top of page

Koplan taisteluvoima hiipui ja Jymy juhli voittoa


KPL aloitti pelin todella vahvasti ja peliä halliten - ulkopeli oli rautaista ja sisällä tehtiin tarvittava jaksovoittoon. Toiselle jaksolle Sotkamon Jymy tuli aivan eri ilmeellä ja vei jaksovoiton Koplan näpeistä. Kotareissa Jymy onnistui ja ottelu päättyi tuloksin 1-2k (1-0, 1-3, 0-1k).Keskiviikkoinen pesäpalloilta alkoi 2043:n silmäparin alla Koplan vahvalla ulkopelialoituksella eikä Jymyä päästetty edes kakkospesälle. Elias Pitkänen sekoitti lyöntejä ja muu ulkokenttä suoritti rautaisesti. Sisällä paria merkkisakkausta lukuunottamatta Kopla sai tilanteita ja uhkaa aikaan. Jymy sai niukasti ensimmäisen kolmostilanteensa ja siitä ajolähdön toisessa vuorossa mutta Pitkänen vesitti Roope Korhosen kotiutusyrityksen ja tämän viimeinen lyönti päätti vuoron Koplan ulkokentän suorittaessa tilanteessa kaksi paloa.


Koplan pyrkimykset kentälle ja halu tehdä juoksuja oli selkeästi väkevämpää ja tilanteita saatiin aikaan. Juoksutili aukesi lopulta kolmannessa vuorossa, kun Patrik Wahlsten iski keskikentästä Patrik Vartaman kotiin. Tämä yksi juoksu riitti, sillä jakso päätettiin rautaisilla suorituksilla ulkona Koplalle lukemin 1-0, kolmostilanteet 7-3.


Toiselle jaksolle Jymy tuli aivan eri ilmeellä ja alkoi pääsemään peliin mukaan. Koplan paukut sen sijaan jäivät hieman piippuun ensimmäisen vuoron onnistumisen jälkeen. Koplan jakson ainoaksi juoksuksi jäi siten Wahlstenin ja Eemeli Laineen suoritus näpillä. Tilanteita Kopla sai aikaan mutta omilla sakkauksilla ja Jymyn lukkari Aapo Komulaisen ovelilla suorituksilla otettiin mm. irtoamisia kolmoselta eikä lisäjuoksuja syntynyt.


Jymyn sisäpeli alkoi aukeamaan toisessa vuorossa, kun kärjen koppilyöntien jälkeen keskeltä rakennettiin tilanne ja Veeti Kokko löi Juuso Latun kotiin. Kolmannessa vuorossa Jymy virkosi entisestään ja heillä oli selkeästi halu viedä ottelu kotareihin. Juuso Lattu iski kakkospuolelta läpärin vesilätäkköön ja Elmeri Purmonen voitti niukasti pesäkilvan kotiin. Roope Korhonen iski palloa takakenttään ja korkeaksi noussut polttoheitto ei jäänyt auringossa Pitkäsen haaviin ja Iivari Vihanto toi Jymyn etumatkalle. Pitkän ulkovuoron jälkeen Kopla ei onnistunut tasoittamaan tilannetta sisällä ja jakso päättyi juoksuin 1-3. Koko ottelun kolmostilanteet 14-9.


Kotareissa Jymy onnistui vain toisen parinsa Hannes Pekkinen - Elmeri Purmonen osalta, kun Kopla piti upeilla ulkopelisuorituksillaan lisäjuoksut vain haaveina. Koplalla oli siten kaikki mahdollisuudet ottaa ottelusta kaksi pistettä mutta tänään ei ollut kotarijuoksulle tekijöitä. Jymy ei ole vuosien saatossa ottanut liikaa voittoja Kouvolassa, mutta tänään ottelu heille kääntyi. Kouvolaan jäi yksi piste ja tappion karvasta kalkkia.


- Tämä oli Koplan kausi pienoiskoossa, ulkopeli antaa mahdollisuudet voittaa mutta tehdään itse pelaamisesta nyt aika vaikeaa. Toisella jaksolla tuntui, että sekoitettiin itse peliä enemmän kuin vastustaja. Ei tähän voi millään tavalla tyytyväinen olla, Matti Saukko päivitteli lehdistötilaisuudessa.


Katso alta lehdistötilaisuuden tallenne
Arsedelin juoksukooste
Seuraavat ottelut


Kolmen ottelun viikko jatkuu heti perjantaina 5.7. klo 18.00, kun kotiareenalle vastaan saapuu Manse PP Tampereelta. Lauantaina 6.7. klo 18.00 otellaan puolestaan Tampereella.


Ensi viikon vierailut aloittaa Pattijoen Urheilijat, joita vastaan otellaan tiistaina 9.7. klo 18.00 kotiareenalla.


Osta liput kotiotteluihin Koplakaupasta.

Comments


bottom of page