top of page

KPL iski Vedon kanveesiin


Kouvolan Pallonlyöjät jatkaa jyräämistä Superpesiksessä. Perjantaina KPL:n iskukyvyn joutui toteamaan Vimpelin Veto. KPL voitti ottelun loppunmyydyllä KSS Energia Areenalla 2–0 (5–4, 6–1). Jokeritykki Jere Dahlström löi ottelussa peräti kuusi juoksua.

– Vimpeli sytyttää aina pelaamaan. Saatiin hyvä haaste, mukava oli lähteä pelaamaan. Tasaisesti tehtiin hommia, ei ehkä oltu alussa valmiita Vimpeliin hyökkäykseen. Saatiin siitä peli kasaan, KPL:n ykköspalkittu Matti Saukko (6/6 kärkilyönnit) kertasi.

– Peli lähti hyvin käyntiin ja mentiin aktiivisella pelillä johtoon. Sitten tyydyttiin siihen ja kaveri tuli rinnalle ja ohi, Vedon ykköspalkinnon pokannut Ville Takala myönsi.

Jere Dahlström iski kuudesti


KPL aloitti ottelun vahvasti, mutta ei saanut aloittavalla palottomasta ajosta tulosta. Juoksuja nähtiin vasta toisessa vuorossa. Jere Dahlströmin komea saumapuhkaisu juoksutti kotiin Valtteri Luoman. Vimpelin tasoittava oli väkevä. Paloton ajolähtö Perttu Ruuskalle, jonka hidastetulla Jere Saukko toi 1–1:een. Elmeri Anttila näpäys oli myös hyvä, mutta sitä oli myös Mikko Kanalan eteneminen 1–2:een. Janne Mäkelän kakkosrajalyönti lipsahti läpi Matti Latvalalta ja tilanne vaihtui 1–3:een. Matias Rinta-aho iski vielä hidastetulla 1–4.

Kolmannen aloittavalla KPL ilmoittautui kuitenkin mukaan peliin. Dahlström ja Latvala löysivät välistä tilaa ja tilanne kaventui 3–4:ään. KPL paineli rinnalle ja ohi neljännen aloittavalla. Dahlström ja Sasu Toikka löivät mainiosti ja KPL karkasi 5–4-johtoon. KPL ei enää antanut Vimpelin yllättää ja jakso kirjattiin noihin lukemiin. Avausjakson kolmostilanteet 11–8.

Toisella jaksolla KPL meni menojaan, kun Janne Kivipelto, Toni Laakso ja Anssi Lammila löivät tilanteeksi 3–0. Jakson lopullisen niitin iski komealla kumuralla Dahlström. Pallo meni takaa läpi ja kenttä rullasi kolmen juoksun arvoisesti. Vedon jakson ainokaisen löi Perttu Ruuska näpäyksellä.

– Selkeästi parempi voitti. Meidän momentum oli 1–4 johdossa. Tuolla lyöntiarsenaalilla tulee tulosta, kun koko ajan on palotonta ajoa. Ykköstilanteessa laadutonta suorittamista. Päätettiin hyökätä ja saatiin peliä auki. Eka jakso oli meidän paikka ja saatiin KPL:n peli pyörähtämään vähän huonosta paikasta. Näissä kahinoissa meidän pitäisi pystyä parempaan. Ihan ansaitusti lopulta KPL voiton vei, vieraiden pelinjohtaja Markku Hylkilä kertoi.

– Kaikilta osin hyvä peli. Ensimmäinen joukkue mikä haastoi meitä, saatiin siitä kokemuksia. Sisäpelissä jouduttiin ahtaalle, sieltä yksitellen rinnalle ja ohi. Hyvä mittari meille, ei tarvittu läpilyöntejä. Toinen jakso selkeämpää hallintaa, ulkopelissä rauhallisuus. Tasapainoinen ja hyvä esitys. Vastuu jakaantui hyvin, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi iloitsi.

KPL:n ottelut jatkuvat sunnuntaina Kiteen Palloa vastaan klo 17.00

Comments


bottom of page