top of page

Kopla voitti Vedon puhtaasti!


KPL ja Vimpelin Veto eivät antaneet ajoittain kovankin sateen häiritä sisäpelin juhlaa Kouvolan illassa, kun KPL kaatoi Vedon lukemin 2–0 (6–4, 7–6). Yleisöäkin oli saapunut paikan päälle kierroksen ennätysmäärä: 1754 katsojaa.

– Molemmat pelasi kohtuullisen hyvää sisäpeliä. Tilanteita tuli rutkasti ja se mahdollisti tuollaisen tilannemäärän. Me varmasti jotain lyömälläkin otettiin, mutta kyllä me sieltä apujakin saatiin. En minä sitä rupea voivottelemaan. Se meille tänä päivänä kelpasi. Olen tyytyväinen voittoon, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen iloitsi.

Juho Hacklinin lyömä voittojuoksu saattaa jatkon suhteen olla tärkeä. Juoksulla KPL varmisti täydet sarjapisteet.

– Hieno homma, että pystyttiin tuossa lopussakin puristamaan se pinna pois, Iivarinen jatkoi.

Juho Hacklin löi viisi juoksua


KPL otti johdon heti alkuottelusta, kun ykkösenä palkittu Juho Hacklin kumautti kahdesti ja Juha Korhonen kerran. Valtteri Luoma teki pari komeaa paloa ensimmäisiin ulkovuoroihin, mutta Veto pisti pelin tasoihin toisella sisävuorollaan. Ensin Perttu Ruuska upotti pallon väliin ja Jere Saukko kotiutti kahdesti. Ensimmäiseen KPL:n ulkokenttä antoi apuja, mutta sitten Saukko löi pallon läpi kakkosluukusta. Lyönti pysähtyi KPL:n onneksi vesilätäkköön ja taululle merkattiin vain yksi lisäjuoksu.

Korhosen ja Janne Kivipellon kumurat ja Sasu Toikan kakkosrajapuhkaisu veivät KPL:n kolmen juoksun johtoon ennen Vedon viimeistä sisävuoroa. Henri Puputin kavennus jäi kuitenkin Vedon ainoaksi juoksuksi ja jaksovoitto kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 6-4.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki manaili joukkueensa ulkopelivirheitä. Varsinkin Severi Lassila oli vaikeuksissa.

– Sisäpeli antoi tänään mahdollisuuden voittaa ilman muuta, mutta sitten toisaalta takaa päästin tulemaan molemmilla jaksoilla. Käsittämätön määrä ulkopelivirheitä. Toisella jaksolla kun päästiin 2–4:ään, niin siinä oli palon paikka kakkoselle, mutta ei. Palon paikka kolmoselle, mutta ei. Sitten laittoman jälkeinen lyönti kohdalta läpi, seuraavalla tappipelaajaa päin ja peli oli tasan, Kivimäki kertasi toisen jakson ratkaisuja.

– Kärkipeliin järkyttävä määrä ulkopelivirheitä. Se on varmaa, että siihen meidän pitää keskittyä. Tullaan tekemään ulkopelin kanssa töitä. Tullaan etsimään tuonne yhdeksän miestä: lukkari ja kahdeksan, joilla pysyy pallo räpylässä. Näin helposti meiltä ei voittoa tällä kaudella enää oteta. Se on varma. Ne miehet, jotka tänään pomputti ovat pelanneet loppuotteluita ja muita. Virheet tuli tänään meidän ykkösulkopelaajille, Kivimäki puhisi.

Valtteri Luoman käsi kävi tehokkaasti


Matti Saukon välilyönti vei KPL:n johtoon toisen jakson alussa, mutta Veto oli pitkään keulassa Perttu Ruskan, Janne Mäkelän ja Puputin kotiutuksilla. Vedon hyvä vire päättyi Puputin kopinnostopaloon, joka lämmitti tunnelmaa mukavasti kentällä ja katsomossa.

Hacklinin kavennusjuoksu 2-3:een oli yksi neljästä Severi Lassilan hermoiluista johtuneesta juoksusta. Veto jatkoi juoksujen tekoa Teemu Isokedon kotiuttaessa Olli Heikkalan, mutta sen jälkeen KPL sai pellin auki. Veto tarjoili ensin tilanteen ja sen jälkeen pari juoksuakin räpylästä. Hacklin, Matti Latvala, Kivipelto ja Matti Saukko ottivat vuoroin miestä kotiin Vedon ulkokentän tarjotessa apujaan. Veto iski pelin vielä tasoihin komeilla lyönneillä, mutta Koplan ohi kiri ei riittänyt. Voittojuoksu oli sunnuntaisen Koskenkorva-pelin tapaan kliinistä työtä. Juha Korhonen ei tällä kertaa kärjestä luotuun ajolähtöön onnistunut, mutta viisi juoksua lyönyt Hacklin onnistui. Severi Lassila pomputteli tässäkin pallossa riittävästi, jotta Anssi Lammila ehti kotiin.

– Meillä on peli pyörinyt hyvin pelistä toiseen ja on päässyt kotiuttamaan paljon, niin onhan se mukavaa lyödä miestä kotiin, juhannuspartaa kasvattava Juho Hacklin iloitsi.

KPL pääsee reilun viikon juhannustauolle kärkipaikalta. KPL on voittanut nyt 14 peliä putkeen. Ottelut jatkuvat torstaina 28. kesäkuuta Alajärven Ankkureita vastaan.

Comentarios


bottom of page