top of page

Komea kotivoitto Imatran Palloveikoista

KPL kohtasi Kouvolan lämpimässä tiistai-illassa Imatran Palloveikot. Pallonlyöjät lähti otteluun siipirikkoisena, kun Valtterit Hämäläinen ja Luoma olivat pois kokoonpanosta koronakaranteenin vuoksi. Toni Kohonen parantelee edelleen kättään, joten häntä ei vielä myöskään nähty takaisin kokoonpanossa. Tuuraamaan kokoonpanoon tulivat Saku Kapanen, joka Pallonlyöjien kakkospelinjohtajan pestinsä ohella pelasi viime kesänäkin loukkaantumisten runtelemassa joukkueessa viiden pelin verran. Kapasen lisäksi KPL:n pelipaidan puki ylleen Tuomas Mattila, joka oli pelannut superpesistä viimeksi kymmenen vuotta sitten. Mattila pelasi vuoteen 2019 asti kuitenkin sekä ykköspesistä että suomensarjaa, samoin kuin maakuntasarjaa tämän jälkeenkin. Täysin ilman viime aikojen pelikokemusta mies ei siis takaisin superpesiskentälle päätynyt.


Ottelu alkoi KPL:n sisävuorolla räväkästi. Kärjestä saatiin vakuuttavasti järjesteltyä paloton ajolähtö ja Matti Latvala numerolla neljä kotiutti Tommi Mäentaustan. Janne Kivipelto löi Pallonlyöjien toisen juoksun. Juoksun ja tilanteeksi 2-0 toi Matti Saukko. Hyvän näköinen lyönti putosi IPV:n kolmoskopparin hyppysistä mahdollistaen juoksun syntymisen. Ensimmäiseen vuoron vaihtoon lähdettiin KPL:n johtolukemissa 2-0.


IPV sai myöskin aikaiseksi palottoman ajolähdön, jota asettui purkamaan jokeri Juho Toivola. Jasperi Luoma otti kotiutustilanteessa ensimmäisen palon kolmospesälle kopin päätteeksi. Tommi Piirainen pääsi lyömään vielä yhden palon ajolähtöön, mutta merkattu lyönti suuntautui Mäentaustalle kopiksi. Janne Kivipelto nappasi toisen palon kakkospesältä kiiruhtaen lyhyen lyönnin perään, ja kolmannen palon hoiteli Iiro Nokkala, joka pelasi koko illan loistavaa ulkopeliä.


Toisessa sisävuorossaan KPL pääsi yrittämään kotitusta tuloksetta. Imatran tasoittavalla vuorolla Ville Pietinen järjesteli pesät täyteen ja lyömään tuli jälleen Toivola. Ensimmäinen lyönti suuntautui vaarallisesti kolmospesän taakse, josta Nokkala sen oivallisesti pelasti. Seuraavasta lyönnistä Nokkala pääsi tekemään palon kotipesään. Piiroinen yritti kotiutusta vuorollaan myös, mutta hänen viimeinen ja ratkaiseva lyöntinsä meni suoraan Arttu Ruuskan räpylään kakkospesälle. Myös Juho Keinänen pääsi kotiutuspuuhiin. Hänen viimeinen lyöntinsä oli laiton ja näin IPV ei saanut juoksutiliään avattua.


Kolmannen vuoron aloittavalla Koplan kärki teki jälleen pomminvarmaa työtä. Mäentausta meni kentälle, Saukko vaihtoi hänet kakkoselle ja Juho Hacklin täytti pesät. Latvala yritti jälleen kotiutusta lyhyellä lyönnillä, mutta Mäentausta paloi kotipesään. Kivipelto löi omalla vuorollaan Matti Saukon kotipesään. Lyönti painui kolmoskoppari Aleksanteri Haukan eteen ja heittokin lähti varsin rivakasti - Koplan onneksi IPV:n lukkari Rasmus Surakka pudotti pallon tiukalta näyttäneessä tilanteessa kotipesässä. Ossi Meriläinen onnistui vielä kotiuttamaan Latvalan, joka toi tilanteeksi 4-0. Mainittakoon, että Tuomas Mattila pääsi tässä myöskin yrittämään kotiutusta. Lyönti painui komeasti kakkosjatkeelle, mutta koska se ei ollut merkitty, Janne Kivipelto ei kolmoselta kohti kotipesää irronnut.


