top of page

Kotivoitto Kankaanpään Mailasta


Pallonlyöjät ja Kankaanpään Maila kohtasivat tiistai-iltana helteisellä KSS Energia Areenalla. KPL:n ensimmäinen sisävuoro kuvasti pitkälti koko ottelua sisäpelin osalta siinä mielessä, että tilannetta saatiin aikaan, mutta kotiutus tökki ajoittain pahasti. Ensimmäinen ulkovuoro oli siitä poikkeava verrattuna moneen aiempaan peliin, että pallot tuntuivat polttelevan räpylässä hieman. Näin Kankaanpää saikin rakennettua palottoman ajolähdön. Kotiutusyrityksen nappasi kuitenkin tänään erityisesti erinomaista sisäpeliä esittänyt Matti Saukko kiinni ja teki varman palon kotipesään. Lopulta vuoro päättyi, kun Miikka Riikosen kotiutuslyönti meni kohti Valtteri Luomaa, joka ei toki jättänyt käyttämättä tilaisuutta polttaa etenijä kotipesään.


Toisessa sisävuorossaan KPL täytti pesät kärjestä mallikkaasti. Matti Latvala yritti kotiutusta, mutta Tommi Mäentaustasta tuli palo kotipesään. Ossi Meriläisen kotiutusyritys ei niin ikään tuottanut tulosta, vaan Matti Saukko paloi vuorostaan kotipesään. Tämän jälkeen tilanne kuihtui nopeasti kasaan. Tasoittavalla vuorolla ulkopeli toimi mallikkaasti ja Kopla teki KaMan sisäpelistä nopeat kolme paloa.


Kolmannessa vuorossa KPL täytti pesät etenijäjokeri Ville Pesun johdolla kakkoskärjestä. Juho Hacklin ei kotiutuksessa onnistunut, mutta täytti kuitenkin pesät uudelleen. Tällä kertaa Meriläisen koiutus toimi ja Arttu Ruuska toi lukemiksi 1-0. Lisäjuoksuja ei KPL tässä vuorossa tehnyt. Kolmannen tasoittavalla Arttu Ruuska hoiti taululle kaksi paloa ja Valtteri Luoma kolmannen. Näin Kankaanpään juoksutilin avaaminen jäi haaveeksi.


Ensimmäisen jakson viimeisessä sisävuorossaan KPL ratkaisi jakson lopullisesti. Ensin Matti Latvala täytti takapesät ja kotiutti Matti Saukon. Sen jälkeen Elias Pitkänen täytti pesät uudelleen ja Meriläinen kotiutti Juho Hacklinin, joka toi lukemiksi 3-0. Matti Latvala (kärkilyönnit 6/9) saatteli vielä Mäentaustan kolmospesälle ja kotiutti tämän saman tien. Näin lukemat 4-0 ennen KaMan viimeistä sisävuoroa. KaMa ei saanut käytännössä mitään mainittavaa aikaiseksi viimeisessä sisävuorossaan, joten KPL vei jakson lukemin 4-0.


Toisella jaksolla kotiutus tökki pahemman kerran, eikä KPL saanut aikaan yhtään juoksua. Kun KaMa sai tehtyä yhden juoksun, meni toinen jakso vieraille lukemin 0-1. Kankaanpään juoksussa koppari Valtteri Hämäläinen oli sikäli epäonnekas, että joutui linkoamaan heittonsa melkoisen huonosta asennosta kohti kotipesää. Näin Antti Kortteenperä ehti kuin ehtikin kotiin ennen palloa Miikka Riikosen (kl 1/6) lyönnin saattelemana. Hämäläiseltä nähtiin neljännessä vuoroparissa komea suoritus, kun hän poltti KaMan kärkietenijä Lauri Vierimaan kotipesään.


