top of page

Kolmas puolivälierä – sarja katkolla viikonloppuna

KPL:n ja Oulun Lipon puolivälieräsarja on edennyt siihen pisteeseen, että sarja voi katketa jo sunnuntaina Oulussa. Sarjan ollessa ennen viikonloppua 1- 1 lauantain ottelun voittaja saa mahdollisuuden ottelusarjan katkaisuun sunnuntaina. Lauantain peliä ei kannata missata!

KPL antoi ison kasan juoksuja Raksilassa torstaina ja kotiuttaminen tökki, mutta muuten peli oli hyvässä muotissa. Tilanteiden teko rullasi ja Lipon kärkietenijä Saku Hakkaraisen kentällemenot jäivät taas vähiin (4/9). Kakkosena pelaava Jere Vikström on kuitenkin saanut jatkaa kovaa lentoaan, siihen KPL:n ulkokentän on iskettävä kiinni. Sotkamolaiskaksikon parempi yksilö on tuonut kahdessa ottelussa jo kahdeksan juoksua.

Lippo sai varmasti lisää itseluottamusta torstain dominoivasta esityksestään. Lippo onnistui myös riskiratkaisuissaan hyvällä prosentilla ja henki joukkueessa on kova. Haastajan asemaansa jatkuvasti korostava Lippo on sarjanousijan asemastaan huolimatta kovien pelaajahankintojensa myötä kokenut, pudotuspelimäärissä itse asiassa jopa KPL:ää kokeneempi joukkue. Joukkueen ykköskotiuttaja Marko Pelkonenkaan ei ole vielä esittänyt parastaan tässä sarjassa ja viikonloppuna “Pele” voikin laittaa oikein ranttaliksi.

Ulkopelissä Lippo käytti torstaina paljon erilaisia kuvioita, joissa se koitti piilottaa heikoimpia ulkopelaajiaan. KPL:n pitää saada enemmän lyöntejä heidän tonteilleen. Sisäpelissä kotoinen KSS Energia Areena helpottaa entisestään pomputtamista, kun sääennustekin lupaa tiistaista kuivempaa keliä. Tommi Mäentausta pelasi loisto-ottelun torstaina ja meni kentälle 7/8. Tuolle vireelle soisi jatkoa. Torstaina kotiuttajaosasto Matti Latvala–Sasu Toikka–Ossi Meriläinen ei saanut lyöntejään kulkemaan tiistain tapaan, mutta kotiyleisön kannustuksen siivittämänä lyönti lähtee varmasti vieraskenttää tarkemmin.

Tommi Mäentaustan kentällemenosaldo on loistava 13/16

Tommi Mäentaustan kentällemenosaldo on loistava 13/16


KPL:n nuori sieppari Valentin Ikonen on esittänyt hyviä otteita pudotuspeleissä. Kaikki pudotuspelien neljä lyötyä juoksua ovat tulleet monipuolisilla lyönneillä. Ikonen, Teemu Nurmio, Jesse Eskelinen ja Konsta Hyötyläinen ovat pelanneet maanantaina, tiistaina ja torstaina. Edessä on vielä lauantain ja sunnuntain ottelut. “Pulu” Hyötyläinen on kuitenkin luottavainen tulevan viikonlopun osalta: “Kun saamme ulkopelin normaaliin ruotuun, niin voitto on taskussa. Takatilanteessa täytyy saada laadukkaita ja monipuoilisa lyöntejä Lipon kenttään ja erityisesti merkatuille pelaajille. Näitä pelejä varten on syksystä asti harjoiteltu, joten väsymys ja matkakilometrit eivät paina tässä vaiheessa.”

KPL lähtee heti ottelun jälkeen kohti pohjoista, joten Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä nähdään toiminnanjohtaja Jari Vesanen ja vielä viime kaudella lukkarina toiminut Stefan Sburatura.

Myös Susien jalkapallojoukkue pelaa lauantaina. Naapurissa Keskuskentällä pelataan arvokkaista sarjapisteistä, kun vieraaksi saapuu porvoolainen FC Futura. Jalkapallo-ottelu alkaa kello 15:00. KPL:n kausikortilla pääsee Susien peliin ilmaiseksi ja Susien kausikortilla KPL:n peliin ilmaiseksi. Tule nauttimaan urheilukaupungin hedelmistä vaikka koko lauantai-iltapäiväksi!

Sunnuntaina pelattava puolivälieräsarjan neljäs osaottelu on kuuneltavissa Koplaradion kautta osoitteessa http://bambuser.com/channel/Koplaradio Lähetys alkaa kello 16:50, ottelu kello 17:00.

Comments


bottom of page