top of page

KPL jäi hallinnasta huolimatta yhteen pisteeseen


Joensuun Maila haki voiton tiukan kamppailun päätteeksi KSS Energia Areenalta 1-2s (0-4, 3-1, 0-1) tiistaina. KPL hallitsi avausjaksoa, mutta ei saanut etenijöitä kotiin. JoMalle riitti neljännen tasoittavalla yksi kolmostilanne, josta Juho Toivola iski tarvittavan niitin. KPL:n juhlituin sankari oli 400. runkosarjaottelun ja seuraennätyksen tehnyt Juho Hacklin. Ykköspalkittu Hakki löi juhlaottelussa yhden juoksun ja kuusi kärkilyöntiä.


Ensimmäinen jakso oli tarkkaa ulkopeliä molemmilta. JoMan parhaaksi pelaajaksi valittu lukkari Ville Väliaho onnistui sekoittamaan Koplan rytmiä, ja etenkin ottelun alussa kotijoukkueella oli vaikeuksia saada miehiä kentälle. KPL pääsi painostamaan kolmannen aloittavalla, mutta paloton ajolähtö ei tuottanut tulosta. Ottelun ensimmäiset juoksut nähtiin vasta neljännen tasoittavalla, kun ajolähtötilanteessa JoMan jokeri Juho Toivola tälläsi komeasti keskeltä läpi ja kenttä rullasi. Näin jakso merkittiin vierailijoille tylyin lukemin 0-4.


Koplan avausjuoksu syntyi toisen jakson avausvuorossa, kun pitkältä pelitauolta tositoimiin palannut Teemu Nikkanen kotiutti Patrik Vartaman. JoMa tuli vielä tasoihin vapaataipaleen turvin, mutta jakso oli Koplan, kun kolmannen lopettavalla kotijoukkue paineli 3-1 -johtoon Ossi Meriläisen ja juhlaottelun pelanneen Juho Hacklinin lyönneillä. Jakso myös päättyi näihin lukemiin, joten ottelu venyi supervuoropariin. Superissa nähtiin vain yksi juoksu, kun Topi Kososen näpyllä Konsta Piironen ennätti kotiin. Kun Kopla ei kolmostilanteista huolimatta saanut leivottua tasoitusta, JoMa nappasi mukaansa kaksi sarjapistettä.


KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi ei voivotellut kolmen ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkea, mutta hän oli harmissaan siitä, että joukkueen sisäpeli ei tällä hetkellä riitä voittoon.

-Kyllä meillä tänään oli molemmilla jaksoilla paikkamme voittaa, Haimi mietti.

Koplan parhaana palkittu Juho Hacklin muistutti, että joukkuetta on koeteltu aiempinakin kausina.


-Nyt vain pitää kiivetä kuopasta itse ylös, ja sitten se lähtee kulkemaan. Ulkopeli on se, mihin pystytään nojaamaan.


Haimi oli samoilla linjoilla. -Ei laiteta päätä pensaaseen vaan tehdään entistä enemmän töitä.

KPL:n kausi jatkuu perjantaina 29.7. Kempeleellä Kiriä vastaan ja jatkuu Jäämeren tuplalla lauantaina Raahessa. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 2.8. klo 18.00 Manse PP:ta vastaan.Commenti


bottom of page