Kolmannen tasoittavalla KPL sai tehtyä IPV:n kärjestä kaksi nopeaa paloa. Imatralaiset saivat lopulta Rasmus Surakan kolmospesälle asti, mutta Tommi Piiraisen kotiutuslyönnin nappasi komeasti Saukko polttaen etenijän kotipesään. Tähän ulkovuoroon itseään ilmeisesti loukannut Saku Kapanen vaihdettiin jokeripaitaan ja häntä ulkokentälle siirrettiin paikkaamaan Ville Pesu. Pesun ilta oli tuskainen, koska hän kärsi jalkakrampeista, joiden vuoksi juokseminen ei enää toisella jaksolla onnistunut lainkaan. Ulkopelistä hän suoriutui urheasti välillä jalkojaan venytellen.


Neljänteen sisävuoroon lähti kärjestä Ville Pesu, joka tässä vaiheessa vielä oli juoksukuntoinen. Hän kuitenkin paloi kakkospesälle Mäentaustan yrittäessä häntä sinne vaihtaa. Mäentausta itse pääsi ykköspesälle ja Saukko vaihtoi hänet vuorenvarmasti kakkoselle. Jatkotilanteessa Hacklinin lyönti jäi hieman vajaaksi ja näytti siltä, että Mäentausta palaa kolmoselle. Heitto meni kuitenkin pesästä ohi ja Mäentausta toi kotiin tilanteeksi jo 5-0. Ykkös-kolmostilanteessa Mattila vaihtoi Hacklinin tyylikkäästi kakkoselle ja täytti itse pesät. Latvala kotiutti Saukon ja tilanteeksi 6-0. Kakkoskärki sai rakenettua palon vielä uudelleen yhden palon rasittamana. Meriläinen kotiutti Ruuskan komealla lyönnillä.


Kuva: Raine Martikainen


Tilanteessa 7-0 lähdettiin jakson viimeiseen vuoroon. Nokkala haki kakkoselta ensimmäisen palon. Samalle pesälle Saukko poltti seuraavan etenijän. Koko illan hyvää sisäpeliä esittänyt Konsta Hyötyläinen järjesti etupesät täyteen komealla läpilyönnillä kolmosrajasta. Kolmannen palon teki kuitenkin Pesu kolmospesältä ja näin jakso päättyi KPL:n voittolukemiin 7-0.


Toinen jakso alkoi Kivipellon hyvällä suorituksella, kun hän seurasi lyhyen lyönnin mallikkaasti ja teki palon etenijästä ykköspesälle. Jasperi Luoma puolestaan esitti komean syöksykopin. Tämän jälkeen mailan varteen pääsi IPV:n Hyötyläinen, joka esitti entisellä kotikentällään komean lyöntisuorituksen, kiskaisi pallon kolmosrajasta maisemiin ja kiersi kunniaa. Hacklin yritti saada lyöntiä kiinni syöksymällä, mutta yritykseksi jäi. Tämän jälkeen IPV sai ajolähdön aikaan, mutta Toivolan kotiutusyritys meni ensin Hacklinille kopiksi ja sen jälkeen laittomaksi. Kolmannen palon haki Kivipelto komeasti irrottamalla etenijän kakkoselta.


Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossaan KPL:n kärjen meno tyssäsi kakkospesälle, kun Hacklinin pomppu jäi matalaksi ja Mäentausta paloi kolmospesälle. Tämän jälkeen Hacklin oli pakotettu lyömään kopin, joka tyhjensi kentän. Ruuska, Nokkala ja Luoma saivat kuitenkin täytettyä pesät ja kun Meriläisen kotiutus onnistui, tasoitti KPL puntit 1-1:een. Tasoittavalla vuorollaan IPV sai ajolähdön aikaiseksi, vaikkakin Ruuska oli tätä ennen hakenut hyvän palon kolmoselta kärki Joona Sikiöstä. Toivolan lyönnistä ajolähtötilanteessa Nokkala haki palon kotipesään ja kolmannen palon nappasi Jasperi Luoma Hyötyläisestä kakkospesältä.


