top of page

KPL AVASI VIERASPELIT VOITOLLA

Viime kausina runsaasti nuorentunut JymyJussit piti Kouvolan Pallonlyöjiä tiukilla aina supervuoron loppuun saakka, mutta oranssit peliasut yleisölle esitellyt Kopla kairasi voiton lukemin 1 – 2s (2-3, 5-1, 2-3)Matti Latvala ratkaisi ottelun supervuoron 1+2 juoksun arvoisella läpilyönnillään. Kokonaisuutena KPL:n sisäpeli oli tukkoista ja kotijoukkue vei kolmostilanteet nimiinsä lukemin 20-17.

Viime kauden jälkeen piikkarit viuhkaan vaihtanut JJ-käskijä Mikko Vainionpää oli tyytymätön omiensa ensimmäisen jakson sisäpeliin: “Pelattiin parasta ulkopeliä pitkiin pitkiin aikoihin, mutta sisäpelissä ne lyönnit, joita koko talvi treenattiin, ei osunut yhtään.”


KPL vaihtoi vieraspeliasunsa värin vihreästä KSS Energian oranssiin

Ensimmäisen jakson avauspinnan löi Ossi Meriläinen komealla kumuralla kolmosjatkeelle ja Tommi Mäentausta kirmasi kotiin. KPL piti JymyJussit vähillä tilanteilla ja seuraavassa vuorossa KPL meni 0-2 -johtoon lahjajuoksulla. Matti Latvalan etutilanteeseen lyömä viimeisen lyönnin keskipomppu tarjosi JymyJusseille paikan välipaloon kakkoselta, mutta polttoheitto meni ohi pesän ja Teemu Nurmio kirmasi kotiin, ja KPL sai ilmaisen takatilanteen. Meriläinen tai Toni Laakso eivät kuitenkaan onnistuneet lyömään lisäpisteitä jatkuneesta tilanteesta.

Seuraavalla ulkovuorolla Joni Rytköseltä lipsahti pari väärää ja pelkässä kolmotilanteessa JymyJussit sai lahjaksi kavennusjuoksun vapaataipaleella. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuutenaan Rytköselle melko vaikea, mutta toiselle jaksolle taikuri kasasi itsensä. Neljännen aloittavalla Meriläinen iski jälleen pallon väliin ja Mäentausta toi voittojuoksun. Jukka-Pekka Vainionpää kavensi vielä tilanteen komealla keskikumurallaan 2-3:een. Sen lähempään JymyJussit ei päässyt, kun Markus Hallasuon kumura jäi etumies Matti Saukon räpylään.


Latvala lyömässä keskipomppua viimeisellään etutilanteessa

Toisen jakson alussa KPL jatkoi tarkkaa ulkopeliä ja Rytkönen tarjoili monipuolista ja oikeaa syöttöä lyöjille. Laakson jatkettu näpy etumiehen ohi kakkospussiin riitti Teemu Nurmiolle johtojuoksun tuomiseen. Se jäi kuitenkin KPL:n jakson ainoaksi juoksuksi ja JymyJussit sai höngän päälle KPL:n virheestä. Ykköstilanteen purussa kakkospesän ohi viuhunut polttoheitto meni kakkosjatkeen aidan ali ja JymyJussit sai juoksun ja ilmaisen kolmotilanteen. Vain Tommi Mäentaustan nopea hakuprosessi pelasti KPL:n lisäjuoksuilta. JymyJusseille onnistuminen kuitenkin riitti hurmostilan saamiseksi ja yhtäkkiä peli oli 4-1. Ensimmäisen lyötynsä/tuotunsa miesten Superpesiksessä kuittasivat Samu SarreElmeri Lieto ja Jani Pylkkä. KPL:n sisäpeli jatkoi yskimistään ja J-P Vainionpää niittasi jakson loppulukemat 5-1.

Supervuorossa KPL aloitti vahvasti, kun KPL sai järjesteltyä Mäentaustan kolmoselle. Teemu Nurmio täytti ykköspesän ja Latvala vaihtoi ensimmäisellään Nurmion kakkoselle. Toisen lyönnin vapaa kumura livahti Jussien koppariparin räpylästä ja Latvalan yhden pinnan arvoinen lyönti muutttui kolmen juoksun arvoiseksi. Tässä vaiheessa Ilkka-areenan yleisö alkoi jo siirtymään autoille, mutta kotijoukkue ei luovuttanut. J-P Vainionpää pääsi palottomaan ajoon, aloitti komealla kakkosrajanäpäyksellä ja jatkoi keskisaumapuhkaisullaan kaventaen pelin 2-3:een.


Laakso on toistaseksi pukenut vain jokeripaitaan

Rytkönen otti ensin etenijän irti kolmoselta taktisella väärällä, sen jälkeen Ikonen poltti kärjen komealla suorituksella kolmoselle. Rytkönen päätti pelin komeaan tolppaan, josta Toni Marjamäenkoppi jäi matalaksi ja johti kolmanteen paloon. Muuten Koskenkorvalta naapuriin täksi kaudeksi siirtynyt Marjamäki kouluttikin Rytköstä muuttamalla kolmesti kääntönäpynsä kahvanäpyksi lukkarin kylkeen (vapaataival kaikille edenneille).

“‘Jukkis’ löi pari siinä ja taululla oli nolla paloa. Sitten kun pitäisi jatkaa, niin vastustajan ei tarvinnut tehdä meistä paloja vaan me tehtiin ne itse”, manasi pelinjohtaja Mikko Vainionpää hyvin alkanutta, mutta nopeasti kuollutta kiriään supervuorossa.

“Meillä oli piuhat käsissä toisen jakson toiseen vuoroon ja sen jälkeen vastustaja oli justiinsa niin hyvä, kun he osaavat olla. Jos pelejä aikoo voittaa, niin 20 kolmostilannetta ei voi kaverille antaa.”KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen kommentoi.

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Harri Liekola

Commenti


bottom of page