top of page

Kopla kunnaroi täydet pisteet!

1920 katsojaa saivat nauttia kauden avauksessa kolmen kunnarin tuuletuksista ja täydestä pistepotista. KPL voitti IPV:n 2–0 (7–3, 4–1). Kunnareita KPL:stä juhlivat Matti Latvala, Toni Laakso ja uransa ensimmäisessä ottelussa kentän kiertänyt Santeri Löppönen.

– Oli levotonta ja jännittynyttä varsinkin ensimmäisen jakson alussa. Alakynnessä oltiin, vaikka saatiin apuja. Tonin lyönti toi vasta rauhaa meidän peliin, pelinjohtaja Matti Iivarinen kertasi.

– Nuoriso onnistui ja se oli hyvä asia. Ehdottoman tyytyväinen olen voittoon, Iivarinen jatkoi.

Hieman yskähdellen otteluun startannut KPL sai peliään auki kunnareiden ansiosta. Ensin Matti Latvalan keskelle suunnattu lyönti livahti IPV:n takakentältä läpi ja KPL siirtyi 2–0-johtoon.

Toni Laakso nosti sormet pystyyn kunnarin merkiksi

IPV nousi peliin mukaan ja siirtyi toisen tasoittavalla 2–3-johtoon Juuso Latun ja Jere Dahlströmin lyönneillä. Toni Laakson lyönti kolmannen aloittavalla oli huima. Pallo kierteisenä kolmosjatkeelle ja kunnarin kiertäneen Laakson edellä Matti Saukko ja Sasu Toikka toivat 5–3. Toikka ja Juho Hacklin kaunistelivat vielä lukemat neljännen aloittavalla 7–3:een.

– Ulkopelissä sattui ja tapahtui. Meillä oli ekalla jaksolla ihan hyvä ote, IPV:n viuhkamies Jyrki Valle mietti.

Toisella jaksolla Santeri Löppösen kumura yllätti IPV:n takakentän ja Löppösen uran ensimmäinen kunnari nousi ratkaisevaan asemaan. Ykköspalkinnolla palkittu Laakso löi näpyllä 3–0:aan. IPV:n Mikko Kosonen onnistui kavennuksessa, mutta Latvalan kumura ui väliin jakson päätöslukemat 4–1.

– Levotonta peliä. Sarja-avaukseen luonnollista. Ei ollut oikein rauhaa, onneksi lyötiin samassa myös juoksuja, 1+3 juoksua lyönyt Laakso kertoi.

Santeri Löppönen tuuletti kunnaria antaumuksella

IPV:n ykköspalkittu Mikko Kosonen pelasi varmasti, mutta myönsi IPV:n hyytyneen pelin edetessä. – Kouvolalle helposti avausjuoksut, ei olisi ollut varaa. Hyvä ilme hiipui peliä kohden. Rahkeet ei oikein riittäneet enempään.

Jobinpostia IPV:lle tuli, kun Teemu Nurmio joutui jättämään pelin kesken toisella jaksolla krampin takia.

Kolmostilanteet ottelussa KPL:lle 19–15. Sarja jatkuu sunnuntaina Hyvinkäällä. Seuraavan kerran uudistuneella KSS Energia Areenalla pelataan torstaina 16. toukokuuta, kun vastaan tulee myös voitolla aloittanut Alajärven Ankkurit.

kuvat: Teemu Parta