top of page

Kopla kohtaa Pattijoen Urheilijat

KPL kohtaa runkosarjassa kolmanneksi viimeisessä ottelussaan perjantaina Pattijoen Urheilijat Kouvolassa. Kotiotteluita on perjantain pelin jälkeen vielä yksi (KiPa), vieraissa käydään niin ikään kertaalleen (JymyJussit). Joukkuet kaipaavat kipeästi pisteitä viimeisillä runkosarjakierroksilla, koska sekä sarjan kärjessä että pudotuspeliviivan tuntumassa aikalailla kaikki on vielä auki. Sarjataulukossa KPL on ennen perjantain peliä kolmas - tavoitteena tietysti nousta vielä mahdollisimman korkealle. PattU puolestaan halajaa vielä paikkaa kahdeksan pudotuspeleihin menevän joukkoon. Ennakkoarvioita loppusijoituksista on hankala tehdä, koska muiden samoista sijoista taistelevien joukkueiden pelit vaikuttavat pistekeskiarvoihin myös.


KPL ja PattU eivät ole kohdanneet runkosarjassa kertaakaan. Tarkoitus oli pelata Raahessa heinäkuun 3. päivänä, mutta tuolloin ottelu peruttiin koronavarotoimenpiteenä. PattU on voittanut 11 pelaamistaan 22 runkosarjaottelusta. Saman verran joukkueella on tilillään tappiollisia otteluita. Kolme ottelua on pandemiatilanteen vuoksi jouduttu perumaan, kun Koplan peleistä on peruttu yksi - juurikin heinäkuun alkuun suunniteltu PattU-peli. Koplalla on tilillään 19 voittoa ja viisi tappiota 24:sta pelatusta ottelusta.


Pattijoen lyötyjen juoksujen tilastoa johtaa lukkari Topi Kosonen. Hänellä lyötyjä juoksuja on 1+24. Vertailun vuoksi Koplan lyöjätilaston kärjessä Ossi Meriläinen 2+39. Kumpikaan joukkueista ei ole varsinaisesti juoksuilla rallatellut; ennemminkin peli nojaa laadukkaaseen ulkopeliin.


Tuotujen juoksujen sarakkeessa Koplan osalta lukee edelleen ensimmäisenä Matti Saukon ja toisena Tommi Mäentaustan nimi. Saukko on juoksuja tuonut 39, Mäentausta 32. PattU:n eniten juoksuja tuonut pelaaja on Severi Piispanen, 29 tuotua. Toisena tilastossa komeilee Paavo Pelto 16:lla tuodulla juoksulla. Kärkilyönteja on PattU:n joukkueessa eniten kokeneella Sami Haapakoskella, 109 kappaletta. Koplan kärkilyöntitilastoa johtaa Juho Hacklin, jolla kärkilyöntejä on 132.


Kuva: Lauri Heino


Ottelua ennakoivassa haastattelussa kävi jokerietenijä Ville Pesu. Hyvän kauden tähän asti pelannut ja itselleen jatkosopimuksen lunastanut Pesu on Koplan vakiokokoonpanoon kuuluvien miesten kärkilyöntitilaston kärjessä, jos katsellaan kärkilyöntien onnistumista prosenttien valossa. Hänen kärkilyöntiprosenttinsa on erinomainen 71%.


Pesu totesi olevansa tyytyväinen peliinsä tällä kaudella. Kentällemenolyönnit ovat onnistuneet hyvin ja virnistäen mies totesi kotiutusprosentin olevan täydet 100%.

- Vähän tuurillaki onnistumiset siinä. Oon kyl ihan tyytyväinen, Pesu ilmoitti.


Viime kaudella loukkaantumiset kiusasivat Pesua, eikä olo ollut itsevarma. Tällä kaudella fiilis on Villen mukaan ollut hyvä ja hän on pystynyt nauttimaan pelaamisesta. Kauteen valmistautuminen onnistui henkilökohtaisella tasolla edellistä kautta paremmin ja sen näkee nyt pelissä.


Pesu totesi perjantain pelistä, että voitontahdolla on merkitystä ottelun lopputuloksen kannalta. Koplan on lähdettävä joka peliin tosissaan voittamaan - yhtäkään heittopussia ei ole vastassa ollut runkosarjan aikana. Löysin rantein ei ole syytä yhteenkään otteluun lähteä. Hän mainitsi myös, että otteluun on tärkeää saada hyvä alku, jotta peli lähtee rullaamaan oikeaan suuntaan.

- Ei oo kauheen helppo korjata jakson aikana. Meillä toi jaksotauko on ollu aina sellanen, että siinä pystyy vähän korjailee asiaa.


Pattijoen pelistä Pesu sanoi, ettei ole sitä tarkalla silmällä seurannut, joten ei halunnut sitä myöskään sen tarkemmin lähteä analysoimaan. Hän luottaa siihen, että joukkueen yhteinen palaveri antaa hänelle riittävästi tietoa vastustajan pelaajista ja pelityylistä. (Haastattelua kuvattiin ennen päivän harjoituksia.)


Valtteri Luomaa Pesu kehotti lopuksi katsojia seuraamaan PattU-pelissä tarkalla silmällä. Luomalla on etukentällä "yhden miehen show" pystyssä ja tämä oli kuulemma Vimpeli-pelin jälkeen valitellut, ettei peli ollut omalla hyvällä tasolla. Näin ollen Pesu veikkasi, että eiköhän Luoman peli huomenna taas kulje.Kouvolan Pallonlyöjät vs. Pattijoen Urheilijat pe 20.8. klo 17:30, KSS Energia Areena


Lippuja myydään ennakkoon toimistolla arkipäivinä klo 10-15. Huom! Pelipäivänä lipunmyynti loppuu toimistolla jo klo 14. Edenred, Smartum ja Eazybreak käyvät myös maksuvälineinä.


Liput verkossa.


Lippujen hinnat ennakkoon/portilta ostettuina:

Aikuiset 17 € / 20 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / 15 €

7-17v. 5 € / 10 €

Alle 7v. ilmaiseksi


Kopla toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi! Portit avataan kello 16:30.


KSS Energia Areena tarjoaa kaikille terveysturvalliset puitteet nauttia ottelusta livenä.

Koronaohjeet:

1) Ethän tule otteluun missään nimessä sairaana tai koronalle altistuneena.

2) Huolehdi käsihygieniasta, yski ja aivasta hihaan.

3) Käytä kasvomaskia oman harkinnan mukaan muun muassa jonotustilanteissa ja ylläpidä riittävä etäisyys muihin kuin samassa seurueessa oleviin.

4) Älä istu "Kausikorttipaikka"-tarralla tai muuten merkattujen paikkojen viereen tai itsellesi vieraan ihmisryhmän viereen, vaan jätä vähintään yksi istuin väliin.


Nähdään pelissä!

Comentarios


bottom of page