top of page

KPL etenee Talvisuperin lopputurnaukseen!


KPL voittaa Vimpelin Vedon lukemin 1-0 (3-3, 6-3) ja etenee Talvisuperin lopputurnaukseen. Peli pysyi KPL:n hallinnassa loppua kohti koko ajan paremmin ja tilanne kerrallaan päästiin toivottuun lopputulokseen.KPL aloitti pelin sisältä ja lähti kovalla uhmalla pyrkimään kentälle. Vimpelin ulkokentästä löytyi paikkoja mutta myös virkeyttä. Kolmostilanteita ei vielä saatu syntymään. Ulkona aloitettiin vahvasti ja Vimpeli sai vaivoin yhden miehen (Veeti Kortehiston) kakkospesälle ja siitä ohi, mutta Janne Mäkelä onnistui tämän lopulta myös kotiuttamaan. 


Toisessa sisävuorossa saatiin jo miestä kolmoselle ja ajolähtö rakennettua mutta KPL:n tarjoamista upeista lyönneistä huolimatta vielä oli Vimpelin ulkokenttä hereillä eikä juoksuja tullut. Ulkona pidettiin peli loistavilla suorituksilla omassa hallinnassa ja kaveri aisoissa ilman uusia kolmostilanteita, tilanteena kahden vuoroparin jälkeen 0-1. 


Kuskin paikalla lähdettiin hakemaan kolmannesta vuorosta pinnaa ja se saatiin tuplana! Ville Pesu loukkaantui vuoron alussa harmillisesti kakkospesälle palatessaan mutta pääsi kuitenkin itse kävelemään kentältä pois. Tämän jälkeen Elias Pitkänen kotiutti upealla lyönnillä Eemeli Laineen ja kopparintontilla loistanut Teemu Nikkanen iski heti perään toisen pinnan Matti Latvalan tuomana. Tilanteessa 2-1 Vimpeli pääsi kuitenkin tasoittavallaan takaa ohi Matias Rinta-ahon hienolla “läpilyönnillä”, jolla kotiin pääsivät sekä Mikko Vihriälä että hallisääntöjen myötä kakkospesällä ollut Juho Heikkala. Loppuvuoro pidettiin hyvin KPL:n hallinnassa. 


Neljännessä vuorossa oli jo kaksi ristiä taululla ja lyöjät vähissä, mutta Eemeli Laine saatiin pesäväli kerrallaan kolmoselle ja sieltä Elias Pitkäsen lyömänä kotiin. Viimeistä ulkovuoroa lähdettiin puolustamaan tilanteessa 3-3 ja upeilla ulkopelisuorituksilla pidettiin peli hallinnassa. Lopputurnauspaikka sinetöityi Eemeli Laineen mahtavalla polttoheitolla ykköspesään. 


Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 7-3. Toinen jakso aloitettiin ulkoa ja Vimpeli lähti heti isolla vaihteella liikkeelle, kun Jukka-Pekka Vainionpää löi kärjen Olli Heikkalan kotiin. Vimpeli iski lyöntiä kenttään ja sai kolmesta muusta kolmostilanteestaan toisen juoksun Veeti Kortehiston lyömänä, Jere Saukon tuomana. 


KPL vastasi tähän omalla vuorollaan, kun Elias Pitkänen löysi kentästä jälleen tilaa ja löi Arttu Ruuskan kotiin upealla “läpilyönnillä”. Heti perään Patrik Wahlsten löi ottelun ensimmäisen juoksunsa, jonka tuojana oli lukkarina taituroinut Aaron Honkanen. Toiseen vuoroon jatkettiin tilanteessa 2-2. 


Ulkona pidettiin taas hallintaa yllä eikä Vimpelille annettu kolmostilanteitakaan. Sisällä laitettiin suurempaa vaihdetta silmään ja Patrik Wahlsten lisäsi juoksupottia lyöntivuorollaan upealla onnistumisella tilanteeseen 4-2. Kotiin tulivat Arttu Ruuska ja Aaron Honkanen. Jatkoksi Wahlsten meinasi karata kunnarille, mutta hallisääntöjen mukaisesti kyseinen lyönti oikeutti vain yhden pesän ylitykseen. 


Vimpeli pidettiin tiukassa hihnassa jälleen ulkona kolmannessa vuorossa, vaikka yritystä kaverilla riitti. Sisävuorossa edettiin pesäväli kerrallaan loistavalla tiimityöllä - Eemeli Laine rakensi kärjen etenemänä ajolähdön, josta Matti Latvala löi Tommi Mäentaustan kotiin ja Patrik Wahlsten Patrik Vartaman. Tilanteessa 6-2 lähdettiin viimeisen kerran puolustamaan ulkovuorolle. Puolustus piti, vaikka Lauri Vihriälä pääsi harhaheitolla karkaamaan kotiin. Ottelu päättyi paloon kotipesään tilanteessa 6-3. Lopputurnauspaikan lisäksi ottelusta jäi matkaan vielä pari pinnaa plakkariin. 


Koko ottelun kolmostilanteet 18-12 KPL:lle.


B-lohkosta huhtikuun lopputurnaukseen etenevät siis KPL ja Manse PP, A-lohkosta Kempeleen Kiri ja Joensuun Maila. Lopputurnauksessa KPL kohtaa ensimmäisenä Kempeleen Kirin.


Katso Arsedelin juoksukooste 

Kouvolan Pallonlyöjien seuraava ottelu 6.4.2024 Talvisuperin lopputurnauksessa Joensuu Areenalla, vastassa Kempeleen Kiri. Liput Talvisuperin otteluihin myy Ticketmaster ja Ruutu+ näyttää ne suorana.

Comentarios


bottom of page