top of page

Kotivoittoputki katkesi supervuoroparissa

KPL kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Tahko sinetöi voittonsa supervuoroparissa. Jännittävä ottelu ratkesi Juha Korhosen ja Ville Keron lyömiin juoksuihin. Juhlaottelua oli seuraamassa kauden ennätysyleisö 2401 katsojaa! Kotijoukkue pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun se matkaa Kiteen vieraaksi. 

Kauden ennätysyleisö 2401 katsojaa nautti viihteestä

Kauden ennätysyleisö 2401 katsojaa nautti viihteestä


Perjantainen ottelu oli KPL:n 85-vuotisjuhlapeli. Leipää ja sirkushuveja oli katsojille tarjolla myös kentän puolella, kun kotijoukkue nousi toisella jaksolla sillasta jaksovoittoon. Hulppea kiri ei kuitenkaan riittänyt, kun Tahko nappasi kaksi pistettä supervuoroparissa.

– Teimme hölmöjä paloja, ja minä tein hölmöjä ratkaisuja, ykköspalkittu Tommi Mäentausta harmitteli.

– Ansaitsimme voiton, Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö kiteytti.

Ensimmäisestä kotitappiosta huolimatta kouvolalaisten joukossa oli myös onnistujia. Mäentausta (kärkilyönnit 6/8), Anssi Lammila (8/8), Matti Saukko (4/6) ja Teemu Nurmio (4/4) toivat perjantai-illassa jokainen kaksi juoksua. Juho Hacklin (10/10) puolestaan loisti kahdella ja Ossi Meriläinen (3/5) kolmella lyödyllä juoksullaan.

– Kun lyönti käy, kentälle on helppoa mennä, vain kaksi kertaa kentällemenossa epäonnistunut Mäentausta pohti.

Joni Rytkönen tyylitteli vaihtoja

Joni Rytkönen tyylitteli vaihtoja


Jokerina pelannut Joni Rytköselle merkkautettiin ottelussa sataprosenttiset kärkilyönnit (6/6) ja kikkataituri onnistui taikomaan useita hyviä vaihtolyöntejä.

Perjantaina pallo meni ja tuli kakkosrajasta kuin Stockmannin ovista. Etenkin KPL ja Rytkönen kunnostautuivat kakkospuolelle suuntautuneissa lyönneissä, joiden avulla etenijät pääsivät liikkumaan useita pesävälejä kerrallaan.

Kiri ei aivan riittänyt

Ottelu alkoi KPL:n kannalta ruusuisesti, kun Matti Latvala löi pallon kolmosjatkeelle ja toi Mäentaustan kotiin heti ensimmäisessä sisävuorossa. Myös ulkokenttä toimi alussa hyvin, mutta toisessa vuoroparissa vierasjoukkue Tahko tuli rinnalle ja ohi.

Juha Korhonen löi ensin Lauri Vierimaan kolmoselta kotiin. Sen jälkeen palloa lyötiin väliin, mutta se myös poltteli ulkokentän räpylässä, minkä seurauksena lukemat taululla olivat jo 1-3.

Tahko löi hyvällä prosentilla palloa kenttään, ja Ville Kero sai lyödä pelin jo 1-4:ään.

– Meillä oli ensimmäisellä jaksolla kaikenlaista, eikä ehjiä hetkiä ollut paljon, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen tuumi.

Juha Puhtimäki oli ottelun paras

Juha Puhtimäki oli ottelun paras


Neljännessä vuoroparissa Rytkönen näytti taikatemppujaan lyömällä pallon kakkosrajasta yli ja kauas terassia kohti. Vierailijoiden etsiessä palloa Lammila kirmasi kotiin. Meriläinen onnistui kotiuttamaan vielä Latvalan, mutta merkkivirheisiin jaksolla sortunut KPL jäi yhden juoksun takamatkalle Tahkosta luvuin 3-4.

– Löimme jossain vaiheessa hieman kapuloita rattaisiin, mutta Tahko tuli 12 kerrasta kahdeksan kertaa kotiin, Pitkänen totesi.

Viihdettä koko rahan edestä

Toinen jakso näytti aluksi olevan pelkkää ulkopelin juhlaa, kun joukkueet nitistivät toistensa tilanteet pois.

Jakson sirkusmainen rummutus kuitenkin alkoi jo toisessa vuoroparissa, kun Korhonen löi Mikko Paunan kotiin. Vauhtiin päässyt Tahko ei kotiutuksia heti lopettanutkaan, sillä pallo upposi maukkaasti kenttään, ja ottelu oli pian Keron ja Juha Katajiston lyömillä juoksuilla 0-3.

Kotijoukkueen armoton vyörytys alkoi juuri kakkosrajalyönnistä, kun Rytkönen siirsi tyylikkäästi Saukon kolmospesälle, ja mailan varteen laitettu Meriläinen löi näpyllä vikkeläjalkaisen pelurin kotiin.

Toisella jaksolla KPL sai riemuita

Toisella jaksolla KPL sai riemuita


KPL siirtyi Meriläisen, Hacklinin ja Konsta Hyötyläisen lyönneillä sekä harhaheiton turvin saman sisävuoron aikana jo 6–3-johtoon. Hyötyläisen lyönti näytti ensin olevan ulkokentän hallussa, mutta pallo lensi harhaheitolla kokonaan ulos stadionilta.

Tahkon Kero löi pelin varsinaisella peliajalla vielä 6-4:ään, mutta supervuoroon mentiin sateesta huolimatta.

– Jaksot menivät mielestäni ansaitusti 1-1, Pitkänen totesi.

KPL:n Sasu Toikka onnistui supervuoroparissa kotiuttamaan Nurmion, mutta vierailijoiden ulkokenttä ei antanut enempää mahdollisuuksia. Tahkolle riitti siis voittoon kaksi juoksua, jotka löivät kolmesti perjantaina kotiuttanut Korhonen ja viisi juoksua lyönyt Kero. Juoksujen tuojina olivat Roni Wahl sekä Riku Hokkanen.

– Pelin lopussa nukahdin. En nukkunut lyöntiä, mutta räpelsin ja päästin pelin tasoihin, 1-0-tilanteessa pallon takakentälle saanut Mäentausta puhisi.

– Superissa voi käydä mitä tahansa. Tänään molemmista palloista olisi voinut tulla palo, Pitkänen harmitteli.

Katso ottelun tilastot tästä

teksti: Anni Saarela kuvat: Jukka Rasimus

Comments


bottom of page