top of page

Kopla kellisti Ankkurit kotiavauksessa – Nurmio tykitti kaksi kunnaria!

Kopla avasi kotikauden vakuuttavalla voitolla Alajärven Ankkureista. Loppulukemat kirjattiin Koplan hyväksi 2-0 (5-1, 2-0).

– Ulkopeli oli erittäin hyvää. Kaverin neljä kolmostilannetta, niin varmasti vähän helpotti. Kaveri teki kopinnostopaloja ja taisi olla myös vuoroja missä seistiin pelkässä nollatilanteessa. Jaksojen alut olivat todella räväkät, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen analysoi.

KPL aloitti ottelun todella räväkästi, kun kakkostilanteessa Teemu Nurmio pommitti pallon kakkosluukusta maisemiin. Tuloksena 1+1 ja Kopla karkasi 2-0 -johtoon. Avausvuoron jälkeen KPL johti jo 3-0, kun hyvin lyönyt Matti Latvala löi läpi kolmosjatkeelta.

– Ekalla jaksolla saatiin tarvittava määrä kolmostilanteita, mutta lyötiin niissä kotiutukset huonosti. Vaikka tämä nyt ei meille ollut sarja-avaus, niin kyllä tämä vähän sarja-avaukselta kuitenkin vaikutti, sen verran oli jännitystä ilmassa. Ekalla jaksolla pesän väleillä etenijät tyrtelöi kahdesta palottomasta ajolähdostä palot tauluun, Pitkänen jatkoi.

Valtteri Luoma esitteli etukentällä väkevää peliä


Toisella jaksolla Nurmion illan toinen kunnari avasi jälleen juoksuhanat. Latvalan kumura upposi myös väliin ja KPL sai heti avausvuorossa 2-0-tilanteen. Sisäpeli tukehtui molemmilla jakson edetessä, eikä kolmostilanteilla juhlittu. Koko ottelun kolmostilanteet 13-4 (avausjaksolla 11-2).

– Toisella ongelma oli, että laittomilla ei saa vaihtoja. Oli ne sitten näpyjä, pomppuja tai rajakovia niin siihenhän se sitten tukehtui. Tuo ulkopelihän nyt kestää. Neljä annettua kolmostilannetta, niin en muista, että kahteen viime vuoteen olisi noin pieneen lukemaan saatu vastustajan kolmostilanteita. Siihen täytyy olla tyytyväinen, Pitkänen mietti.

Koplan selvin ykköspelaaja oli ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Teemu Nurmio, joka tykitti ottelussa kaksi kertaa pallon läpi Ankkureiden kentän ja kiersi kentän kunnarin merkiksi.

Teemu Nurmio oli kentän hahmo


Muut juoksut lähtivät Matti Latvalan ja Juha Korhosen mailoista. Matti Latvala löi päivän seitsemästä juoksusta kolme. Juoksut puolestaan toivat Tommi Mäentausta kahdesti ja Anssi Lammila sekä Juho Hacklin kertaalleen.

Ulkopelissä varsinkin ykköspesällä pelannut Valtteri Luoma oli erittäin tappavassa vireessä.

– Sisäpelissä nuo Teemun aukaisut olivat komeita. Varsinkin ensimmäinen oli hieno veto. Taisi serkkupoika huudella kaarella, että kakkosluukku on auki ja sinnehän se lyönti painui. Toinen sitten tuli ehkä hieman halvemmalla, Pitkänen hehkutti Nurmion kunnareita.

– En ole kyllä Superissa ikinä lyönyt kahta kunnaria samassa pelissä. Itseasiassa taisi tulla joskus B-poika vuonna Kankaanpäätä vastaan edellisen kerran. Väliahon Ville taisi olla vielä lukkarina, niin ehkä siinä joku sattuma sitten on, Nurmio muisteli maireasti.

Koplan ottelut jatkuvat kotipelillä äitienpäivänä 14.5. Oulun Lippoa vastaan. Ottelu alkaa KSS Energia Areenalla kello 15:00. Tervetuloa!

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Comentários


bottom of page