top of page

KPL iski voittoon Tahkosta koleassa kelissä

Kouvolan Pallonlyöjät kimmersi torstaina puhtaaseen 2-0 (2-0, 3-2) voittoon Hyvinkää Tahkosta. Ottelun ratkaisijaksi nousivat Koplan jokerit Juho Hacklin (kärkilyönnit 8/9) ja Ossi Meriläinen (kolme kotiutusta). Tahko hallitsi koleassa kelissä pelattua ottelua kolmostilanteilla 11-15.

KPL aloitti ottelun terävästi. Vahvasti pelannut jokerikaksikko Meriläinen ja Hacklin iskivät avausjuoksut 2-0:aan välilyönneillä. Nihkeää sisäpeliä ja vakuuttavaa ulkopeliä esittäneet joukkueet eivät tämän jälkeen enää avausjaksolla juoksuilla juhlineetkaan.

Toisella jaksolla mentiin jakson puolivälin yli ennen kuin juoksuhanat saatiin auki. Vierailijoiden jokeri Juha Niemi (kärkilyönnit 3/8) tiputti tarkan lyöntinsä väliin ja Tahko johti 0-1. KPL tuli kolmannen tasoittavalle päättäväisesti, vaikka nollatilanteen pelaaminen aiheuttikin tuskaa. Jokeri Ville Pesu karkasi kolmospesältä harhaheiton turvin 1-1. Meriläinen tuli purkamaan ajolähtöä ja iski mehukkaan siivun kolmosrajaan. KPL tuuletti jo juoksua, mutta tarkastelun jälkeen lyönti tuomittiin laittomaksi. Meriläinen iski kuitenkin viimeisellä polttolinjaan painetta ja Hacklin syöksyi 2-1:een.

Tahko iski tasoituksen kahden palon tilanteessa, kun Jere Vikströmin vastustamaton lyönti painui koppari Valtteri Hämäläisen eteen. Ennen neljännen tasoittavaa osa yleisöstä luuli jo ottelun päättyneen, mutta KPL tuli harjoittelemaan ratkaisujuoksun lyöntiä. Eikä KPL kauan tupeksinut, kun paikka pedattiin Meriläiselle. Kova kolmosluukkulyönti sinetöi puhtaan voiton.

KPL:n viimeinen harjoitusottelu sunnuntaina KSS Energia Areenalla Kiteen Palloa vastaan kello 17.00. Otteluun on vapaa pääsy!