top of page

Kopla Tahkoa vahvempi torstai-illassa

Kouvolan Pallonlyöjät nappasi läpilyöntien ja vahvan ulkopelin ansiosta täydet pisteet Hyvinkään Tahkosta 2-0 (7-4, 2-1) lukemin. KPL:stä kunnarissa onnistuivat avausjaksolla Matti Latvala ja toisella puolikkaalla Matti Saukko. Kopla nousi voitolla sarjassa toiseksi.

KPL aloitti Hyvinkään Tahkoa vastaan pelatun ottelun terävästi, kun se iski avausvuorossa taululle kaksi juoksua. Ensin kovassa vireessä oleva Matti Latvala kotiutti Tommi Mäentaustan ja myöhemmin Ossi Meriläisen lyönnillä viikonlopun Itä-Länsi-otteluun valittu Latvala oli tuojan roolissa.

Tahko vastasi tasoittavalla , kun kovalyöntinen Juha Niemi kotiutti Lauri Vierimaan. Juoksu hyväksyttiin kotijoukkueen ja yleisön protesteista huolimatta. Pian kentän kunkku Latvala iski jälleen: terävä kumura yllätti Tahkon takakentän, ja palloa etsittiin aina KSS Energia Areenan mainostaulujen takaa. Kotiin kirmasivat Matti Saukko ja korkeaa pomppulyöntiään etenkin ensimmäisellä jaksolla esitellyt Juho Hacklin. Latvalalle kunnari ja taululle lukemat 5-1. Myöhemmin vuorossa Latvala kaiken kruunuksi vielä toi juoksun, kun Meriläisen lyönti aiheutti ongelmia Tahkon koppariparille.

Tahko ei suinkaan luovuttanut: Niemi-Vierimaa -duo onnistui jälleen toisen vuoroparin tasoittavalla. Kolmannessa vuoroparissa Santtu Patovan lyönnillä Teemu Nurmio toi tilanteeksi jo 6-3. Neljännen aloittavalla Iiro Nokkala kuitenkin kotiutti Arttu Ruuskan ja kaulaa oli jälleen neljän juoksun verran. Kouvolalaisyleisölle tuttu Tahkon Juha Korhonen kotiutti vielä Kalle-Tapio Huuskon, mutta Kopla vei jakson lukemin 7-4.

Toisesta jaksosta ei muodostunut ensimmäisen kaltaista juoksujuhlaa. KPL aloitti taas jakson räväkästi, kun Matti Saukon vihainen lyönti painui läpi kentän kohti maratonportin reunaa. Saukko ennätti kiertämään lyönnillä kunniajuoksun. Hetkeä myöhemmin Saukko paineli kotiin Meriläisen lyönnin turvin, 2-0. Seuraavat vuorot mentiin juoksuitta, mutta viimeisessä vuorossa Tahkon rynnistys tuotti tulosta Valentin Ikosen kotiuttaessa Lauri Vierimaan ajolähtötilanteessa. Jakso huipentui viimeisenä lyöjänä lautasen äärelle astelleen Juha Niemen lyöntivuoroon ja kahteen kotiutusyritykseen, mutta Koplan ulkokenttä kesti tasoitusyritykset. Näin toinen jakso päättyi Koplan voittoon lukemin 2-1 ja ottelu kotijoukkueelle lukemin 2-0.

KPL kohtaa seuraavaksi Koskenkorvan Urheilijat KSS Energia Areenalla perjantaina 15.7. klo 18.00. Tätä ennen mitellään Itä-Länsi-ottelut Tampereella (9.-10.7.). Koplasta mukana Idän joukkueessa ovat mukana Iiro Haimi (pelinjohto), Matti Latvala ja Patrik Vartama. Arvo-otteluun valitut Teemu Nikkanen ja Janne Kivipelto eivät osallistu tapahtumaan loukkaantumisten vuoksi. Miehet ovat palaamassa pelikuntoon ensi viikolla.