top of page

Koplan joulunavaus – kolmet treenit vuorokaudessa


Lyöntitutkan takana viihtyivät Utti-hallissa muutkin kuin tulospöydän Ari Pakarinen ja Juuso Ilander, tällä kertaa pelinjohtaja Iiro Haimi ja lukkari Janne Kivipelto.


Black friday sai Utissa keltaista piristystä, kun Kouvolan Pallonlyöjien edustusjoukkue aloitti perjantaina tiukan leirirypistyksen. Kopla veti vuorokaudessa kolme tiukkaa harjoitusta.

– Ihan hyvä puristus, jonka antiin olen erittäin tyytyväinen. Perjantaina pääsimme lyömään ja availemaan paikkoja. Lauantaina oli ensin Utti-hallissa hyvä ulkopeliharjoitus, ja iltapäivällä pääsimme Hyypiä-areenalla jo ottamaan ensimakua sisä- ja merkkipeliin, pelinjohtaja Iiro Haimi listaa.

Leirien ideana on se, että tiiviiseen harjoituspätkään saadaan paikalle kaikki opiskelu- tai asuinpaikasta riippumatta. Tällä kertaa 17 pelaajan treenivahvuudesta puuttui vain ulkomaanmatkalla ollut Jere Dahlström, jota nähdään tositoimissa seuraavalla leirillä, viikonloppuna juuri ennen joulua.

Koplan 23 tunnin ja kolmen harjoituksen puristus palkittiin myöhemmin lauantaina, kun joukkue vietti yhteisiä pikkujouluja faniyhdistys MustaKeltaiset ry:n kanssa.

Sasu Toikka pamautti viimeisellä yrittämällään tutkaan 171 kilometriä. Edelle jäivät neljän tuntikilometrin turvin ainoastaan Juho Hacklin ja Toni Laakso.


Reipasta ylinopeutta

Perjantai-iltana tutka näytti reilusti yli 170 kilometrin tuntilukemia, vaikka ulkona oli alkanut sataa märkää lunta. Onneksi tutka oli Utti-hallissa sisäpuolella, joten poliisin ei tarvitse höristää korviaan.

Kaikki kävivät lyömässä tutkaan, mutta heittäminen oli tässä vaiheessa harjoituskautta vielä vapaaehtoista.

– Ajankohdan huomioiden tulokset ovat ihan hyvää tasoa. Toinen tutkapäivä tulee vasta keväällä, jolloin testi on samalla myös kilpailu, valmennuspäällikkö Juuso Ilander kommentoi.

Kärkipariksi nousi Juho Hacklin ja Toni Laakso, molemmat jysäyttivät verkkoon 175 kilometrin nopeudella. Sasu Toikka sai pillin soidessa myös 170 kilometriä rikki, vaikka kirjuripöytä kuittailikin, ettei suoritus ehtinyt ajoissa. 169 tuntikilometrin lukemia oli parillakin pelaajalla, joten näyttää vahvasti siltä, ettei pronssijoukkueen lyönti ole kadonnut mihinkään reilussa kahdessa kuukaudessa.

Kakkospelinjohtaja Saku Kapanen kävi lyömässä jopa 176 kilometrin lukemat, mutta tuolloin tutkan akku oli harmillisesti juuri latauksessa…

KPL:n toiminnasta näkee, että runko on ollut varsin pitkään yhdessä. Henki on rento, mutta asiallinen. Kuitit ovat hyvällä maulla hauskoja, eikä kukaan ole äänessä koko ajan.

– Kokeneen joukkueen etu on tietysti se, että perusasiat ovat selkäytimessä. Kaikki ymmärtävät, että silloin kun harjoitellaan, keskitytään vain siihen, Haimi kehuu.

Ulkopeliharjoituksissa pelaajille tuli sekaisin joko pitkiä tai näpyjä. Näpyt pyrittiin kauhaisemaan syöksymällä, mallia näyttää Anssi Lammila.


Vaarallisuus tavoitteena

Viikonlopun harjoituksissa muutama pelaaja korvasi varotoimenpiteenä jonkun suorituksen jollakin toisella. Loukkaantumisista Haimin ryhmä ei kuitenkaan juuri nyt kärsi, eli kun urheilusta on kyse, kannattaa koputtaa puuta.

Joukkeen harjoituspelit alkavat jo tammikuussa. Helmikuussa on edessä SM-hallin alkuottelut ja maaliskuussa mahdollinen lopputurnaus. Superpesis alkaa poikkeuksellisesti jo huhtikuun lopussa, kun KPL kohtaa Fuengirolassa Vimpelin 26. huhtikuuta.

Haimi arvioikin, että harjoitusvahvuus ei pienene vielä pitkään aikaan, vaan ryhmän kaventaminen alkaa ehkä niihin aikoihin, kun joukkue pääsee ulos.

Entä mikä on uuden pelinjohtajan se yksittäinen asia, jonka hän haluaa tuoda joukkueen peliin ikäänkuin omana puumerkkinään?

– No jos yksi asia pitää nostaa, niin se on varmasti tietynlainen sisäpelin vaarallisuus. Tulemme suuntaamaan aiempaa enemmän lyöntejä reunoille, rajoille ja luukkuihin. Ajatuksena on, ettei vastustaja todellakaan tiedä lyöjän nimen kuulleessaan, mitä täältä on tulossa, Haimi pamauttaa.

Toni Laakso tulee koripallorastilla tällä kertaa Iiro Nokkalan jekuttamaksi, mutta lyönti kulki jaetun ykköstilan arvoisesti. Keväällä tutkapäivänä käydään sitten jo tiukempi kilpailu.

Commentaires


bottom of page