top of page

Kopla kohtaa juhlaottelussaan KeKin


Kuva: Vesa Sailio

90-vuotisottelussaan Kopla saa vastustajakseen Kempeleen Kirin lauantaina klo 16:00 alkaen. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kertaalleen aiemmin heinäkuun alussa. Tuolloin KPL vei ottelun suoraan jaksoin 0-2 (4-8, 6-9). KeKin Marko Pelkonen löi ottelussa neljä ja Matti Korhonen kolme juoksua. Koplan juoksuista eniten löivät Ossi Meriläinen (peräti viisi juoksua), Janne Kivipelto (4) ja Matti Latvala (3). Matti Saukko toi ottelussa komeasti viisi juoksua! Ottelu pelattiin lämpimällä säällä, joten se selittää osaltaan pallon kulkua. Sarjataulukossa KPL pitää tällä hetkellä sijaa kaksi, kun Kempele puolestaan on sijalla kahdeksan taistellen pudotuspelipaikasta.


Ennakkohaastattelussa kävi ottelua edeltävänä päivänä kärkietenijä Tommi Mäentausta. Hän totesi, että torstaina pelatussa KoU-vierasottelussa oli totta kai helpottava tunne joukkueelle, kun päästiin rinnalle ja ohi, vaikka Koskenkorva löi erittäin hyvin ja siirtyi kummankin jakson aluksi isolta tuntuvaan johtoon (1. jaksolla 4-0 ja toisella 3-0).


- Kyllähän se helpottaa aina, että jos kaveri lyö käytännössä palloo koko ajan välii ja johtaa ties kuinka paljon. Ja sitten meidän ensimmäiset kotiutukset ei niin putkeen menny, ni sit sen jälkee saatii vähä päätä auki. Sit kaveri vähä lahjottiki. Kyl se helpottaa tilannetta kummasti, ku pääs sit johtoo, Tommi kertoi.


Mäentausta vaikuttaa Kakkospesä-yhtyeessä, jonka EP sekä musiikkivideo julkistetaan Koplan juhlapelin yhteydessä. Mäentausta tarinoikin hieman Numero 9 - nimisen levyn syntyprosessista:

- Projektinahan tää levy on ollu semmonen, että Miksu (Mika-Matti Ojala, KPL:n oma kasvatti ja Koplassa mm. kaksi SM-hopeaa) kun 2,5 vuotta sitten menehty, niin mä ajattelin, että mä Miksulle teen biisin ja sitte esitettii se Miksun muistokeikalla saman vuoden heinäkuussa. Sit se piti nauhottaa, mut siinä tuli mutkia matkaan, eikä sitte keretty. Sit viimenää kerettii se viime syksyn aikana nauhottaa. Sit aateltii, että tehää pari biisii lisää siihe ja sit niitä tuliki neljä. Sit aateltii, että tehää sitte Miksun kunniaks vielä musiikkivideo tähän biisii. Sit aateltiin, että no painetaa nyt saman tien levylle ja kaikki. Niinku tehää homma viimisen päälle. Nyt se sitte valmistu ja tulee julki ja katotaa, mitä ihmiset siit tykkää.


Kakkospesän piti esiintyä Kouvolan Taiteiden yössä. Tapahtuma kuitenkin valitettavasti peruttiin. Uutta suunnitelmaa siitä, missä bändi uusia kappaleitaan pääsisi yleisölle esittämään, ei Mäentaustan mukaan ole vielä lyöty lukkoon. Levyä voi ennakkotilata osoitteesta juska@juskamedia.com ja se tulee myöhemmin myyntiin myös KPL:n fanituotesivuille.


Juhlaottelusta Mäentausta odottaa hienoa tapahtumaa. Hän toteaa odottavansa, että kotijoukkue pelaa hyvän matsin kotiyleisön edessä. Vaikkei viime aikoina ole ihan juoksuilottelua nähty, niin kaikki eväät isonkin juoksumäärän tekemiseen joukkueella on. Kummastakin joukkueesta löytyy taitavia kotiuttajia, joten Mäentausta uskoo, että reilu määrä juoksuja nähdään lauantain pelissä, vaikkei sää kaikkein helteisin olisikaan.


Ottelu on kummallekin joukkueelle erittäin tärkeä, koska runkosarja lähestyy loppuaan. Mäentausta toteaa, että kun KeKi taistelee pudotuspelipaikasta ja Kopla ykkös- tai kakkospaikasta runkosarjan päätteeksi, niin molemmille matsi on älyttömän tärkeä. Pistekeskiarvo ratkaisee runkosarjasijoitukset, joten jokainen piste on tässä vaiheessa tärkeä.


Videolla Mäentaustan haastattelu:KSS Energia Areenan portit avataan lauantaina jo kello 14:00. Myös terassi, kioskit ja tapahtumatori avataan klo 14:00. Tapahtumatorilla on mm. pomppulinnoja, lyöntitutka, otteluisäntä KSS Energian arvontapiste, muiden lajien kokeilua jne. Tapahtumatorilla ja kenttäalueella kiertelee myös taikuri Jukka Varpenius, joka on kuluneen vuoden aikana kehitellyt kikkapussiinsa paljon uusia temppuja.


Pallonlyöjien kunniagalleriaan nostetaan kolme uutta jäsentä. Seremonia alkaa klo 15:45. Kouvolan Pallonlyöjien kunniagalleria on avattu 7.7.2013. Kunniagallerialla KPL haluaa kunnioittaa seuran merkittäviä perinteitä. Kunniagallerian jäseniä ovat ennen 90-vuotisottelua KPL-legendat Yrjö Pauloff, Anssi Vesala, Matti Lautala, Pertti Lonka, Timo Raussi ja Pekka Taulasalo. Otteluun kannattaa saapua jo hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Toivomme yleisön kunnioittavan uusia ja vanhoja KPL-legendoja läsnäolollaan sen alusta lähtien.


Lippujen hinnat ennakkoon/portilta ostettuina:

Aikuiset 17 € / 20 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / 15 €

7-17v. 5 € / 10 €

Alle 7v. ilmaiseksi


Verkkokaupan liput tästä.


Kopla toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi!KSS Energia Areena tarjoaa kaikille terveysturvalliset puitteet nauttia ottelusta livenä.


Koronaohjeet:

1) Ethän tule otteluun missään nimessä sairaana tai koronalle altistuneena.

2) Huolehdi käsihygieniasta, yski ja aivasta hihaan.

3) Käytä kasvomaskia oman harkinnan mukaan muun muassa jonotustilanteissa ja ylläpidä riittävä etäisyys muihin kuin samassa seurueessa oleviin.

4) Älä istu "Kausikorttipaikka"-tarralla tai muuten merkattujen paikkojen viereen tai itsellesi vieraan ihmisryhmän viereen, vaan jätä vähintään yksi istuin väliin.


Nähdään pelissä!

Commentaires


bottom of page