Valtteri Luoma joutui jättämään toisella jaksolla kentän hetkeksi kokonaan, kun hänen jalkaansa tuli ilmeisen kova kramppi ulkopelissä. Paikkaamaan otettiin jokeripaidassa aloittanut Ville Pesu. Luoma palasi myöhemmin kaarelle osallistumatta kuitenkaan peliin. Neljännen vuoron tasoittavalle KPL teki vaihtoja niin, että Latvala, Pesu ja Ruuska vaihtoivat jokeripaitaan, jotta lyöntijärjestys saatiin täsmättyä sopivaksi. Juoksuja ratkaisu ei lopulta tuottanut, kun kotiutusyritykset epäonnistuivat. Toinen jakso Kankaanpäälle 0-1.


Supervuoroparissa KPL sai rakennettua tilannetta kärjestä, kuten pelin aikana siihenkin asti. Kärjessä pelaavat Tommi Mäentausta (kärkilyönnit 7/9) ja Matti Saukko (kl 9/9) tekivät varmaa jälkeä. Matti Latvalan (kl 6/9) kotiutus ei tuottanut tulosta, vaikka lyönti hyvän näköisenä kopparien eteen painuikin. Sen sijaan Ossi Meriläinen (kl 5/12) sai kotiutettua Saukon. Iiro Nokkala (kl 8/9), joka pelasi tänään jälleen myös varsin mallikasta ulkopeliä, viimeisteli supervuoroparin sisäpelin KPL:n osalta onnistuneesti. Hän pamautti kakkospuolelta pallon mainosaitojen alle ja kiersi kunniaa. Kotiin ennättivät Nokkalan lyönnillä Pesu sekä Ruuska. KPL vei supervuoroparin 4-0, kun se jätti Kankaanpään omalla sisävuorollaan nollille. Koplan ulkopeli toimi jälleen mallikkaasti. Mainittakoon vielä, että nuori Elias Pitkänen piti KaMan kaarta melko hyvin otteessaan läpi ottelun esittäen mainiota lukkaripeliä.


KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala oli pelin jälkeen pettynyt sihen, etteivät he saaneet Koplan kärkeä lainkaan kiinni. Hän totesi, että jos saa aikaiseksi yhden juoksun koko ottelussa, ei tietenkään voi saadakaan enempää kuin yhden pisteen.


Ensimmäisen superpesispelinsä ykköspelinjohtajana hoitanut KPL:n Juuso Ilander totesi, että voittoon on totta kai aina oltava tyytyväinen. Hän oli lähinnä pettynyt toisen jakson kotiutusyrityksiin. Tilannetta Kopla sai hänen mukaansa rakennettua ihan riittävästi, mutta kun yhtään juoksua ei saatu aikaiseksi, oli jaksovoitosta turha haaveilla. Iiro Nokkalan kunnariin johtaneesta lyönnistä supervuoroparissa hän totesi, että tilanteessa ajateltiin hankkia hieman happea omaan peliin, ja Nokkala pääsi lyömään vapaata lyöntiä mielipaikkaansa. "Siihen sattui hyvä lyönti", Ilander päätti.


Kouvolan Pallonlyöjät - Kankaanpään Maila 2-1 (4-0, 0-1, 4-0)

Katsojia 1184


KPL:

- 3-tilanteet 22

- Kärkilyönti% 64

- 1-palkittu Matti Latvala, 2-palkittu Matti Saukko, Ruudun tähtipelaaja Elias Pitkänen

- Kunnarit: Iiro Nokkala 1

- Lyödyt: Matti Latvala 2, Iiro Nokkala 2, Ossi Meriläinen 3

- Tuodut: Tommi Mäentausta 1, Matti Saukko 2, Arttu Ruuska 2, Juho Hacklin 1, Ville Pesu 1, Iiro Nokkala 1


KaMa:

- 3-tilanteet 10

- Kärkilyönti%

- 1-palkittu Henri Itävalo

- 2-palkittu Lauri Vierimaa (kl 6/8)

- Lyödyt: Miikka Riikonen 1

- Tuodut: Antti Kortteenperä 1


KPL säilytti voitollaan sarjataulukossa toisen sijan Vimpelin Vedon peesissä. Kummallakin joukkueella on kasassa kahdeksan voittoa. ViVe on pelannut yhden ottelun enemmän kuin KPL. Miesten superpesiksen sarjataulukko.

Commentaires


bottom of page