top of page

Kouvolan Pallonlyöjät sanoo KYLLÄ elinluovutukselle!


Munuais- ja maksaliitto haastoi Kouvolan Pallonlyöjät allekirjoittamaan elinluovutuskortin. Haasteeseen tartuttiin ja siitä syntyi yhteistyö. Yhteistyö huipentuu 27.6. pelattavaan KPL - PattU-otteluun, jossa KYLLÄ elinluovutukselle -toiminta on mukana.


Suomessa on tällä hetkellä lähes 500 ihmistä, jotka odottavat elinsiirtoa. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Joka vuosi elinsiirtoa odottavista menehtyy, koska sopivaa siirrännäistä ei saatu ajoissa.


Lain mukaan jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä eläessään kieltänyt. Mahdollisen luovuttajan tahto on kuitenkin aina pyrittävä selvittämään, ja elinluovutuksen mahdollisuudesta ja sen merkityksestä on keskusteltava läheisten kanssa. Lompakosta löytyvä elinluovutuskortti, tai merkintä Omakannassa, kertoo tahdon selkeästi läheisillekin. Elinluovutustahdon ilmaiseminen varmistaa siis oman tahdon toteutumisen ja selkeyttää elinluovutusprosessia.


Kouvolan Pallonlyöjät lähti mukaan Munuais- ja maksaliiton hallinnoiman KYLLÄ

elinluovutukselle -toiminnan haasteeseen allekirjoittaa elinluovutuskortti. Kotiotteluissa jaetaan elinluovutuskortteja ja tietoa katsojille.


"KPL on yli 90-vuotiaana urheiluseurana vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja Kouvolassa ja pesäpallokartalla. Seurana haluamme kantaa vastuumme ja käyttää sitä ääntä, jonka perinteet meille antavat. Pesäpalloilijat ovat maanläheisiä ihmisiä ja on ilo, että edustusjoukkueemme pelaajat halusivat antaa kasvonsa tavalle helpottaa prosessia, jolla ihmishenkiä voidaan pelastaa", kertoo Kouvolan Pallonlyöjien myyntipäällikkö Simo Pyöriä.

KYLLÄ elinluovutukselle -ständi löytyy KSS Energia Areenalta tiistaina 27.6. Kouvolan Pallonlyöjien kotiottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan.


"Tule hakemaan elinluovutuskortti, jos sinulla ei vielä ole sitä. Pisteellä voit myös testata omaa tietämystäsi elinsiirroista", kertoo vapaaehtoistyön koordinaattori Tuula Makkonen Munuais- ja maksaliitosta.


S-Etukortilla tiistain matsiin kaksi aikuista yhden hinnallaTiistain otteluisäntä Kymen Seudun Osuuskauppa tarjoaa S-Etukorttietuna kahdelle aikuiselle sisäänpääsyn yhden hinnalla!


Tervetuloa KSS Energia Areenalle!

bottom of page