top of page

KPL eteni hallilopputurnaukseen


Kouvolan Pallonlyöjät lunasti ensimmäisenä joukkueena halli-SM-lopputurnauspaikan. KPL kukisti lauantaina Tampereella Manse PP:n 0–2 (0–3, 1–2). KPL:n tiivis ulkopeli oli jälleen voiton tae. Ulkopelissä KPL esitti varsin hienoja suorituksia, joiden päärooleissa olivat Matti Saukko, Toni Laakso ja Valtteri Luoma.

– Ulkopeli jatkui hyvällä tasolla. Sisäpeli on tuolla nihkeätä, ei siitä mihinkään pääse. Yksittäisiä hyviä juoksuja ja hallittiin peliä, ei siinä ollut mitään hätää. Oli vähän kierrätystä kokoonpanossa, silti pysyttiin pelaamaan hyvää peliä. Materiaalin laajuus on hyvä, vastuuta voidaan jakaa, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi myhäili.

KPL painoi avausjaksolla juoksu kerrallaan Mansea karkuun. Heti avausvuorossa tuomaristolle kävi käsittämätön virhe, kun nivustaipeitaan myöten kotipesässä ollut Matti Saukko poltettin. KPL kiehahti tästä vain lisää ja Juho Hacklin, Toni Laakso ja Matti Latvala löivät Koplalle tärkeät juoksut. Saukko toi sallitusti kaksi juoksua.

– Eka tuomarivirhe oli kardinaalimoka. Syötönvalvojan kanssa käytiin koko ajan vääntöä, ei päästy samalla aaltopituudelle. Meille tärkeitä pelejä, niin silloin toivoisi, että tuomarit olisi samalla tasolla, Haimi jyrisi.

Matti Saukko viiletti kahdesti kotiin ja pelasi vahvan pelin myös ulkona


Toisella jaksolla Jere Dahlström löi pussinpohjasta 0–1, mutta Manse sai Ville Hotakaisen kumuralla kuparisen rikki. KPL:n etenijäjokeri Ville Pesu osoitti röyhkeytensä kolmannen tasoittavalla. Pesu karkasi Latvalan välilyönnillä suoraan kakkoselta kotiin ja toi jakson päätöslukemat 1–2.

KPL:n kokoonpanosta puuttui Sasu Toikka, joka oli huilivuorossa. Anssi Lammila pelasi ulkokentällä vaihtotilanteet edessä ja Toni Kohonen välimiehenä. Haimin mukaan KPL varautuu pelaajien kierrätykseen.

– Ne on niitä asioita, mitä haetaan. Anssi on pelannut edessä hyvin ja saadaan kokemuksia Kohosen linjapelaamisesta. Positiivista, kun on materiaalia.

KPL on edellisen kerran ollut lopputurnauksessa talvella 2018, jolloin se voitti hopeaa . Tämän vuoden lopputurnaus pelataan Kuortaneella 14.–15.3.2020.

– On tärkeä juttu, saadaan hyviä pelejä alle. Jo pelatuista peleistä voidaan pureskella asiat mukaan. Lopputurnaus on varmasti mukava piristysruiske kaikille, se katkaisee kevättalven ja saadaan pari lisäpeliä, Haimi miettii.

teksti: Harri Liekola kuvat: Juuso Koro & Teemu Parta

Comments


bottom of page