti kolmesti ja karkasi kahden juoksun johtoon. Kun enempää juoksuja ei nähty, Vimpeli vei ensimmäisen jakson nimiinsä lukemin 2-4.

Toinen jakso oli ainakin lukemien valossa hieman tasaisempi. KPL:n tilaisuus tuli kolmannessa vuoroparissa, kun se sai ajolähtötilanteen kolmospuolen harhaheiton seurauksena. Patrik Wahlsten onnistuikin kotiuttamaan Arttu Ruuskan viimeisellä lyönnillään, ja Kopla otti johtoaseman. Tälläkään kertaa juoksun johto ei kuitenkaan pitänyt, sillä tasoittavalla vuorolla vieraiden ykköshahmon Vainionpään kova kumura ei pysynyt kopparien räpylässä, ja Juho Heikkala sekä Aleksi Lassilla ennättivät kotipesään. ViVe tylsytti neljännen aloittavalla Koplan kirin, ja näin myös toinen jakso merkittiin vakuuttavasti esiintyneelle sarjakärjelle.

Koplan kausi jatkuu Imatralla IPV:tä vastaan sunnuntaina 23.7.

KSS Energia Areenalle palataan jo tiistaina 25.7. Tuolloin vieraaksi saapuu Manse PP. Ottelu alkaa kello 18.00.

teksti: Heikki Melolinna

kuvat: Raine Martikainen