top of page

KPL finaaliin upean esityksen päätteeksi


Kouvolan Pallonlyöjät eteni upean esityksen päätteeksi Superpesiksen finaaleihin! Torstaina KSS Energia Areenalle oli ahtautunut 3886 katsojaa, jotka näkivät KPL:ltä vakuuttavan esityksen ja voiton 2-0 (8-1, 4-1) Sotkamon Jymystä.

– Paljon onnistujia, hyvä lataus. Tauolla vaaran paikat, että lataus häipyy. Yksi huono vuoro siihen ensimmäisen jakson loppupuolelle. Siitä kuitenkin rivit kasaan. Hyvä jakso toinenkin, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen iloitsi.

Iivarinen antoi kehuja raivoisasti kannustaneelle kotiyleisölle.

– Tunnelma oli erinomaisen hyvä. Olen jo aiemmin vaistonnut, että yleisö on kiikun kaakun, että se herää. Nyt se tuossa lopussa oli todella iso asia. Toivottavasti huomasivat, että he pystyvät meidän takana olemaan. Vaikuttaa meidän pelaamiseen myönteisesti ja tukee meidän pelaamista. Toivottavasti jatkossakin on yhtä hyvä syke.

Yleisöä oli tänään paikalla lähes saman verran kuin Tenavaleirin avajaisottelussa


Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen oli luonnollisesti pettynyt, kun finaalipaikka karkasi tiukan ottelusarjan päätteeksi.

– Tänään selkeästi parempi joukkue voitti. Alkuun autettiin, mutta sitten kaveri löi hyvin. Henkinen ulospuhallus ehkä tapahtui Sotkamossa, ei saatu sellaista otetta niin kuin muissa peleissä tuohon alkuun. Toisella jaksolla tultiin hyvällä ilmeellä, mutta ei päästy niskan päälle. Tunne on nyt todella murskaava.

KPL:n parhaana palkittu Juha Korhonen nautti välierien tunnelmasta ja iski ratkaisevassa ottelussa kuusi juoksua.

– Hyvältä tuntuu. Tämän takia tänne tulin. Viime vuonna jäi vähän välierissä piippuun. Nyt osoitettiin henkinen voimakkuus. 2–1 tappiolla Hiukkaan ja sieltä tiukka voitto. Tänään oltiin selkeästi parempia.

Juha Korhonen ja Anssi Lammmila olivat vakuuttavassa iskussa


Korhonen kuritti Jymyn kolmospuolta kahdesti. Molemmilla kerroilla tuloksena kaksi juoksua.

– Koko sarjan kyttäsin leikkuria. Jälkimmäinen tuli selkäytimestä. Ei oikein vapaat osuneet, niin päätin kokeilla jotain muuta kuin saumavetoja. Aika nappiveto oli sekin. Äärimmäisen vahva peli. Tilanteet 22–11, niin silloin molemmat osa-alueet on toimineet.

Vieraiden parhaana palkittiin ykkösvahti Markus Tuikka.

– Numeroista näkee niin sisällä ei onnistuttu. Kahdella juoksulla harvemmin voittaa. Vastustaja teki hyvin tilannetta ja sai lyöntimäärää isoksi. Sinne mahtuu sitten hyviä lyöntejä sekaan. Valmistautumisessa ei ollut mitään erikoista. Jotain olisi varmaan voinut tehdä toisin, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi, Tuikka pohti.

Finaalit Joensuun Mailaa vastaan alkavat sunnuntaina 9.9. klo 14.00 KSS Energia Areenalla. Liput tulevat myyntiin perjantaina.

– Toiset ovat saaneet lepuuttaa, mutta voi olla, että saadaan tästä voimavaraa. Ottelusarja kumminkin siinä kyseessä, Iivarinen mietti tulevaa.

Loppuottelusarja Joensuun Mailaa vastaan:

Su 9.9. klo 14 KPL – JoMa La 15.9. klo 16 JoMa – KPL Su 16.9. klo 16 KPL – JoMa tarvittaessa La 22.9. klo 14 JoMa – KPL Su 23.9. klo 14 KPL – JoMa

Comments


bottom of page