Toisessa vuorossa KPL:n kärki meni jälleen kentälle vuorenvarmasti Mäentaustan ja Saukon muodossa. Hacklinin vaihtolyönnit sujuivat mainiosti, mutta koppilyönti epäonnistui tällä kertaa ja hän paloi itse. Latvala täytti pesät ja Kivipelto asettui lyömään ajolähtöön. Hänen lyöntinsä meni linjapelaajien yli kolmoskoppari Haukan eteen. Tämän huonoksi onneksi pallo pomppasi suoraan miehen yli kierien pitkälle kentän takana nurmelle ja mainosaidoille asti. Kivipelto ehti kolmospesälle asti kiertäen kunniaa. Kun samalla lyönnillä kotipesään ehtivät Mäentausta, Saukko ja Latvala, siirtyi Kopla kertaheitolla 5-1 johtoon. KPL sai täytettyä pesät uudelleen ja Meriläinen kotiutti vielä Ruuskan (6-1).


Kolmannen aloittavalla vuorolla Pesu nappasi kärkietenijä Sikiöstä palon kakkospesälle. IPV sai kuitenkin aikaa ajolähdön yhdellä palolla ja Toivola löi tilanteeksi 6-2. Lähellä oli, ettei Saukko saanut otettua paloa kotipesästä, mutta niin vain juoksu syntyi. Eino Puustinen kotiutti vielä vastustamattomalla lyönnillä Leevi Lehdon, joka kavensi tilanteeksi 6-3. Toisen palon kotipesään haki Nokkala ja kun vielä Surakan kotiutuslyönti suuntautui suoraan kolmospesällä päivystäneen Ville Pesun räpylään, kuihtui tilanne kasaan. Kolmannen lopettavalla vuorolla KPL:n peli tyssäsi heti alkuunsa. Mäentausta ja Saukko paloivat vuorollaan kakkospesälle ja lopulta sama koitui myös Latvalan kohtaloksi.


Neljännessä vuorossa IPV sai vielä tilannetta aikaan. Toivola kotiutti komealla rajaleikkurilla Juho Keinäsen, mutta lisäjuoksuja tilanne ei tuottanut. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon puhtaasti jaksoin 2-0 (7-0, 6-4).


Voittonsa ansiosta KPL nousi sarjataulukossa sijalle neljä. Kopla on saalistanut pelaamastaan 7 ottelusta nyt 16 pistettä. Koplan kausi jatkuu perjantaina, kun se kohtaa "Pohjanmaan kiertueella" Kempeleen Kirin ja heti perään lauantaina Pattijoen Urheilijat. Seuraava kotipeli pelataan tiistaina 6.7. klo 18. Tuolloin vastaan asettuu Kankaanpään Maila pelissä, joka oli suunniteltu pelattavaksi kesäkuun alussa, mutta siirtyi koronarajoitusten vuoksi.


Liput kotipeleihin tästä.


KOUVOLAN PALLONLYÖJÄT - IMATRAN PALLOVEIKOT 2-0 (7-0, 6-4)


KPL:

- kolmostilanteet 23

- kärkilyönti% 63

- Kunnarit: Kivipelto 1

- Lyödyt: Latvala 2, Kivipelto 5, Meriläinen 4

- Tuodut: Mäentausta 3, Saukko 4, Latvala 2, Kivipelto 1, Ruuska 3

- 1-palkittu Janne Kivipelto, 2-palkittu Tommi Mäentausta, Ruutu-tähtipelaaja Janne Kivipelto


IPV:

- kolmostilanteet 15

- kärkilyönti% 47

- Kunnarit: Hyötyläinen 1

- Lyödyt: Puustinen 1, Toivola 2

- Tuodut: Keinänen 1, Kosonen 1, Hyötyläinen 1, Lehto 1

- 1-palkittu Rasmus Surakka, 2-palkittu Joona Sikiö


Miesten superpesiksen sarjataulukko.Comments


bottom of page