top of page

Kopla nappasi täydet pisteet koleassa kelissä

KPL:n kotiavaus tuotti täydet pisteet, kun KPL nappasi voiton 2-0 (3-0, 6-3) JymyJusseista.

Voiton avausottelustaan Hyvinkäältä napannut Kopla ei antanut siimaa Seinäjoen JymyJusseille KSS Energian iltapäivässä: isäntäjoukkue vei molemmat jaksot nimiinsä pitävän ulkopelin sekä riittävän hyvän lyöntipelin turvin (3-0, 6-3). Etenkin ensimmäisellä jaksolla JymyJusseilla oli vaikeuksia saada miehiä pesille, ja kolmostilanteita syntyi vierasjoukkueelle vain kaksi.

Koplan parhaana palkittu Patrik Wahlsten jatkoi ensimmäisessä ottelussa aloittamaansa juoksutehtailua, kun roikkupallo painui kenttään kolmospuolella ja Jasperi Luoma toi tilanteeksi 1-0. Toisen vuoroparin lopettavalla Arttu Ruuska löi ja Aapo Kinnunen toi tilanteeksi 2-0. Wahlsten iski vielä toistamiseen, kun napakka laakalyönti kolmannen lopettavalla toi tilanteeksi 3-0, etenijänä tällä kertaa Matti Latvala. Näissä lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Toisella jaksolla JymyJussit sai paremmin juonesta kiinni: KPL siirtyi kahden juoksun johtoon Teemu Nikkasen ja Wahlstenin kotiutuksilla, mutta vieraiden parhaan pelaajan palkinnon pokannut Markus Hallasuo kavensi tilanteeksi 2-1 ensimmäisen lopettavalla, etenijänä Justus Teppo. Kopla repi eroa Latvalan lyönnillä, kotiin ennätti Tommi Mäentausta. Hallasuo iski kuitenkin jälleen, tällä kertaa juoksun tuojana oli Viljo Sillanpää. Viimeisessä vuoroparissa KPL teki lopullisen irtioton kolmella juoksulla (Nikkanen, Wahlsten, harhaheitto), ja Antton Peltomäen vapaataipaleen turvin tullut kavennus oli pelkkää kosmetiikkaa. Toinen jakso kirjattiin KPL:lle lukemin 6-3 ja koko ottelu 2-0.

Pallonlyöjien pelinjohtaja Iiro Haimi oli pääosin tyytyväinen joukkueensa otteisiin. ”Saatiin hyvä määrä tilannetta, ja niissä hetkissä kun piti lyödä, Nikkanen ja Wahlsten saivat lyöntinsä hyvään kohtaan.”

Joukkueensa ulkopelissä Haimi näki vielä parantamisen varaa. ”Semmoisista paikoista kaveri sai vaihtoja, joista meidän pelissä ei saisi vaihtoja ottaa.”

Koplan ykköspalkittu Wahlsten arvioi omaa tekemistään vaatimattomasti. ”Ihan hyvin on lyönti kohdallaan, ensimmäinen tänään tuli tosin puhtaasti onnenkantamoisena.” Neljä juoksua lyönyt tuore koplalainen oli tyytyväinen voittoon mutta näki, että pelistä voi vielä karsia huolimattomuusvirheitä.

Koplalla on seuraavaksi edessään kova vierasottelu, kun se kohtaa sunnuntaina 21.5. hallitsevan Suomen mestarin Vimpelin Vedon Saarikentällä. Ottelu alkaa kello 16.00.

KSS Energia Areenalla taistellaan pisteistä seuraavan kerran perjantaina 26.5. kello 18, jolloin Pallonlyöjien vieraaksi saapuu Kiteen Pallo.