top of page

KPL isolla pelaajaringillä talvikauteen

DSC_4053

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen luotsaa joukkueensa kohti uutta kautta erinomaisella fiiliksellä. Maanantaina joukkueharjoitukset aloittava KPL pääsee talvikauteen 19 pelaajan ringillä, jossa on luvassa taistelua pelipaikoista.

– Meillä on ainoastaan yksi ulkopelipaikka sinetöity ja se on Juha Korhosen jokeripaita, Pitkänen murjaisee.

– Mielenkiintoinen talvi on edessä. Aitoa kilpailua on aiempaa enemmän, Pitkänen jatkaa.

KPL:n 19 pelaajan ringissä mukana ovat pelipaikkaa hakemassa nuoret, jotka ovat päässeet jo aiemmilla kausilla mukaan Superpesiksen kamppailuihin. Pitkäsen mukaan akillesjännevammasta toipuva Toni Laakso aikoo myös hakea ulkopelipaikkaa muualta kuin lukkarin tontilta.

Hyvinkään Tahkosta KPL:ään siirtynyt Juha Korhonen on yksi tärkeä osa Pitkäsen palapeliä.

– ”Kore” on lyöntivoimainen kaveri ja tuo tietynlaista vaarallisuutta meidän sisäpeliin ja kotiuttamiseen. Kotiuttaminen tulee meillä muutenkin olemaan kotiuttajien muuttumisen vuoksi ensi kaudella erilaista, kun myös Laakso tulee mukaan. Se vaikuttaa sisäpelissä moniin asioihin, kuten etenemiseen, vapaisiin lyönteihin, kaaripeliin ja mailamiespeliin.

– Vaarallisuus on mielenkiintoinen juttu. Kumpi löi enemmän läpilyöntejä viime kaudella Tahko vai me? Moni ajattelee, että Tahko tietenkin. Itse asiassa me suunnilleen saman verran, mutta ihmisillä on Pihkalan avaran kentän ja kunnareiden takia tietynlainen mielikuva asiasta. KSS Energia Areenalla sama läpilyönti tuo ehkä yhden pesävälin vaihdon, Pitkänen muistuttaa.

Pitkänen kummeksuu sääntöuudistuksia

Jonkinlaista kohua aiheuttanut pesäpallon sääntöuudistuskeskustelu ihmetyttää myös Pitkästä. Kokenut pelinjohtaja pitää kohua merkillisenä.

– Onhan tämä merkittävä ja merkillinen tilanne, että sääntöjä ei tiedetä tässä vaiheessa, kun harjoituskausi on alkanut ja joukkueet ovat kasassa. Miten säännöt vaikuttavat esimerkiksi sisäpelin rakentamiseen? Nyt pitäisi keskustella kauden 2018 säännöistä, ei kauden 2017. Mutta olivat säännöt mitkä tahansa, niin paras joukkue voittaa, Pitkänen miettii.

DSC_6024

KPL aloittaa harjoituskauden melko nuorella ringillä. Koko joukkue kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen marraskuun 18. päivä leiriviikonloppuun. Reissupelaajia joukkueessa on nyt neljä.

– Tiukasti aloitetaan heti tekemään lajia nuorten kanssa. Pojat ovat tehneet omatoimisesti kovasti hommia. Meillä on lähdössä nuoria inttiin tammikuussa, siksikin laji otetaan jo tässä vaiheessa mukaan. Kokeneet pelaajat menevät yksilöllisemmin ja toipuvat pelaajat rauhassa eteenpäin. Kivipelto on jo käynyt lyömässä, Laaksolla on edessä toivottavasti viimeinen lääkärikäynti, Pitkänen kertoo akillesjännevammoista toipuvista pelaajista.

– Harjoittelussa ei isossa kuvassa tapahdu muutoksia. Harjoittelussa painotetaan jokaisen pelaajan kohdalla tiettyjä asioita. Yksilöllisyys ja oman harjoittelun omistaminen ovat edelleen kantavia teemoja. Harjoitteluun saadaan virkistystä rytmittämällä harjoituksia hieman eri aikataululla aiempiin vuosiin verrattuna. Utti-halliin pääsy on myös merkittävä asia. Se on Kouvolan suurin sisäpelihalli, jossa saa tehtyä ulkopeliharjoituksia. Ne asiat missä ollaan oltu hyviä, pitää edelleen säilyttää. Esimerkiksi kaaripeliä ei pidä unohtaa, vaan kehittää. Me olemme urheilullinen ja nopea joukkue, mutta ne asiat eivät tapahdu itsestään.

Pelinjohtajana Pitkäsellä alkaa tällä erää viimeinen kausi Koplassa. Pitkänen ei aio jättää kiveäkään kääntämättä.

-Viimeinen kausi lähtee, se ei ole mikään salaisuus. Silloin kun pidot ovat parhaimmillaan, on hyvä lähteä. Kuusi vuotta tulee täyteen valmennuspäällikön hommia. Nuorten harjoitteluun on saatu hyviä asioita, joita seuraaja voi jatkaa ja kehittää. Superpesiksessä on nyt kolmas kausi putkeen, sekään ei ole mikään lyhyt jakso. Kauden jälkeen mietitään, ollaanko pesäpallon kanssa tekemisessä muutenkin kuin isän roolissa. Tällä kaudella en aio jättää kompromisseille sijaa, mies päättää.

KPL:n harjoitusrinki:

Jesse Eskelinen Juho Hacklin Konsta Hyötyläinen Valtteri Hämäläinen Valentin Ikonen Janne Kivipelto Juha Korhonen Eero Kuitunen Toni Laakso Anssi Lammila Matti Latvala Valtteri Luoma Tommi Mäentausta Sasu Toikka Antti Tuhkanen Matti Saukko Joona Mäkelä Iiro Nokkala Teemu Nurmio

Comments


bottom of page