top of page

KPL avasi kauden kahdella puhtaalla voitolla

Päivitetty: 16. toukok. 2022

Kouvolan Pallonlyöjät avasi kauden puhtaalla 2-0 (3-1, 5-1) voitolla Imatran Pallo-Veikoista. Ratkaisijan viittaa otti harteilleen jokeri Ossi Meriläinen, joka nosti läpilyönnillään KPL:n avausjakson kurimuksesta voittoon.

Vierasjoukkue Imatran Pallo-Veikot oli tiukasti kiinni avausjakson voitossa neljänteen vuoropariin saakka, kun Ville-Markus Kosonen kotiutti toisen tasoittavalla Sasu Toikan. KPL:n kakkoskeula rakensi kuitenkin tilanteen Meriläiselle, jonka tarkka kolmosluukkulyönti huudatti kotiyleisöä kahden juoksun verran. Pitkän vuoron pelannut KPL teki vielä tilanteen Jasperi Luomalle, joka kaunisteli lukemat 3-1:een.

Toisella jaksolla Kososen kumura upposi hienosti väliin kakkosjatkeelle ja Miitri Pesonen toi 0-1. KPL:n vastaus tasoittavalla oli tyly. Teemu Nikkanen pommitti kolmosluukusta 1-1, Janne Kivipelto kumuralla 2-1 ja Meriläinen niittasi vielä välilyönnillä 3-1.

KPL:n rautainen ulkopeli piti IPV:n tilanteet vähissä loppujakson aikana. Sisäpelissä toisen tasoittavalla Kivipelto ja Matti Saukko sivalsivat ratkaisevasti 5-1:een. 5-1 oli myös Matti Latvalan hyvä oivallus, kun mies karkasi pallon sirvahdettua koppari Joona Sikiöltä.

Superpesiksen sarja jatkuu torstaina 19.5. klo 18.00 Kiteen Palloa vastaan.

Ykköspesikselle avausvoitto Haminaa vastaan

KPL:n Ykköspesisjoukkue nappasi myös voiton, kun se kaatoi Haminan Palloilijat 2-0 (2-1, 2-1). Riemukas avausvoitto oli tiiviin ulkopelin juhlaa.

Avausjaksolla KPL:n Aapo Kinnunen ja Aleksi Vainio löivät palloa väliin toisen aloittavalla ja KPL siirtyi 2-0 karkumatkalle. Haminan kiri käynnistyi liian myöhään, kun Elias Lahti kotiutti Justus Niemeläisen neljännen tasoittavalla. Jakso päättyi Matias Rauhalan näyttävään syöksykoppiin.

Toinen jakso meni alkuun Haminan komennossa, kun jokeri Juha Leskinen kotiutti Elias Lahden. KPL:n jokeri Aleksi Vainio kuittasi jakson tasoihin ja toinen mörssäri Atte Brandt löi toisen tasoittavalla 2-1:een.

- Onnistuimme niissä asioissa, joita olimme suunnitelleet. Peli oli tasaista. Molemat sai 16 kolmostilannetta ja kumpikin pelasi takatilanteissa hyvää ulkopeliä. Parannettavaakin vielä löytyy ulkopelissä, muutamat räpylävirheet kun saadaan pois, KPL:n ykköspalkittu Eemeli Laine tuumasi.

KPL:n Ykköspesis-joukkueen sarja jatkuu keskiviikkona Ikaalisten vieraana. Seuraava kotiottelu on lauantaina 21. toukokuuta klo 15.00 Haapajärven Pesä-Kiiloja vastaan.